• Business

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ξενοδοχείο «φιλέτο» στις Σπέτσες


    Στα μεγάλα νούμερα των πλειστηριασμών δεσπόζει το τετραώροφο ξενοδοχείο «φιλέτο» επί της παραλιακής οδού στις Σπέτσες.

    Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου 2024, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,3 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης πρόκειται για ένα αστικό ακίνητο και συγκεκριμένα μία τετραώροφη οικοδομή, τουριστικής εγκατάστασης, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης των Σπετσών και στη θέση “Αγορά’’ επί της παραλιακής οδού.

    Το ακίνητο φέρεται ότι ανήκει στην Ευαγγελία Κεχαγιαδάκη και στον Αντώνιο Μπαρδάκο με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου 40% και 60% αντίστοιχα, ενώ η πρώτη είναι η επισπεύδουσα και ο δεύτερος ο οφειλών.

    Πρόκειται περί επίκοινου ακινήτου το οποίο επιδιώκεται να εκποιηθεί από τους δύο συγκύριούς του, κατόπιν δικαστικής προσφυγής και σχετικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.

    Το οικόπεδο έχει έκταση 270,45 τ.μ. και η οικοδομή που καταλαμβάνει ολόκληρο τον χώρο του αποτελείται από ισόγειο, τρείς ορόφους και πρώτο όροφο σε εσοχή, συνολικής επιφάνειας 1.010 τ.μ. περίπου.

    Εντός αυτών περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου με την επωνυμία “Ήλιος”, που ανήκει στην Γ’ κατηγορία και είναι χωρητικότητας 54 κλινών.

    Ειδικότερα, το ισόγειο αποτελείται από 2 εισόδους, χώρο υποδοχής (reception), χώρο αναμονής, αίθουσα πρωινών, γραφείο Διευθυντή, δωμάτιο Διευθυντή, αποθήκη, 2 WC, φρεάτιο ανελκυστήρα και χώρο κλιμακοστασίου. Ο καθένας από τους 1 ο, 2ο και 3ο ορόφους αποτελείται από 9 δωμάτια, 9 WC, διάδρομο, αποθήκη, φρεάτιο ανελκυστήρα, χώρο κλιμακοστασίου και εξώστες. Ο 4ος όροφος – 1 ος σε εσοχή αποτελείται από αίθουσα, μπαρ-κυλικείο, 2 WC, διάδρομο, ανελκυστήρα, απόληξη κλιμακοστασίου και ακάλυπτο χώρο-βεράντα.

    Σημειώνεται πως κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο είναι κενό χρήσης, βρίσκεται δε σε μέτρια κατάσταση συντήρησης, ενώ προκειμένου για την αξιοποίησή του, χρήζει εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης.

    Γίνεται λόγος για ακίνητο «φιλέτο» καθώς πέρα της προνομιακής του θέσης, πρόκειται για ένα οικόπεδο σχεδόν επίπεδο που προσφέρει απεριόριστη θέα στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού Κόλπου.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλειστηριασμοί: Πουλήθηκε η ιστορική βιομηχανία Tεξαπρέτ στη Θεσσαλονίκη – Το ποσό κατακύρωσης

    Πλειστηριασμοί: Ποια ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί σε όλη τη χώρα

    GREI 2024 Forum: Οι παράγοντες που προσελκύουν τις ξένες εταιρείες να επενδύσουν στο real estate στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ