Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πλειστηριασμοί: Schwabe Hellas, η ελληνογερμανική κοινοπραξία που βγαίνει στο σφυρί για 4,3 εκατ.

Στο σφυρί βγαίνει το ακίνητο της βιομηχανίας ηλεκτροτεχνικών προϊόντων Schwabe Hellas, του ελληνογερμανικού Joint Venture με έδρα το Κορωπί.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου του 2024 με επισπεύδουσα την «doValue Greece» και τιμή πρώτης προσφοράς τα 4.383.000,00 ευρώ.

Η Schwabe Hellas S.A., μια ελληνογερμανική κοινοπραξία για την κατασκευή εξειδικευμένου ηλεκτροτεχνικού υλικού που ήταν κάτοχος άδειας της Hermann Schwabe/Urbach (αργότερα Vossloh Schwabe) για 20 χρόνια, δημιουργήθηκε το 1974.

Η SCHWABE HELLAS εφάρμοσε το δικό της σύστημα διαχείρισης ποιότητας το οποίο πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1996 κατά ISO 9002:1994.

Έκτοτε η εταιρεία εξελίσσει συνεχώς το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας και πιστοποιήθηκε ξανά το 2003 σύμφωνα με το ISO 9001:2000.

Η εταιρεία έχει έδρα και στην Βουλγαρία, όπου τα οικονομικά της αντιπροσωπεύουν την δυναμική θέση της στην αγορά.

Συγκεκριμένα, σήμερα δραστηριοποιείται στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιό της το οποίο εδρεύει στη νότια Βουλγαρία, με την επωνυμία ASTRON LIGHTING SOLUTIONS το οποίο παράγει όλη τη γκάμα των προϊόντων αποτελώντας την κύρια μονάδα παραγωγής εξειδικευμένου ηλεκτροτεχνικού υλικού (για λαμπτήρες φθορισμού, υδράργυρου, μετασχηματιστές κ.ά.).

Οι εξαγωγές της Βουλγαρίας αντιπροσωπεύουν το 70-80% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας και έχουν δημιουργήσει επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, τη Νότια Αμερική και την Αφρική.

Από την άλλη η ελληνική εταιρεία «ΣΒΑΜΠΕ ΕΛΛΑΣ» η οποία συγχωνεύθηκε με την «Στυλιανός Σταμπούλης ΑΕΒΕ Ηλεκτροτεχνικών Προϊόντων» παρουσιάζει όλο και πιο χαμηλούς τζίρους.

Συγκεκριμένα με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, για το 2022 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 60.000,00 και υποχρεώσεις ύψους 12.172.670,34 ευρώ.

Το ακίνητο

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται επί της λεωφόρου Bάρης – Kορωπίου, στη θέση «Κλωσάρι», εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) και Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.).

Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας τα 9.322,50τ.μ. όπου έχει ανεγερθεί βιομηχανικό κτίριο, αποτελούμενο από:

α) Υπόγειο συνολικής επιφανείας 745,40τμ.

β)Ισόγειο συνολικής 3.967,20τμ που αποτελείται από τμήμα βιομηχανικού χώρου επιφανείας 3.043,50, αποθηκευτικό χώρο επιφανείας 705τμ και χώρο γραφείων επιφανείας 218,70.

γ) α’ όροφο συνολικής επιφανείας 3.326,50τ.μ.

δ)β’ όροφο συνολικής επιφανείας 1.185τ.μ. ο οποίος ο όροφος όπως αυτός περιγράφεται στις προηγούμενες εκθέσεις εκτίμησης φαίνεται ότι παραμένει μερικώς ημιτελής

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης, κατά την νέα επιτόπια εξωτερική μακροσκοπική αυτοψία που διενεργήθηκε δεν διαπιστώθηκε κάποια αλλαγή στο ακίνητο. Φαίνεται ότι χρησιμοποιείται τμηματικά και παραμένει μέτριας εξωτερικής εμφάνισης.

Το κτίριο χαρακτηρίζεται ως συνήθους ποιότητας κατασκευής, διαθέτει μέτριο βαθμό συντήρησης εξωτερικά, ενώ ο  περιβάλλων χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος και εντός του υπάρχουν ράμπες εισόδου αυτοκινήτων, υπόστεγα, κατοικία φύλακα, φυλάκιο εισόδου.

Τα σκαμπανεβάσματα της «εκκίνησης»

Υπενθυμίζεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται το εν λόγω ακίνητο στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς έχουν προηγηθεί άλλα άγονα όμως σφυριά.

Συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2022 διενεργήθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός για το ακίνητο με επισπεύδουσα την CEPAL και τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.875.500 ευρώ, ενώ ακολούθησε επαναληπτικό σφυρί με τιμή εκκίνησης τα €3,2 εκατ.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2023 διενεργείται ακόμη ένας πλειστηριασμός με τιμή πρώτης προσφοράς να πέφτει κατακόρυφα στο €1,89 εκατ.

Σε πλειστηριασμό του περασμένου Ιουλίου η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο είχε οριστεί στα 1.910.000 ευρώ, ωστόσο η εταιρεία άσκησε ανακοπή η οποία έγινε εν μέρει δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ανεβάζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς στα 4 εκατ. ευρώ.

Έτσι προγραμματίστηκε ακόμα ένας πλειστηριασμός για τις 18 Σεπτεμβρίου του 2024 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλο ένα σφυρί έρχεται στις 13 Νοεμβρίου του 2024 με επισπεύδουσα την doValue και με την τιμή να επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα με εκκίνηση τα  4.383.000,00 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

«Μπαχαρικά ΛΙΡΑ»: Σε πλειστηριασμό η βιομηχανία στην Παλλήνη που ξεκίνησε από την Κυψέλη το 1959

Ποια γνωστά βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Σε πλειστηριασμό η ΣΕΒΑΘ, η θρυλική βιομηχανία της Θράκης – Οι σκιές της κατάρρευσης