Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πλειστηριασμοί: Ψυγεία Ταΰγετος – Η ιστορική βιομηχανία στον Πειραιά που βγαίνει στο σφυρί

Στο σφυρί βγαίνουν στις 11 Οκτωβρίου οι εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Ψύχους «Ψυγεία Ταΰγετος ΑΕΒΕ» στον Πειραιά, με τιμή πρώτης προσφοράς 3.256.500,00  ευρώ.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1961 προσφέροντας υπηρεσίες logistics στους πελάτες της με ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία.

Η εταιρεία απασχολείται με την αποθήκευση εμπορευμάτων τρίτων και διαθέτει εγκεκριμένους τελωνειακούς χώρους με δυνατότητα αποθήκευσης τράνζιτ εμπορευμάτων.

Το ακίνητο της εταιρείας που εμφανίζεται στην λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με επισπεύδουσα την «CEPAL HELLAS»  βρίσκεται στον Πειραιά  στην οδό Φωκίωνος 52.

Το ακίνητο

Το εν λόγω ακίνητο αφορά ένα οικόπεδο έκτασης 1.350,00τ.μ., επί του οποίου υφίστανται δύο συνεχόμενα κτίσματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα παλαιότερο τριώροφο κτίριο και ένα πενταώροφο κτίριο.

Το τριώροφο κτίριο έχει αποθηκευτική χρήση (ψυγεία τροφίμων) το οποίο αποτελείται από ισόγειο επιφανείας 600τ.μ. περίπου.

Διαθέτει Α’ όροφο, Β’ όροφο και Γ’ όροφο επιφανείας ο καθένας περίπου 650τ.μ. και  ένα συνεχόμενο πενταώροφο κτίριο, το οποίο επίσης έχει αποθηκευτική χρήση και αποτελείται από ισόγειο επιφανείας περίπου 530τ.μ.

Περιλαμβάνει χώρους φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων, ψυκτικό θάλαμο για την αποθήκευσή τους και γραφεία κίνησης. Στις στάθμες των άλλων δύο ορόφων, περιλαμβάνει ο κάθε όροφος ψυκτικούς θαλάμους και διάδρομο επικοινωνίας.

Διαθέτει ανελκυστήρες εμπορευμάτων και προσώπων και η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων γίνεται και με τσιμεντένια κλίμακα.

Το δεύτερο κτίριο διαθέτει από πέντε ορόφους επιφανείας ο καθένας περίπου 580,00τ.μ.

Συγκεκριμένα, κατά την στάθμη του ισογείου περιλαμβάνει χώρο μηχανοστασίου, χώρο διακίνησης εμπορευμάτων, επαγγελματικούς ανελκυστήρες, ενώ προς εξυπηρέτηση των φορτηγών διαθέτει επί της προσόψεως ράμπες φορτοεκφόρτωσης. Κατά τις στάθμες των πρώτου, δευτέρου, τρίτου, τετάρτου και πέμπτου ορόφου, περιλαμβάνονται σε κάθε όροφο, τρείς χώροι αποθηκών-ψυγείων και διάδρομο διέλευσης.

Και τα δύο κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τον πρώτο όροφο ενώ και στα δύο κτίρια, έχουν διαμορφωθεί και γραφειακοί χώροι.

Το οικόπεδο έχει δύο εισόδους με συρόμενες πόρτες μεταλλικές, συγκεκριμένα μία είσοδος γίνεται από την οδό Φωκίωνος και μία από την οδό Καλαβρύτων.

Στην ανατολική πλευρά υπάρχει σκέπαστρο με μεταλλική κατασκευή για τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν.

Επί του ορίου που εφάπτονται τα δύο ως άνω οικόπεδα, υπάρχουν ράμπες φορτοεκφόρτωσης. Τα δύο ως άνω οικόπεδα, έχουν συνενωθεί εν τοις πράγμασι και έχουν ενιαία λειτουργική χρήση, για την εξυπηρέτηση της επιχείρησης της οφειλέτριας εταιρείας και η  συνολική επιφάνεια των κτισμάτων είναι (6.644,33) τετραγωνικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι το πρώτο σφυρί για τα «Ψυγεία Ταΰγετος» καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο είχε ξανά εμφανιστεί στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 27 Σεπτεμβρίου του 2022 όπου αναγγέλθηκε η ημερομηνία του πλειστηριασμού για τις 26 Απριλίου του 2023, με επισπεύδουσα πάλι την«CEPAL HELLAS  και τιμή πρώτης προσφοράς 3.100.000,00 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο πεντάστερο ξενοδοχείο βγαίνει στο σφυρί για 12,8 εκατ. ευρώ

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια ξενοδοχείο της οικογένειας Αγούδημου στη Ζάκυνθο – Η ιστορία του «καπετάν Μάκη»

Πλειστηριασμός για την εμβληματική βιομηχανία της οικογένειας Ακκά – Το story της Ελληνικής Υφαντουργίας