Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

To Family Office της Μαριάννας Λάτση αποκτά το 10% της Αττικής οδού με 77,165 εκατ. – Πλήρης επιβεβαίωση mononews

Μαριάννα Λάτση

Μαριάννα Λάτση

Κεφάλαια ύψους 77,165 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το family office της Μαριάννας Λάτση προκειμένου να αποκτήσει το 10% της Νέας Αττικής Οδού. Το ποσό αυτό προκύπτει καθώς η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διέθεσε 671 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια από τα συνολικά 3,27 δισ. ευρώ που απαιτήθηκαν με το επιπλέον ποσό να αποτελεί προϊόν δανειακής σύμβασης.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραχωρεί το 10% της συμμετοχής της που μεταφράζεται σε 67,1 εκατ. ευρώ βάσει της ίδιας συμμετοχής.

Στο ποσό όμως αυτό προστίθεται Premium 15% ανεβάζοντας το τελικό τίμημα για το family office της Μαριάννας Λάτση στα 77,165 εκατ. ευρώ. Εξέλιξη που έρχεται να πιστοποιήσει με τον πλέον παραστατικό τρόπο τον δυναμικό χαρακτήρα που έχει η μεγάλη επένδυση στη Νέα Αττική Οδό, όπου πλέον το 90% θα είναι στο όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμφερόντων του Γιώργου Περιστέρη και το υπόλοιπο 10% στο family office της Μαριάννας Λάτση.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το mononews το περασμένο Σάββατο για είσοδο του family office της Μαριάννας Λάτση στη νέα εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση της Αττικής οδού.

Το Latsco Family Office αποκτά το 10% της Νέας Αττική Οδού.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται:

O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT) σε συνέχεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού ανακοινώνει ότι κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Latsco Direct Investments Cyprus Limited προτίθεται να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα για την απόκτηση από την τελευταία του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της “Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.”. Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων κ. Μαριάννας Λάτση.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του mononews αναφερόταν ότι εκτός από τη Μαριάννα Λάτση ενδιαφέρον για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας έχουν εκδηλώσει και εφοπλιστικά κεφάλαια, γνωστοί Ελληνες εφοπλιστές οι οποίοι θα κάνουν τις κινήσεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ρεπορτάζ ανέφερε:

Τη συμμετοχή της έως και 10% στη νέα εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού, η οποία ανήκει προς το παρόν εξ ολοκλήρου στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξετάζει σύμφωνα πληροφορίες το Family Office της Μαριάννας Λάτση. Εκτός, όμως, από τη Μαριάννα Λάτση, η Αττική Οδός έχει μπει στα ραντάρ Ελλήνων εφοπλιστών, καθώς θεωρούν τον οδικό άξονα ως μία ελκυστική επένδυση, αφού τα κεφάλαια που θα τους προσφέρει θα είναι σημαντικά, ενώ κρίνεται και ως θετική η ενδεχόμενη εισαγωγή της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού στη Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα κεφάλαια του family office, αλλά και τα εφοπλιστικά κεφάλαια που προτίθενται να μπουν και να αποκτήσουν ποσοστό στη νέα εταιρεία διαχείρισης, είναι δείγμα αφενός της εμπιστοσύνης που δείχνουν στο νέο καθεστώς διαχείρισης του οδικού άξονα και αφετέρου στις μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές που έχει η Αττική οδός. Αλλωστε, στη σύμβαση που κυρώθηκε από την ελληνική βουλή υπάρχει η πρόβλεψη για εισαγωγή τα επόμενα χρόνια στο Χ.Α..

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν χτυπάνε τα τηλέφωνα των χρηματιστηριακών: Η αποχή των επενδυτών και η σπουδή της Cenergy

Χρυσή λίρα: Τα… 31 διαδοχικά, ιστορικά ρεκόρ στην τιμή της μέσα στο 2024 και η αποχή των Ελλήνων αγοραστών

ΑΒ Βασιλόπουλος: Το «πείραμα» της Κρήτης, οδηγός για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στις τουριστικές περιοχές