ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλη είναι η λίστα με τα «επώνυμα» ακίνητα που βρίσκονται στην λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για το 2025.
Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, ανθρώπων της ελληνικής «showbiz» ακόμα και ποδοσφαιριστών με ανοιχτούς λογαριασμούς, των οποία τα ακίνητα, πολυτελείς κατοικίες και επιβλητικοί επαγγελματικοί χώροι που αξίζουν εκατομμύρια, πρόκειται να πάρουν τον «δρόμο» του σφυριού το νέο αυτό έτος. Εκτός φυσικά αν προκύψουν ενέργειες αναστολής.
Δέσποινα Μοιραράκη
Από το στόχαστρο των πλειστηριασμών δεν ξέφυγε η «ηγέτιδα» στον χώρο του χαλιού Δέσποινα Μοιραράκη.
Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουλίου 2025, με επισπεύδουσα την Cepal και οφείλετρια εταιρεία την «Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Εισαγωγών και Εξαγωγών Υφασμάτων, Ενδυμάτων, Επίπλων, Έργων Τέχνης και Ταπήτων Δέσποινα Μοιραράκη» πρόκειται να χτυπήσει το σφυρί για την έδρα της γνωστής εμπόρου και παρουσιάστριας στη Γλυφάδα, με συνολική τιμή εκκίνησης τα 1.041.000 ευρώ.
Ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός αφορά 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες, που περιλαμβάνουν το κατάστημα της Γλυφάδας και θέσεις στάθμευσης που τοποθετούνται σε πολυώροφη οικοδομή, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παρακάτω ακίνητα στοιχεία:
1)Υπό στοιχεία Υβ3 θέση στάθμευσης αυτοκινήτου του δεύτερου υπογείου, επιφάνειας 16,46 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 28.000 ευρώ.
2)Υπό στοιχεία Υβ4 θέση στάθμευσης αυτοκινήτου του δεύτερου υπογείου, επιφάνειας 11,39 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 19.000 ευρώ.
3)Υπό στοιχεία Υβ5 θέση στάθμευσης αυτοκινήτου του δεύτερου υπογείου, επιφάνειας 13,50 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 23.000 ευρώ.
4)Υπό στοιχεία Υβ6 θέση στάθμευσης αυτοκινήτου του δεύτερου υπογείου, επιφάνειας 21,37 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 36.000 ευρώ.
5)Υπό στοιχεία Υα1 χώρος του πρώτου υπογείου, επιφάνειας 318,97 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 205.000 ευρώ.
6)Υπό στοιχεία Κ1 κατάστημα του ισογείου ορόφου, επιφάνειας 219,23 τ.μ. Όπως σημειώνεται, στον εκάστοτε κύριο του καταστήματος αυτού θα ανήκει, ως πραγματική δουλεία, το δικαίωμα της εσαεί αποκλειστικής χρήσεως του υπό στοιχεία Μ1β χώρου μηχανολογικών εγκαταστάσεων, ο οποίος βρίσκεται στον μεσώροφο του κτιρίου, και έχει επιφάνεια 66,48 τ.μ. και τον οποίο ο εκάστοτε κύριος του καταστήματος δύναται να μετασκευάζει ελευθέρως κατά το νόμο και χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών και του τμήματος των πρασιών προς την οδό Ζησιμοπούλου και την Λεωφόρο Ποσειδώνος,- με εξαίρεση τα παρτέρια φοινίκων-, που έχει επιφάνεια 226,60 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ισόγειο κατάστημα έχει οριστεί σε 704.000 ευρώ.
7)Υπό στοιχεία Μ1α οριζόντια ιδιοκτησία του μεσωρόφου, που αποτελείται από ένα χώρο και έχει επιφάνεια 11,46 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 26.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία και την έκθεση εκτίμησης, στο κατάστημα του ισογείου λειτουργεί επιχείρηση της οφειλέτιδας εταιρείας, εντός δε αυτού υφίσταται κλίμακα ανόδου προς τον μεσώροφο, καθώς και ανελκυστήρας. Ακόμη, η πολυώροφη οικοδομή επί της οποίας βρίσκονται οι οριζόντιες ιδιοκτησίες έχει ανεγερθεί περί το έτος 2010 και ο βαθμός συντήρησης κρίνεται πολύ καλός.
Τα βάρη
Όπως αναγράφεται εντός της κατασχετήριας έκθεσης, το ακίνητο φέρει τα παρακάτω βάρη και προσημειώσεις:
α) Προσημείωση υποθήκης, 500.000 ευρώ, υπέρ της Άλφα Τράπεζα ΑΕ,
β) Προσημείωση υποθήκης, 100.000 ευρώ, υπέρ της EUROBANK ERGASIAS ΑΕ,
γ) Προσημείωση υποθήκης, 705.000 ευρώ, υπέρ της Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ,
Σημειώνεται πως η κατάσχεση διενεργήθηκε για το ποσό των 228.000 ευρώ ενώ υπενθυμίζεται πως δεν είναι πρώτη φορά που οικογένεια χαλιών Μοιραράκη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το 2019 βγει στο σφυρί και το κατάστημα που διατηρούσε η οφειλέτιδα επί της Κηφισίας.
Λάκης Γαβαλάς
Με δύο προγραμματισμένους πλειστηριασμούς επανήλθε το όνομα του γνωστού σχεδιαστή και επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά στην πλατφόρμα των σφυριών, για δύο οικόπεδα στα Βόρεια Προάστια.
Συγκεκριμένα, τα σφυριά που θα «χτυπήσουν» στις 5 Μαρτίου του 2025 – εφόσον δεν προκύψουν ενέργειες αναστολής- αφορούν δύο οικόπεδα στην περιοχή της Κηφισιάς με τιμές εκκίνησης τα 1.293.892 και 144.775 ευρώ αντίστοιχα και επισπεύδουσα την Intrum, ενώ η κατάσχεση διενεργήθηκε για το ποσό των 350.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερης συνολικής απαίτησης.
Ο Λάκης Γαβαλάς, ο εκκεντρικός και ευρέως γνωστός σχεδιαστής, υπήρξε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής.
Η ζωή του, γεμάτη από μεγάλες επιτυχίες, κοσμικά party και μόδα έφερε για τον ίδιο σοβαρές δυσκολίες που τον οδήγησαν στη φυλάκιση λόγω φορολογικών «ατασθαλιών», ενώ ταυτόχρονα είδε να φεύγουν από τα χέρια του πολυτελή ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Ο ίδιος παρά τις δύσκολες στιγμές και τα νομικά προβλήματα που αντιμετώπισε κατάφερε να ανακάμψει και να επανέλθει στον κόσμο της μόδας.
Ωστόσο, τα κατάλοιπα της «μαύρης» εποχής δεν παύουν να εμφανίζονται με τον ίδιο να βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με το ηλεκτρονικό σφυρί.
Τα οικόπεδα
Τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό εντοπίζονται στη θέση Βαριές επί της οδού Καλυφτάκη, στο Δήμο Κηφισιάς και συγκεκριμένα πρόκειται για:
Ένα οικόπεδο έκτασης κατά τον τίτλο κτήσης 2.702,63 τ.μ. και κατά το Κτηματολόγιο 2.703 τ.μ. το οποίο συνορεύει με άλλες ιδιοκτησίες, καθώς και με δρόμους στην περιοχή Καλυφτάκη, και έχει αναρτηθεί με τιμή εκκίνησης τα 1.293.892 ευρώ.
Και ένα να οικόπεδο, έκτασης 300 τ.μ. επίσης στην Κηφισιά και στην ίδια περιοχή με τιμή εκκίνησης τα 144.775 ευρώ.
Τα εν λόγω οικόπεδα σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση περιήλθαν στην οφειλέτρια εταιρεία με την επωνυμία «ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΕ» μετά το 2002 με πράξη πώλησης.
Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία τα ακίνητα αφορούν αδόμητα οικόπεδα, τα οποία δεν είναι περιφραγμένα ούτε οριοθετημένα και περιέχουν εντός τους δέντρα. Όπως προκύπτει, αποτελούν τμήματα μεγαλύτερου αγροτεμαχίου 5.346,47 τ.μ. στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς, το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση «Βαριές» ή «Καλυφτάκη» και επί της οδού Καλυφτάκη, για το οποίο δεν έχει εγκριθεί πράξη εφαρμογής.
Το story
Ο Λάκης Γαβαλάς εισέρχεται στον χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε ακολουθούν για τον ίδιο φιλόδοξα επιχειρηματικά βήματα, καταστήματα και συνεργασίες με γνωστούς πολυτελείς οίκους μόδας, όπως οι Moschino, Krizia, Dolce & Gabbana και DSquared2.
Η μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία που γνώριζαν οι κινήσεις του και το όνομα «Γαβαλάς» στον χώρο της ένδυσης έφεραν και το μεγάλο άνοιγμα του μόδιστρου, σε συνεργασία με την αδερφή του Νότα, όταν δημιούργησαν την Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία συμμετείχε και ο πρώην σύζυγος της, Κώστας Πανουσόπουλος.
Γνωστοί οίκοι του εξωτερικού και της επώνυμης ένδυσης, όπως Burberry και Yves Saint Laurent εμπιστεύονται τον Λάκη Γαβαλά με την εταιρεία να φτάνει να αντιπροσωπεύει 85 ξένες εταιρείες και να απασχολεί πάνω από 300 εργαζομένους.
Το πιο σημαντικό βήμα ωστόσο γίνεται το 2003, όταν ο ίδιος δημιούργησε το δικό του brand «LAK » και αγόρασε ένα ακίνητο 30.000 τετραγωνικών μέτρων και αξίας 32 εκατομμυρίων στην Παλλήνη, για την εξυπηρέτηση της νέας του εταιρείας το οποίο περιλάμβανε τρία κτίρια, αποθήκες, γραφεία, σχεδιαστήριο και showroom.
Τα προβλήματα για τον εκκεντρικό άνθρωπο της μόδας ξεκινούν γύρω στο 2010 όταν αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες οικονομικές δυσκολίες, απόρροια όπως θα φανεί αργότερα τόσο της κακής διαχείρισης των οικονομικών της εταιρείας από στελέχη της, όσο και της οικονομικής κρίσης και της κάμψης των πωλήσεων της.
Ακολούθησαν έλεγχοι από την εφορία, με τα χρέη να ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ προς Δημόσιο και τους προμηθευτές της.
Η οικονομική περιπέτεια εξελίσσεται σε οικογενειακό θρίλερ εφόσον ο Λάκης Γαβαλάς καταδεικνύει τον γαμπρό του για όσα έρχονται στην επιφάνεια, καταθέτοντας μήνυση εις βάρος του.
Ωστόσο, αργότερα στο εδώλιο θα βρεθεί ο ίδιος με την αδερφή του Νότα Γαβαλά, θα δεσμευθεί ολόκληρη η περιουσία του, θα συλληφθούν και θα προφυλακιστούν για χρέη της τάξης των 2,2 εκατ. ευρώ και τον Μάϊο του 2011 την πόρτα των φυλακών θα περάσει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρώην γαμπρός του Λάκη Γαβαλά, Κώστας Πανουσόπουλος.
Η αντίδραση των γνωστών οίκων ήταν ακαριαία, με κάποιες να αποσύρουν την συνεργασία τους και με άλλες όπως η DSquared2 και η Moschino να περνούν στον όμιλο Παγώνη.
Από το 2011 ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη 7 φορές. Το 2012 προφυλακίζεται και κρατείται για 15 μήνες για οφειλές προς το δημόσιο και αποφυλακίζεται στις 25 Ιουνίου του 2013.
Οι πλειστηριασμοί
Αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτης οικονομικής περιπέτειας που αντιμετώπιζε και των υπέρογκων χρεών που έφεραν οι εταιρείες του, ήταν να «φύγουν» από τον ίδιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία με αποκορύφωμα το μεγάλο ακίνητο στη Κάντζα.
Συγκεκριμένα, στις 26 Μαΐου του 2021 άλλαξε χέρια μετά από έναν επιτυχημένο πλειστηριασμό η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο με τιμή κατακύρωσης τα 1.910.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 1.582.000 ευρώ.
Η βίλα που είχε κατασχεθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του σχεδιαστή, βρίσκεται στην περιοχή Φτελιά της Μύκονου και αφορά ένα κτήμα 4.804 τ.μ με κατοικία συνολικής επιφάνειας 530τμ. που πήγε στα χέρια του Αιγύπτιου μεγαλοεπιχειρηματία Χάμεντ Ελ Σιάτι, ο οποίος διαθέτει 77 πολυτελή ξενοδοχεία.
Στις 13 Μαΐου του 2022 πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη και το μεγάλο ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα, με ένα και μοναδικό χτύπημα και τιμή κατακύρωσης τα 9.000.0001 ευρώ, δηλαδή μόλις ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης.
Ο πλειστηριασμός αφορούσε το εμβληματικό συγκρότημα στη Παλλήνη και έδρα του σχεδιαστή, το οποίο ήταν «φορτωμένο» με προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, την εφορία και το ΙΚΑ. Ένα κτίριο τοποθετημένο σε 12 όμορα αγροτεμάχια, με συνολική επιφάνεια βάσει τίτλων 31.698,80 τ.μ. στην Παιανία Αττικής και στη θέση «Νταλαλούμι».
Στις 19 Οκτωβρίου του 2022 ήρθε ακόμα ένα σφυρί για την Λάκης Γαβαλάς Α.Ε. που αφορούσε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 7.666 τ.μ. το οποίο βρισκόταν και αυτό γειτονικά με το μεγάλο ακίνητο στη Κάντζα, στη θέση «Νταλαλούμι» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Παιανίας Αττικής, σε μικρή απόσταση από την Αττική Οδό, συνολικής επιφάνειας 1.388,94 τ.μ.
Γιάννης Καρούζος
Με νέους πλειστηριασμούς κάνει την επανεμφάνισή του στην πλατφόρμα e auction ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, που κάποτε πρωταγωνιστούσε στον κόσμο των ακινήτων, ένας ρόλος που τον οδήγησε στην φυλακή με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της εποχής και με τίτλο Καρούζος Gate.
Το όνομα του γνωστού επιχειρηματία δεν έχει λείψει από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών σφυριών, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες γρήγορα «έπιασαν δουλειά» βγάζοντας στο σφυρί μια σειρά από ακίνητα του ομίλου. Αυτή τη φορά στην πλατφόρμα βρίσκονται αναρτημένα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν δύο ακίνητα στην Γλυφάδα και την Κηφισιά.
Καρούζος Gate
Ο Γιάννης Καρούζος, ο άλλοτε κραταιός άνδρας του real estate και η τότε σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα μέσα στις προηγούμενες δεκαετίες είχαν αποκτήσει ένα ισχυρό πακέτο ακινήτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αττική, η Πάτρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και η Κεφαλλονιά.
Το μοντέλο που εφάρμοζαν για την ανάπτυξη των τότε φιλόδοξων επιχειρηματικών τους κινήσεων στον χώρο του Real rstate, κατορθώνοντας να αποκτήσουν ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 200 ακίνητα, «προϋπέθετε» τη σύσταση μιας διαφορετικής εταιρείας όπως ήταν η Karouzos Construction, Karouzos Development, Karouzos Investment και πλήθος άλλων, για κάθε ακίνητο που προσέθεταν στην ατζέντα τους.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συζυγικού διδύμου είχε προκαλέσει προβληματισμό στην αγορά, με τους ίδιους να αγοράζουν ανεξέλεγκτα ακίνητα, πολλές φορές σε τιμή άκρως αναντίστοιχη με τις πραγματικές αξίες.
Το 2010 όταν η οικονομική κρίση έδειξε τα δόντια της στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας μαζί και στο ζεύγος Καρούζου, οι πρωταγωνιστές από την κορυφή της αγοράς ακινήτων βρέθηκαν στα δικαστικά έδρανα με ένα πακέτο κατηγοριών που περιλάμβανε απάτες, μεσίτες και εταιρίες «φαντάσματα», καθώς τουλάχιστον τρεις offshore είχαν λάβει μέρος στο χορό των δισεκατομμυρίων με τις αγοραπωλησίες ακινήτων, δημιουργώντας την πολύκροτη υπόθεση.
Λίγο αργότερα οι κατηγορίες γίνονται κακουργηματικές πράξεις, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Μάρτιο το 2018 να εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους.
Συγκεκριμένα, στον Γιάννη Καρούζο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα ποινή κάθειρξης 14 ετών και πρόστιμο 200.000 ευρώ. Η ίδια παρέμεινε ωστόσο ελεύθερη με περιοριστικούς όρους λόγω ανασταλτικού χαρακτήρα της ποινής.
Το επιχειρηματικό κάστρο του ζευγαριού έπεσε και δεν άργησε να συμπαρασύρει και τη συζυγική τους ιδιότητα. Η δίκη Καρούζου ξεκίνησε το 2017 και αποτέλεσε ένα οικογενειακό «ριάλιτι» με τις δύο πλευρές άλλοτε να μην ανταλλάσσουν ούτε κουβέντα και άλλοτε να συμμετέχουν σε έναν πόλεμο επιθέσεων και κατηγοριών υποδεικνύοντας ο ένας τον άλλο ως τον «εγκέφαλο» του σκανδάλου.
Η Καρούζος Gate, άνοιξε και παρέσυρε μαζί της μια αυτοκρατορία ακινήτων και εταιρειών εκτιμώμενης εμπορικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ και συνεχίζει να παρασύρει ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία μέχρι σήμερα, έξι χρόνια μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις για Καρούζο και Σκαφτούρα.
Συγκεκριμένα, κάθε εταιρεία ήταν φορτωμένη με υπέρογκα δάνεια με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες να βγάζουν σε πλειστηριασμό πλήθος ακινήτων του ομίλου Καρούζου.
Τα ακίνητα
Με τον νέο χρόνο, στις 5 Φεβρουαρίου του 2025 έρχονται τα σφυριά για το ακίνητο του Γιάννη Καρούζου στην Γλυφάδα με συνολική τιμή εκκίνησης τα 609.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal.
Όσον αφορά την συνολική τιμή των ιδιοκτησιών, τα 587.000,00 ευρώ αφορούν την κατοικία (Κ1), τα 2,000 ευρώ αφορούν μια υπόγεια αποθήκη και αντίστοιχα οι δύο θέσεις στάθμευσης βρίσκονται με τιμή εκκίνησης τα 10.000 ευρώ για την κάθε μία.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για οικόπεδο επιφάνειας 1.335,42 τ.μ. επί της οδού Γρ. Λαμπράκη. Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης τα εκτιμώμενα ακίνητα είναι τα παρακάτω:
1) Υπόγεια αποθήκη-γκαράζ με επιφάνεια 70,94 τ.μ.
2) Διαμέρισμα ισογείου με επιφάνεια 76,67 τ.μ., το οποίο αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, W.C., δυο ημιυπαίθριους χώρους και εξώστες στην πρόσοψη.
3) Διαμέρισμα πρώτου ορόφου με επιφάνεια 54,17 τ.μ. , το οποίο αποτελείται από τρεις κοιτώνες, λουτρό, W.C., ημιυπαίθριο χώρο και διάδρομο.
Οι τρεις ιδιοκτησίες αποτελούν την υπό στοιχεία «Κ-1» κατοικία, έχουν ενδοεπικοινωνία με εσωτερική κλίμακα και στην ιδιοκτησία ανήκει κατ΄ αποκλειστική χρήση τμήμα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου (πρασιά).
4) Υπόγεια αποθήκη με επιφάνεια 6,74 τ.μ.
5) Κλειστός χώρος στάθμευσης με επιφάνεια 12,50 τ.μ.
6) Κλειστός υπόγειος χώρος στάθμευσης με επιφάνεια 12,50 τ.μ.
Στις 5 Μαρτίου του 2025 βγαίνει στο σφυρί ένα ακόμη ακίνητο ιδιοκτησίας Γιάννη Καρούζου στην Κηφισιά, με συνολική τιμή εκκίνησης 452.739,06 ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal.
Συγκεκριμένα, τα 316.000 ευρώ αφορούν το διαμέρισμα και τα 8.000 ευρώ τη θέση στάθμευσης, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 150.000 ευρώ.
Πρόκειται για 3όροφη ημιτελή οικοδομή η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 2 ορόφους με επικλινή στέγη.
Αναλυτικότερα, το διαμέρισμα (Α-1) αποτελείται από είσοδο, υποδοχή, 2 δωμάτια, κουζίνα, λουτρό, wc, δύο εξώστες προς την οδό Ραγκαβή και έναν προς τον πίσω ακάλυπτο, καθώς και 2 ημιυπαίθριους χώρους προς τον πίσω ακάλυπτο συνολικής επιφάνειας 22,104 τμ. Το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 110,3315 τμ και καταλαμβάνει όλο τον Α’ όροφο. Η θέση στάθμευσης (Ρ-2) βρίσκεται στο υπόγειο και αποτελείται από ένα χώρο, έχει επιφάνεια 11,55 τμ.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο παραμένει ημιτελές στο σύνολό του και ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου αφρόντιστος με άγρια βλάστηση.
Οικογένεια Γιαννίρη
Ανάμεσα στα γνωστά ονόματα των πλειστηριασμών βρίσκεται η οικογένεια Γιαννίρη η οποία ήλεγχε την Prelium Investment Services ΑΕΠΕΥ.
Συγκεκριμένα, το όνομα του Χαρίδημου Γιαννίρη ο οποίος ήταν πρόεδρος και ένας εκ των βασικών μετόχων της Prelium ΑΕΠΕΥ, βρίσκεται στις λίστες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με ένα ακίνητο στην περιοχή της Κηφισιάς που πρόκειται να βγει στο σφυρί στις 15 Ιανουαρίου του 2025 με τιμή εκκίνησης τα 438.000 ευρώ. και επισπεύδων ιδιώτη.
Ειδικότερα, πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό, καθώς ο πρώτος διενεργήθηκε τον Οκτώβριο του 2024 αλλά κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών.
Το σφυρί που έρχεται αφορά μια διώροφη κατοικία με υπόγειο, συνολικής επιφανείας 257,29τμ που τοποθετείται επί ενιαίου οικοπέδου επιφανείας 2.320τμ. και βρίσκεται στον Δήμο Κηφισιάς, στη θέση «Κάτω Κηφισιά, Τρίγωνο Φραγκοπούλου».
Συγκεκριμένα το ακίνητο αποτελείται από:
α) Υπόγειο με επιφάνεια 97,19τμ που επικοινωνεί με τον ισόγειο όροφο και περιλαμβάνει: Έναν χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτου (parking) επιφανείας 64,42τμ, ο οποίος περιέχει δύο θέσεις σταθμεύσεως αυτοκινήτων, υπόγειο βοηθητικό χώρο επιφανείας 32,77μ2 αποτελούμενο από απόληξη κλιμακοστασίου, χώλλ, λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμων και αποθήκη.
β) Ισόγειο με επιφάνεια 83,24τμ που επικοινωνεί με τον πρώτο όροφο και το υπόγειο με εσωτερική κλίμακα και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία w/c κουζίνα, έχει μία βεράντα που προσβλέπει προς τον βόρειο ακάλυπτο χώρο, έναν ημιϋπαίθριο χώρο που προσβλέπει προς το βόρειο ακάλυπτο χώρο και έναν εξώστη προσβλέποντα προς τον νότιο ακάλυπτο χώρο και ένα ημιϋπαίθριο χώρο.
γ) Πρώτο όροφο με επιφάνεια 76,86τμ ο οποίος επικοινωνεί με το ισόγειο με εσωτερική κλίμακα αποτελείται από χωλλ, τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, μία αποθήκη, έχει ένα ημιϋπαίθριο χώρο προσβλέποντα προς το Βόρειο ακάλυπτο χώρο, έναν εξώστη που προσβλέπει προς το δυτικό ακάλυπτο χώρο, ένα ημιυπαίθριο χώρο και μπροστά από αυτόν εξώστη που προσβλέπει προς ακάλυπτο χώρο και ράμπα προσπέλασης προς όλες τις κάθετες ιδιοκτησίες.
Αυτή η «δίνη» δεν είναι η πρώτη και η μόνη στην οποία έχει εμπλακεί πρωταγωνιστικά το όνομα της οικογένειας Γιαννίρη και δη του Χαρίδημου Γιαννίρη.
Ο Χαρίδημος Γιαννίρης διατηρούσε τις ιδιότητες του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «PRELIUM INVESTMENT SERVICES ΑΕΠΕΥ», ενώ ήταν και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων.
Τα προβλήματα για τον κ. Γιαννίρη δεν ξεκίνησαν ωστόσο φέτος, καθώς ο ίδιος δραστηριοποιείται στην ελληνική χρηματαγορά πάνω από 25 χρόνια.
Η περιπέτεια για τον ίδιο ξεκίνησε το 2016 όταν προχώρησε στην πώληση του πελατολογίου της Prelium στη Solidus Χρηματιστηριακή χωρίς όμως αυτό να περιορίσει την δραστηριότητά του.
Το 2022 είχε καταρρεύσει το αμοιβαίο κεφάλαιο που διέθετε η Prelium αφήνοντας ακάλυπτους τους μεριδιούχους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η υπόθεση σχετιζόταν με κατηγορίες που αφορούσαν το Αμοιβαίο Κεφάλαιο το οποίο διέθετε η εταιρεία και από το οποίο προέκυψαν καταγγελίες σχετικά με το ότι έλειπαν χρήματα που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Την ίδια περίπου περίοδο για τον κ. Γιαννίρη έρχεται και η αναγκαστική παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου ΑΒΕΕ όπου μέχρι πρότινος αποτελούσε μη εκτελεστικό μέλος.
Τα σοβαρά όμως προβλήματα ξεκινούν τον Απρίλιο του 2024, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε οριστικό λουκέτο της επενδυτικής εταιρείας, έναν μήνα μετά την απόφαση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας με την επιβολή προστίμου 120.000 ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αποφάσισε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό οι έλεγχοι που διεξήγαγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία οδήγησαν σε κατηγορίες που αφορούσαν το ενδεχόμενο τέλεσης πλαστογραφιών και υπεξαίρεσης χρημάτων.
Tέλος, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Prelium Investment ΑΕΠΕΥ.
Υπενθυμίζεται, πως η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει τις οικονομικές τις καταστάσεις από το 2018 οι οποίες άγγιζαν τα 2 εκατ. ζημίες ενώ ο ετήσιος τζίρος βρισκόταν στα 600 χιλ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το ακίνητο είχε βρεθεί ξανά σε κατάσταση πλειστηριασμού και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 780.000 ευρώ, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα το νέο σφυρί του 2025.
Ζήσης Βρύζας – Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Αναβιώνει η οικονομική διαφορά ανάμεσα σε Ζήση Βρύζα και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που έχει λάβει εκτάσεις «βεντέτας», με αφορμή έναν «φιλικό» δανεισμό που κρατάει δέκα χρόνια και έναν πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, για αύριο 19 Φεβρουαρίου του 2025 έχει δρομολογηθεί να χτυπήσει το σφυρί για μια μεζονέτα στην Χαλκιδική με οφειλέτη τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα και επισπεύδοντα τον άλλοτε συμπαίκτη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με τιμή εκκίνησης τα 200.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω ακίνητο είχε εμφανιστεί στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου του 2024 ωστόσο ο πλειστηριασμός οδηγήθηκε σε αναστολή.
Ενώ σημειώνεται πως η κατάσχεση για το ακίνητο επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2019 για το ποσό των 97.232,38 ευρώ. Τελικά και αυτός ο πλειστηριασμός ανεστάλη…
Η «ιστορία» για τους δύο ποδοσφαιριστές ξεκινάει το 2013, όταν ο Ζήσης Βρύζας δανείστηκε ένα χρηματικό ποσό από τον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, της τάξεως των 65.000 ευρώ.
Όπως φαίνεται αυτό το «φιλικό» δάνειο δεν αποπληρώθηκε, με αποτέλεσμα ο Σαλπιγγίδης να ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα διεκδίκησης τον οποίο και κερδίζει.
Σύμφωνα με τα γεγονότα, το 2013 συντάχθηκε σύμβαση δανείου μεταξύ των δύο ανδρών και τα χρήματα δόθηκαν σε δύο δόσεις, ενώ η συμφωνία υπαγόρευε πως αυτά θα επιστραφούν μέχρι και το τέλος του έτους.
Παρότι πέρασαν δύο χρόνια, τα χρήματα παρέμειναν «δανεικά και αγύριστα» με αποτέλεσμα να υπογραφεί νέα σύμβαση με νέα προθεσμία τις αρχές του 2016, με σκοπό να διευθετηθούν οι οικονομικές διαφορές από πλευράς Βρύζα.
Ωστόσο, η νέα προθεσμία παρήλθε και τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ, με την επόμενη κίνηση του Σαλπιγγίδη να έρχεται τον Οκτώβριο του 2016 μέσω κατάθεσης εξωδίκου και αγωγής.
Οι δύο ποδοσφαιριστές διαπραγματεύονταν πλέον στα δικαστήρια, με σκοπό ο Σαλπιγγίδης να πάρει τα χρήματα του πίσω.
Η αγωγή του Σαλπιγγίδη εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαίωνε.
Η οικονομική διένεξη των ποδοσφαιριστών δέκα χρόνια μετά τον περιβόητο «δανεισμό», φαίνεται να μην έχει επιλυθεί με την διαμάχη να μεταφέρεται στις αίθουσες των πλειστηριασμών.
Ο Δ. Σαλπιγγίδης έβγαλε στο ηλεκτρονικό «σφυρί» τη μεζονέτα που διατηρεί ο κ. Βρύζας στη Χαλκιδική στις 15 Ιανουαρίου του 2020 με τιμή εκκίνησης τα 250.000 ευρώ, προκειμένου να πάρει πίσω τα χρωστούμενα, χωρίς όμως να έχει επιτυχή αποτελέσματα.
Στις 31 Μαΐου του 2024 τέσσερα χρόνια μετά, η «βεντέτα» επανήλθε στο προσκήνιο, με τον προγραμματισμό νέου πλειστηριασμού για το ίδιο ακίνητο.
Ωστόσο ο πλειστηριασμός ανεστάλη δίνοντας την εντύπωση πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε άτυπο έστω συμβιβασμό.
Όμως, το ακίνητο στην Χαλκιδική επανήλθε στη λίστα των πλειστηριασμών λίγο αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2024 χωρίς αποτέλεσμα και με τιμή εκκίνησης τα 200.000 ευρώ.
Πέντε χρόνια μετά το πρώτο σφυρί και δέκα σχεδόν χρόνια μετά τον περιβόητο δανεισμό, τα ονόματα των άλλοτε μάχιμων ποδοσφαιριστών επανέρχονται ξανά και ξανά στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών σφυριών με τον Σαλπιγγίδη στη θέση του επισπεύδοντα και τον Βρύζα στη θέση του οφειλέτη για το ακίνητο με θέα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Η μεζονέτα στη Χαλκιδική
Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση πρόκειται για μία ισόγεια κατοικία με συνολικό εμβαδόν τα 125,00 τ.μ., που αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο αποθηκευτικό χώρο (αποθήκη – γκαράζ) και περιλαμβάνει ένα ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, ένα δωμάτιο, ένα λουτρό WC και τη σκάλα καθόδου προς το υπόγειο.
Η ανωτέρω κατοικία ανήκει σε ένα συγκρότημα ισόγειων κατοικιών, εντός οικοπέδου συνολικής έκτασης 4.157,48 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «ΖΑΝΤΡΑΧΗ» ή «ΤΗΓΑΝΙ ΡΑΧΗ» της Κοινότητας Αφύτου, της Δ.Ε. Κασσάνδρας, του Δήμου Κασσάνδρας, στο συγκρότημα «Γαλανό».
Επίσης, σύμφωνα με τη κατασχετήρια έκθεση η μεζονέτα είναι η δεύτερη σε σειρά από τη θάλασσα, είναι διαμπερής και διαθέτει μεγάλους εξώστες. Είναι σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και καλής αισθητικής, επενδυμένη εξωτερικά με διακοσμητική πέτρα.
Διαθέτει ευρύχωρο και αυτοτελώς οριοθετημένο – περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο (500,00 τ.μ., περίπου), εντός του οποίου υπάρχει πισίνα, διαμορφώσεις από γκαζόν, φυτεύσεις και πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τον Τορωναίο κόλπο, ευρισκόμενη στο ύψωμα της Αφύτου.
Σύμφωνα με αναλυτικότερα στοιχεία το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση από αποθήκη σε κατοικία και βρίσκεται σε στάθμη ισογείου, το ισόγειο έχει γίνει 1ος όροφος, ενώ υφίσταται πέργκολα με κεραμοσκεπή στη στάθμη του ισογείου (πρόσοψη). Το ισόγειο φαίνεται πως καταλαμβάνει επιφάνεια εμβαδού 70,00 τ.μ. και ο 1ος όροφος 55,00 τ.μ. περίπου.
Διαβάστε επίσης:
Πλειστηριασμοί: Ποιες ξενοδοχειακές μονάδες «κάνουν ποδαρικό» με τον νέο χρόνο
Απόστολος Αλεξόπουλος – Δομοτεχνική: Από τα μεγάλα έργα στους πλειστηριασμούς
Πλειστηριασμοί: Ιστορικές βιομηχανίες βγαίνουν ξανά στο σφυρί τον επόμενο μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δικηγορικοί Σύλλογοι: Θετικό εν μέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη βία κατά των γυναικών
- Bloomberg: Ανοδικά ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
- Ρωσία: Η ρωσική FSB απέτρεψε βομβιστική επίθεση στο Γεκατερίνμπουργκ, συνέλαβε τέσσερα άτομα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα δρομολόγια του τραμ Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Αγ. Τριάδα Πειραιά» τα Θεοφάνεια