Άλλαξαν πριν από λίγο χέρια δύο οικόπεδα στο Μαρούσι της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία & Σία Ο.Ε.» με συνολική  τιμή κατακύρωσης τα 760.002 ευρώ, δηλαδή με δύο ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο στη θέση «Λογοθέτη» στο 541 Ο.Τ. επί της οδού Αιγιαλείας του Δήμου Αμαρουσίου, η συνολική έκταση του οποίου ανέρχεται στα 212,75 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης στα 320.000 ευρώ.

1

Και για ένα οικόπεδο πάλι στη θέση «Λογοθέτη» στο 541 Ο.Τ. επί της οδού Αιγιαλείας του Δήμου Αμαρουσίου και έκτασης 283,66 τ.μ.. Το ακίνητο θα βγει σε πλειστηριασμό σε 440.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση η εταιρεία με την επωνυμία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία & Σία Ο.Ε» οφείλει στο δημόσιο περί τα 17.296.106,61 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων και εξόδων.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό δύο ακόμη περιουσιακά στοιχεία του Μπάμπη Βωβού και συγκεκριμένα σε βάρος της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» τα οποία αφορούν δύο ακίνητα στο κτίριο «Atrina Center».

Το πρώτο σφυρί αφορά ένα γραφείο στο υπόγειο του κτιρίου Βήτα – Πύργος και πρόκειται να χτυπήσει στις 30 Απριλίου του 2025 με επισπεύδουσα τη doValue. Το ακίνητο, αποτελείται από ενιαία αίθουσα μετά WC, ενώ έχει επιφάνεια 179 τ.μ. και τιμή εκκίνησης τα 287.000 ευρώ.

Και ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά μια αποθήκη στον ίδιο κτίριο με επιφάνεια 310 τ.μ., με τιμή εκκίνησης τα 99.500 ευρώ αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως σε χέρια νέων ιδιοκτητών πέρασε και το ακίνητο του εκλιπόντα και γνωστού κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας τον προηγούμενο χρόνο.

Το disaster story

Ο μεγάλος κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός που με τα κτιριακά του έργα άλλαξε την όψη της Αθήνας σηματοδοτώντας μια νέα εποχή, έφυγε στις 13 Ιουλίου του 2024, αφήνοντας πίσω του μια αρχιτεκτονική κληρονομία αλλά και πλήθος ακινήτων στις λίστες των πλειστηριασμών.

Μεγάλωσε στα Φιλιατρά σε μια φτωχική οικογένεια και το 1950, περνά στο Πολυτεχνείο και έρχεται στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός και το 1957 φτιάχνει σε συνεργασία με δύο εργολάβους μια εταιρεία, μπαίνοντας στο παιχνίδι των κατασκευών, με αποκορύφωμα το 1968 όταν χτίζουν το υπουργείο Δημοσίων Έργων στην Αλεξάνδρας.

Το 1974 ο Μπάμπης Βωβός, μόνος του πλέον στον κατασκευαστικό στίβο, δημιουργεί τη «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική» και το όνομά του μπαίνει πάνω σε κτίρια σε όλη την Αθήνα. Η λίστα με τα κτιριακά και όχι μόνο έργα είναι τεράστια. Από τα πιο σημαντικά έργα είναι το κτιριακό συγκρότημα στην Κηφησίας, το πρώτο γυάλινο κτίριο της Αθήνας, η ανακαίνιση του Προεδρικού Μεγάρου και ο Πύργος «Artina» το γυάλινο εμπορικό κέντρο στην Κηφισίας που κατασκευάστηκε το 1978 και το Agora το 1987 γεμίζοντας την Αθήνα με γυάλινα κτίρια.

Διαβάστε επίσης:

Β. Κικίλιας σε Γ. Μώραλη: Θα παλέψουμε μαζί, ώστε το μεγάλο λιμάνι να δίνει αξία στον Πειραιά

Μητσοτάκης από ΑΑΔΕ: Σε τάξη η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων – Τα κίνητρα δεν είναι ευκαταφρόνητα

Eurogate: H Λεμεσός θα αποκτήσει το λιμάνι που της αξίζει – Σε άνοδο ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων