Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πλαστικά Θράκης: Πηγαίνει για EBITDA 50 εκατ. ευρώ ως το 2026!

Δημήτρης Μάλαμος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης

Δημήτρης Μάλαμος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης

Αλλάζει πίστα η Πλαστικά Θράκης που αν το διάστημα 2019 – ’24 εμφάνιζε EBITDA της τάξης των 25 με 30 εκατ. ευρώ, το 2025 – ‘26 ο όμιλος που δημιούργησε ο αείμνηστος Σταύρος Χαλιορής θα εμφανίζει 45 με 50 εκατ. ευρώ!

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, υπό συνθήκες αντίξοες, με δύο πολέμους στην ευρύτερη περιοχή μας, Ουκρανία και Μέση Ανατολή και με τις ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν την παραδοσιακή πελατεία του ομίλου σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο (π.χ. τεχνικά υφάσματα), να βιώνουν κρίση σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας τους (π.χ. κατασκευές), τα Πλαστικά Θράκης αυξάνουν τα μερίδια αγοράς σε μία πίτα που έχει μικρύνει.

Τουλάχιστον με 5 – 7% είναι το μερίδιο για τον όμιλο διεθνώς στον κλάδο που δραστηριοποιείται κι αυτό φάνηκε τόσο στα αποτελέσματα 6μήνου, όσο και σε αυτά που θα καταγραφούν στο γ΄3μηνο και στο σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Και όχι μόνο, ο όμιλος αυξάνει την παρουσία του στις ΗΠΑ με νέα προϊόντα (π.χ. μεμβράνες) πέρα από τα γεωυφάσματα που εξάγει στη συγκεκριμένη χώρα εδώ και 10ετίες.

Ο όμιλος επικοινωνεί τα οικονομικά της αποτελέσματα, την υγιή χρηματο/οικονομική διάρθρωσή του με κάθε ευκαιρία, όπως η συμμετοχή του στο  roadshow του Χ.Α. στα μέσα της εβδομάδας στην Φρανκφούρτη ή μία εβδομάδα πριν στο Παρίσι.

Πάνω από 5% υπολογίζεται η συμμετοχή των ξένων στη μετοχή και πάνω από 8% η συμμετοχή των Ελλήνων θεσμικών, με την Eurobank, την Πειραιώς και την Edison να βλέπουν υπεραξίες στη μετοχή, οι οποίες δεν έχουν ανακαλυφθεί από την αγορά προς το παρόν.

Παίζει με μονοψήφιο p/e δε, ενώ η μερισματική απόδοση προσεγγίζει το 8% σε περιβάλλον που τα επιτόκια έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

Το α’ εξάμηνο του 2024, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €186,5 εκατ., ενώ το α’ εξάμηνο του 2023 είχε ανέλθει σε €180,1 εκατ., σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως των 3,5%, η οποία οφείλεται πρωτίστως στην αύξηση των πωληθέντων όγκων κατά 9,1%.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2024, τα EBITDA ανήλθαν σε €24,5 εκατ., αυξημένα κατά 1,9% συγκριτικά με το α’ εξάμηνο του 2023, όπου τα EBITDA είχαν ανέλθει σε €24,1 εκατ.

Όπως είναι εμφανές, ο Όμιλος καταφέρνει να αυξάνει τους πωληθέντες όγκους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, παρά τη χαμηλή σχετικά ζήτηση, αντισταθμίζοντας πλήρως την επίδραση των σχετικά μειωμένων μέσων τιμών πώλησης και τα αυξημένα κόστη, στις διάφορες κατηγορίες εξόδων.

Μόλις στα 25 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός, ενώ εξελίσσεται απρόσκοπτα η υλοποίηση του προγραμματισμένου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, ύψους 30 εκατ. σε ταμειακή βάση, με επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στους δυο κλάδους δραστηριοποίησης.

Διαβάστε επίσης 

Συμμετοχή της Πλαστικά Θράκης στο Frankfurt Mid Cap Event

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση Πωλήσεων €186,5 εκατ. – Ενισχυμένα EBITDA στα €24,5 εκατ.

Πλαστικά Θράκης: Φθηνή αποτίμηση με καλό σημείο εισόδου στα παρόντα επίπεδα