Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Placement Mytilineos: Διατέθηκαν 6 εκατ. μετοχές στα 35,5 ευρώ

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το placement της εταιρείας Mytilineos, που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Τελικώς διατέθηκαν 6 εκατ. μετοχές στην τιμή των 35,5 ευρώ. Δηλαδή ένα discount 4% σε σχέση με τον μέσο όρο των τιμών των τελευταίων 30 και 90 ημερών και 0% discount με βάση τον μέσο όρο των 52 εβδομάδων, το οποίο είναι και αυτό που μετρά.

Οι μετοχές θα δοθούν αύριο στους θεσμικούς επενδυτές που τοποθετήθηκαν στο placement.

Νωρίτερα το mononews μετέδωσε: 

Μεγάλη υπερκάλυψη που φτάνει τις 1,8 φορές συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή το placement των μετοχών της εταιρείας Mytilineos, οι οποίες είναι ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Ενώ ο προσφερόμενος αριθμός των μετοχών ανέρχεται στα 4,5 εκατ., εντούτοις υπάρχει ζήτηση για περίπου 8 εκατ. μετοχές στην τιμή των 36,2 ευρώ.

Πηγές του Mononews αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος Ευάγγελος Μυτιληναίος πιέζεται από τη Citi και τη Morgan Stanley, που χειρίζονται το βιβλίου προσφορών, να δώσει επιπλέον των 4,5 εκατ. μετοχές.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής είναι αμφίβολο αν ο Ευάγγελος Μυτιληναίος υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Citi και της Morgan Stanley.

Επίσης να σημειωθεί ότι στην τιμή των 35 ευρώ οι ξένοι θεσμικοί ζητούν το απίστευτο νούμερο των 20 εκατ. μετοχών.

Διαβάστε επίσης

Placement Mytilineos: Θρίλερ με τους ξένους θεσμικούς που ζητούν 8 εκατ. χαρτιά

Placement 4,5 εκατ. μετοχών από τη Mytilineos (upd)

Piraeus Securities για Mytilineos: Αυξάνει την τιμή στόχο στα €48.5 από €44.5