• Business

    Πυρόπληκτοι Αττικής: Oι φορείς που προσφέρουν βοήθεια σε επιχειρήσεις και πολίτες – Αναλυτικά οι πληροφορίες

    • NewsRoom

    Κάτοικοι της Πεντέλης παρακολουθούν το μέτωπο της φωτιάς καθώς πλησιάζει προς την περιοχή τους , Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, και με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 29 εναέρια μέσα. Διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης περιοχών στάλθηκαν από το 112, για ενημέρωση των κατοίκων και εκκένωση στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ


    Σειρά επαγελματικών φορέων και ενώσεων ανακοίνωσαν δέσμη μέτρων για τη στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεις στην Αττική, ενώ οι Τράπεζες δεσμεύθηκαν για πακέτα εξυπηρετήσεων σε νομικά και φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττικής.

    Αναλυτικά :

    ΕΒΕΑ : Δράσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις

    Το ΕΒΕΑ, αναγνωρίζοντας τις σφοδρές συνέπειες από την πυρκαγιά στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και θέλοντας να συνδράμει το δύσκολο έργο των αρμόδιων αρχών, βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας.

    Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, με σκοπό τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, το ΕΒΕΑ δέχεται στα τηλέφωνα 2103624341, 2103382311 και στα email [email protected] και [email protected] αιτήματα καταγραφής ζημιών από ειδικούς εμπειρογνώμονες, δηλώσεις ενδιαφέροντος για παροχή δωρεάν πραγματογνωμοσύνης, καθώς και αιτημάτων για την παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

    Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ): Θα στηρίξουμε κάθε πυρόπληκτη επιχείρηση 

    Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «θα ενισχύσει οικονομικά κάθε πυρόπληκτη επιχείρηση – μέλος του και όχι μόνο από τις συνδρομές  των μελών» του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ΕΕΑ θ αανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες, αν και ο Πρόεδρός του, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, χθες έδωσε μια πρόγευση των προθέσεων του Επιμελητηρίου όταν , σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τόνισε:  «Για άλλη μια φορά, εμείς ως Επιμελητήριο θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας και όπως κάναμε σε όλες τις περιπτώσεις, σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη μας που έχουν υποστεί ζημιές, θα δώσουμε χρήματα και το τονίζω και θα στηρίξουμε κάθε επιχείρηση. Ξεκινάμε από το ποσό των 5.000 για να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας, κυρίως δείχνοντας την αλληλεγγύη σε αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές».

    Το επιμελητήριο , ανακοινώθηκε ακόμη ότι θέτει στη διάθεση των δημάρχων των πυρόπληκτων περιοχών «πιστοποιημένους πραγματογνώμονες προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια καταγραφής των ζημιών».

     Τράπεζες :  «συνδράμουν» επιχειρήσεις και πολίτες – πληγέντες

    Την παροχή «της αναγκαίας συνδρομής σε πληγέντες από τις πυρκαγιές στο Νομό Αττικής από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ», ανακοίνωσε ήδη από χθες  η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

    Σύμφωνα με την  ανακοίνωση, «εντός της περιμέτρου των μέτρων κρατικής στήριξης, οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλουν στην τράπεζα συνεργασίας τους το πρόσφορο αίτημα, που θα εξεταστεί από κάθε τράπεζα χωριστά»

    Αναλυτικά αναφέρεται:«Σε συνέχεια των μέτρων στήριξης, που εξήγγειλε σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση για την παροχή αρωγής σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα ή πληγείσες επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στην περιοχή Αττικής τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών καλούν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα συνεργασίας τους».

    Η Τράπεζα Πειραιώς  προχωρώντας στις εξειδίκευσεις των μέτρων που θα λάβει ενημέρωσε ότι:

    -Δίνει τη δυνατότητα αναστολής, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, των δόσεων σε ενήμερα ή σε καθυστέρηση έως 90ημέρες δάνεια, μετά από σχετικό αίτημα που μπορεί να υποβάλλει ο δανειολήπτης στα καταστήματα του δικτύου της Τράπεζας.
    Διευκρινίζεται ότι τα μέτρα αφορούν πληγέντες πολίτες και πληγείσες επιχειρήσεις που εμπίπτουν στα κρατικά μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί ή που θα ληφθούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας.

    Περαιτέρω η Πειραιώς, με στόχο να υποστηρίξει τους πληγέντες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να καλύψουν άμεσες ανάγκες, να αποκαταστήσουν τις ζημίες και να ανασυστήσουν τις δραστηριότητές τους, δημιούργησε ειδικά δανειακά προϊόντα με ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης. Ειδικότερα προσφέρει:

    • Καταναλωτικό δάνειο για την κάλυψη των πρώτων αναγκών και την αντικατάσταση οικοσκευής
    • Στεγαστικό δάνειο για την επισκευή ή την ανέγερση κατοικίας
    • Χρηματοδότηση προς Μικρές Επιχειρήσεις, Επαγγελματίες και Αγρότες για την εξυπηρέτηση έκτακτων ή και τακτικών αναγκών

    Και αυτά τα προνομιακά προϊόντα αφορούν σε πολίτες και επιχειρήσεις που εμπίπτουν στα κρατικά μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί ή που θα ληφθούν στο μέλλον.

    Ακόμη , εξειδικεύοντας τη συμμετοχή της στη στήριξη των πληγέντων η Eurolife FFH , δηλώνει ότι κάνει  το καλύτερο δυνατό για την επιτάχυνση των διαδικασιών υποβολής και καταβολής αποζημίωσης.

    Για την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση και αρωγή των ασφαλισμένων της, η Eurolife FFH καλεί τους πληγέντες πελάτες της:

    • Να προχωρούν σε άμεση αναγγελία των ζημιών στην ακίνητη περιουσία τους στη διεύθυνση email [email protected], ώστε να πραγματοποιείται έτσι με αμεσότητα η καταγραφή των αιτημάτων τους.
    • Να καλούν στο 210 9303800, πατώντας την επιλογή 1, για τις ζημιές που αφορούν στα οχήματά τους, επίσης με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους και προκειμένου να έχουν την ελάχιστη δυνατή αναμονή κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους με την εταιρεία

    Βασικός σκοπός της Eurolife FFH και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών της (Eurolife Experience Center) είναι με τη γρήγορη κινητοποίησή τους να προσφέρουν σε όλους όσοι εμπιστεύονται την εταιρεία τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση. Γι΄αυτό η Eurolife FFH θα λειτουργεί με fast track ενέργειες, έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος συντονισμός των απαραίτητων κινήσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων αποζημίωσης που καταθέτουν οι ασφαλισμένοι της.

    Eπιπρόσθετα, για οποιαδήποτε πληροφορία, προσωπική επικοινωνία αλλά και ειδική υποστήριξη, οι πελάτες της Eurolife FFH μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο 210 9303800, ή με τον ασφαλιστικό τους συνεργάτη για οτιδήποτε επιπλέον χρειαστούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά Αττική: Μόλις το 15%-17% κατοικιών και επιχειρήσεων έχουν ασφαλιστεί – Το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη

    Αποκάλυψη mononews: Τι έγινε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τη φωτιά – Η κάλυψη σε Κικίλια και τα τραγικά λάθη που έφεραν τον όλεθρο

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε καταβάλλονται επικουρικές και κύριες



    ΣΧΟΛΙΑ