• Business

    Ποιος ήταν ο Τάσος Πικούνης, μεγαλομέτοχος της CPI που πέθανε τη Δευτέρα

    • NewsRoom
    Τάσος Πικούνης

    Τάσος Πικούνης


    Ένας από τους βασικούς μετόχους της CPI ο Αναστάσιος (Τάσος) Πικούνης, άφησε την τελευταία του πνοή πριν μερικές ώρες, με την είδηση να κάνει γνωστή η ίδια η εταιρεία πληροφορικής.

    Ο Πικούνης, ένας από τους πρωτοπόρους στην εγχώρια αγορά πληροφορικής, αρχιτέκτονας αλλά και λάτρης του κρασιού, εδώ και πολλά χρόνια ήταν άρρωστος, ωστόσο το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του χειροτέρεψε.

    Πριν μερικές εβδομάδες και ενώ η κατάστασή του δεν είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή, είχε απασχολήσει τα επιχειρηματικά μέσα ενημέρωσης, καθώς προχωρούσε σε σημαντικές πωλήσεις των ποσοστών που κατείχε στην εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής, γεγονός που είχε εγείρει ερωτηματικά.

    Έτσι από το 21,7% που κατείχε στις αρχές του έτους, πλέον φαίνεται να κατέχει μόλις λίγο πάνω από το 14%.

    Ποιος ήταν ο Αναστάσιος Πικούνης

    Ο Τάσος Πικούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Aφού αποφοίτησε από το Βαρβάκειο,  εισήχθη πρώτος στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ από όπου και αποφοίτησε αριστεύων. Αργότερα εργάσθηκε ως αρχιτέκτονας και διακρίθηκε με πλήθος βραβείων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, αλλά και σαν δημιουργός σημαντικών δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων.

    Από το 1983 επικεντρώθηκε στην Πληροφορική και στο Marketing μέσω Internet.

    Στο παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος σε σημαντικές εταιρείες Πληροφορικής και εταιρείες Ανάπτυξης Λογισμικού με δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Είχε σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο Internet & Digital Marketing και στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, και κάτω από την διεύθυνσή του έχουν αναπτυχθεί και υλοποιηθεί σημαντικά έργα σε θέματα Πληροφορικής, Ιατρικής Πληροφορικής και Στατιστικής χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είτε απ’ ευθείας είτε μέσα από συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Συγκεκριμένα ο Πικούνης αποφοίτησε αριστούχος αρχιτέκτονας του ΕΜΠ, ενώ αργότερα άνοιξε δικό του γραφείο μελετών το οποίο και διατήρησε από το 1971 μέχρι και το 1983.

    Με αυτό έτρεξε σημαντικά έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ ανά τα χρόνια του απονεμήθηκαν πολλά βραβεία αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

    Αργότερα, και με την πληροφορική αν αρχίζει στις αρχές του 1980 να κάνει την εμφάνισή της, στην Ελλάδα όπως αναφέρεται, γοητεύτηκε και ήδη από το 1983 επικεντρώθηκε και επαγγελματικά σε αυτήν.

    Το μεράκι και η επιθυμία του να ασχολείται με κάθετι καινούργιο, τον οδήγησαν να αφοσιωθεί στην Πληροφορική και να δημιουργήσει την ΑΤΚΟ ΑΕ, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Πληροφορικής τη δεκαετία το 80, και στη συνέχεια την ΑΤΚΟSoft ΑΕ η οποία επικεντρωνόταν σε έργα Ιατρικής Πληροφορικής, Διαδικτύου και Στατιστικής, με εγκαταστάσεις σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά σαφώς και στην Ελλάδα.

    Φυσικά δεν σταμάτησε να ασχολείται με την πληροφορική, αφού ήταν βασικός μέτοχος στην CPI με πάνω από 21% μέχρι και πριν λίγους μήνες, όταν άρχισε να πουλάει, προφανώς λόγω της κατάστασής του.

    Μάλιστα, με πάνω από μια 30ετία στη πληροφορική, το 2009 αποφάσισε να συνδυάσει την μεγάλη του, διαχρονική αγάπη, η οποία ήταν το κρασί, με την εμπειρία του στην Πληροφορική,

    Έτσι δημιούργησε το House of Wine Α.Ε. μαζί με τον γιο του Μιχάλη Πικούνη, της μεγαλύτερης -ήδη από το 2010- Ηλεκτρονικής κάβας στην Ελλάδα, στην οποία μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες διατελούσε Πρόεδρος και Σύμβουλος Marketing.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι συμβαίνει με τις μετοχές των εταιρειών πληροφορικής

    Παναγιώτης Πασχαλάκης (Q&R): Διπλασιασμός τζίρου το 2023 και εξαγορές – Τι είπε για την μετοχή

    Q&R: Το νέο ράλι και τα εφοπλιστικά κεφάλαια που απογειώνουν τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ