Την ιστορική ομάδα του Πανιωνίου, που «γέννησε» στο παρελθόν μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως τον Θωμά Μαύρο ή τον Νίκο Αναστόπουλο, αλλά πλέον παλεύει στη τρίτη κατηγορία, εξαγόρασε ο Κώστας Ρούπτσος.

Ο κ. Ρούπτσος μπορεί να είναι σχετικά άγνωστος στους εν Ελλάδι ποδοσφαιρόφιλους, ωστόσο είναι ένας επιχειρηματίας με πολυετή δραστηριότητα και γνωστός στους ευρύτερους κύκλους, πρόεδρος και κύριος μέτοχος της InDigital. Μιας αμιγώς ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και ανάπτυξης ηλεκτρονικών εφαρμογών.

1

Η επιθυμία του κ. Ρούπτσου να πάρει τον έλεγχο του Πανιωνίου ήταν γνωστή εδώ και περίπου ένα χρόνο, ωστόσο μόλις την Τετάρτη το βράδυ εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ομάδας της Νέας Σμύρνης, η πρόταση του επιχειρηματία. Με τους ανθρώπους της ομάδας να χαρακτηρίζουν αυτή την εξέλιξη ιστορική, καθώς με αυτόν τον τρόπο ξημερώνει μια νέα εποχή για τον ιστορικό Πανιώνιο.

Στόχος είναι να ηγηθεί της προσπάθειας επιστροφής του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία. Και αυτή η αλλαγή θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, όταν και θα συσταθεί νέα ΠΑΕ, με τον Κώστα Ρούπτσο να παρουσιάζει την Τετάρτη το πλάνο του για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, ο οποίος από το 2020 βρίσκεται στη Γ’ Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα θα συνταχθεί MoU ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα ξεκινήσει ο σχετικός έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ομάδας, με αντίστοιχες δεσμεύσεις από την πλευρά του νέου επενδυτή για την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο Κώστας Ρούπτσος και το VAR

Ωστόσο δεν είναι «παρθενική» η ενασχόληση του Κώστα Ρούπτσου με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ερασιτεχνικό επίπεδο είχε αναλάβει χρέη προπονητή στον Κένταυρο Βριλησσίων, ενώ μεταξύ άλλων καθοδήγησε τους Νεοεπεντελικό και Χαλάνδρι.

Ωστόσο το έργο του στο ποδόσφαιρο δεν σταματάει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μέσω της εταιρείας που διευθύνει, της InDigital και σε συνεργασία με την Medialuso έφερε στην Ελλάδα το VAR (Video Assistant Referee). Την τεχνολογική καινοτομία, που μπήκε στο ποδόσφαιρο για να μπορεί να «βλέπει» όσα «χάνουν» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα οι διαιτητές.

Οι υπογραφές μπήκαν το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Ρούπτσο να δηλώνει «μιλάμε για ένα αμιγώς ψηφιακό έργο στο χώρο του αθλητισμού, ένα οριζόντιο έργο που αφορά όλα τα γήπεδα τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με ένα Κέντρο Επιχειρήσεων και με μια μεγάλη κεντρική υποδομή. Αυτό καλούμαστε να το υλοποιήσουμε, για να προλάβουμε το χρονοδιάγραμμα του επόμενου πρωταθλήματος, μέσα σε δυο μήνες. Θα είναι πραγματικά ένα μικρό θαύμα, θα τα καταφέρουμε».

Η InDigital και ο ρόλος της στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η InDigital είναι πανίσχυρη εταιρία στον χώρο των ψηφιακών και ανέλαβε και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΠΟ σε ορίζοντα πενταετίας. Ακόμη έχει αναλάβει σχετικά έργα για το Μουσείο της Ακρόπολης, την ψηφιοποίηση του Αγίου Όρους και πολλές ακόμα μικρότερες υλοποιήσεις σε δήμους και μουσεία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και είναι αμιγώς ελληνική με Έλληνες επιχειρηματίες. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ και οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.000 τμ. που διαθέτει στα Βριλήσσια Αττικής αποτελούν ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα, με όγκο δεδομένων που αγγίζουν το 1 Peta.

Μάλιστα συμμετέχει και σε πολλά έργα του δημοσίου για ψηφιακό μετασχηματισμό, συμμετείχε ενεργά στη σύσταση του gov.gr, ενώ πρόσφατα σε κοινοπραξία με την Vodafone και την Intraway, η Indigital υπέγραψε σύμβαση προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ για την Πλατφόρμα Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του 2022, η InDigital έγραψε τζίρο 17,4 εκατ. ευρώ από 13,4 εκατ. ευρώ το 2021με τα EBITDA να ανέρχονται στα 1,6 εκατ. ευρώ έναντι 951.534 το 2021.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της 31/12/2022 εμφανίζονται αυξημένα κατά 21,32% και διαμορφώθηκαν σε 1,58 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Διαβάστε επίσης:

Παπαστεργίου: Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας για ασφαλείς ψηφιακές υποδομές

Ν.Ταχιάος: Το καλοκαίρι οι ανάδοχοι στα εργοτάξια της Θεσσαλίας

Aegean: Στο 12,02% το ποσοστό του Παναγιώτη Λασκαρίδη