Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ποιο είναι το Rolex Rainbow Daytona που αναμένεται να πουληθεί πάνω από 3,5 εκατ. δολάρια

Το πρώτο ρολόι Rolex 'Rainbow' Daytona με χρονογράφο. Πηγή: Phillips

Το πρώτο ρολόι Rolex 'Rainbow' Daytona με χρονογράφο. Πηγή: Phillips

Το πρώτo ρολόι Rolex «Rainbow» Daytona με χρονογράφο πρόκειται να βγει σε δημοπρασία και θα μπορούσε να πιάσει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Bloomberg.

Το Rolex που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 θα βγει στο σφυρί στη Γενεύη στις 8 Νοεμβρίου. Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο οίκος δημοπρασιών Phillips αποφάσισε να μην ορίσει υψηλή εκτιμώμενη αξία για το κομμάτι, αλλά αναμένει ότι θα πουληθεί για τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,5 εκατομμύρια δολάρια).

Το ρολόι πιστεύεται ότι είναι το πρώτο δείγμα του διάσημου πλέον μοτίβου «Rainbow» με πολύτιμους λίθους που κατασκευάζει η ελβετική ωρολογοποιία, σύμφωνα με τον Phillips.

Το ρολόι, το οποίο έχει πολύχρωμους ζαφειρένιους πολύτιμους λίθους γύρω από τη στεφάνη του, βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

«Αυτό το ρολόι είναι μεγάλη υπόθεση», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Alexandre Ghotbi, επικεφαλής ρολογιών για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή στην Phillips. Μόνο λίγοι συλλέκτες Rolex γνώριζαν την ύπαρξή του, πρόσθεσε.

Η πώληση πραγματοποιείται σε μια δύσκολη στιγμή για τη βιομηχανία, καθώς η ζήτηση για ακριβά ρολόγια έχει μειωθεί λόγω του υψηλού πληθωρισμού, μετά από την πρωτοφανή άνθηση που σημείωσε ο κλάδος την εποχή της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, σπάνια και μοναδικά μοντέλα από ελβετικές μάρκες έχουν ζήτηση.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, ο οίκος Phillips πούλησε ένα χρυσό Rolex 6270 Cosmograph Daytona του 1988 με καντράν και στεφάνη με διαμάντια για σχεδόν 4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Η δημιουργία του Rainbow Daytona σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Rolex, καθώς έδειξε την ικανότητα της μάρκας να κατασκευάζει ρολόγια-κοσμήματα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές τοποθέτησης πολύτιμων λίθων, δήλωσε ο Ghotbi.

Την εποχή που κατασκευάστηκε το ρολόι, το 1993 ή το 1994, η Rolex εξακολουθούσε να θεωρείται ευρέως ως κατασκευαστής πολυτελών αθλητικών ρολογιών, όπως το ατσάλινο καταδυτικό ρολόι Submariner.

Αν και το ρολόι «Rainbow» κατασκευάστηκε ως ένα μοναδικό κομμάτι στη δεκαετία του 1990 για έναν πελάτη στη Μέση Ανατολή, το ίδιο μοτίβο από σετ ζαφείρια με πολύτιμους λίθους χρησιμοποιήθηκε ξανά σε ορισμένα μοντέλα Daytona σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα.

Σήμερα, η τοποθέτηση πολύτιμων λίθων σε στυλ ουράνιου τόξου μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε μοντέλα άλλων πολυτελών εταιρειών, όπως η Patek Philippe και η Audemars Piguet. Η τεχνική παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, εν μέρει επειδή απαιτεί πέτρες με τη σωστή χρωματική διαβάθμιση για να μιμηθεί το μοτίβο του ουράνιου τόξου.

Αν και εξακολουθεί να είναι σπάνιο και εξαιρετικά δύσκολο να αποκτηθεί από τους λιανοπωλητές, το Rainbow Daytona έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα κομμάτι-υπογραφή στη συλλογή μοντέλων της Rolex.

Διαβάστε επίσης:

Chanel: Αποκτά μερίδιο στην καινοτόμο ελβετική ωρολογοποιία MB&F

Το θρυλικό Le Mans’ Heuer Monaco του Steve McQueen ψάχνει τον επόμενο ιδιοκτήτη του

LVMH: H Tag Heuer βρίσκεται σε συνομιλίες για την Χορηγία της Formula 1 – Πλήγμα για τη Rolex