Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ποιοι θεσμικοί μπήκαν στην Q&R

Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R

Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R

Τα αμοιβαία κεφάλαια των Eurobank, Alpha Bank, Optima Bank και Ελληνικής Τράπεζας τοποθετήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη μετοχή της Q&R, παίρνοντας συνολικά το 3% της εταιρείας, έναντι του ποσού των 1,1 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή το απόγευμα, όπως σας ενημέρωσε το mononews.gr, έγινε placement για το 3% της Q&R με 4 πακέτα στο 1,18, με οριακό discount 3% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Συνολικά έγιναν τέσσερα πακέτα για 850.000 μετοχές και σύμφωνα με πληροφορίες πωλητής ήταν το LOVATIA HOLDINGS LIMITED του Μάνου Ξιώνη, που κατείχε συνολικά άνω το 11% της Q&R. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ.

Ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της εισηγμένης πληροφορικής μιλώντας στο mononews.gr σχολίασε ότι «είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς για πρώτη φορά μπαίνουν θεσμικοί στην μετοχή της εταιρείας. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο πλάνο της εταιρείας, στις εξαγορές και επενδύσεις που ετοιμάζουμε, και θα την βοηθήσει να πάει πιο ψηλά ώστε να επιτύχει τους στόχους της».

Το ομολογιακό και οι εξαγορές

Μέσα στο καλοκαίρι η Q&R εξέδωσε ομολογιακό δάνειο ύψους 19,1 εκατ. ευρώ, που θα διαιρείται σε 68.214.285 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 0,28 και οι οποίες στο σύνολό τους θα καλυφθούν από την Σωτηράκου Σοφία του Τριάντη.

Ο κ. Πασχαλάκης έχει τονίσει ότι το πλάνο είναι η εταιρεία να μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια ενώ ετοιμάζει εξαγορές, τουλάχιστον μία θα γίνει μέσα στο 2024.

Η αισιοδοξία των στελεχών της εισηγμένης πηγάζει και από το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων που φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο τμήμα του θα υλοποιηθεί κατά τη διετία 2024-2025.

Οι εταιρείες που κοιτάει η διοίκηση δεν είναι μόνο εντός Ελλάδας καθώς προσανατολίζεται και σε εταιρείες του εξωτερικού. Όπως είπε προσφάτως και ο CEO της Q&R «αυτό που σίγουρα μας νοιάζει είναι οι εταιρείες που θα εξαγοράσουμε να είναι εξωστρεφείς, να έχουν δηλαδή δραστηριότητα σε πολλές αγορές», ενώ κοιτάνε αγορά πλειοψηφικού πακέτου.

Πέραν αυτών, η Q&R αναμένεται να διεκδικήσει κάποια από τα εναπομείναντα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και συμβάσεις από το νέο ΕΣΠΑ που ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκινάει και που αναμένεται να «τρέξει» έως το 2027 με διετή περίοδο παράτασης.

«Είμαστε εδώ, γιατί όλοι εμπιστευόμαστε Q&R και έχουμε την επιθυμία να την βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να της προσδώσουμε προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία έχει δείξει συνέπεια στο έργο της και στην προσπάθεια βελτίωσής της. Διαθέτει τα περιθώρια να μεγαλώσει και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπου σήμερα δεν έχει ισχυρή παρουσία και αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό θα γίνει μέσα από την εξαγορά μεσαίων και μικρών εταιρειών του κλάδου» είχε πει προ τριμήνου η βασική μέτοχος Σοφία Σωτηράκου κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη ΓΣ.

Διαβάστε επίσης:

Q&R: Placement για το 3% από θεσμικούς

ΟΠΕΚΑ: Στις 7/10 ξεκινά η διανομή βιβλίων από τα αδιάθετα του προγράμματος – Πώς γίνεται η παραλαβή

Η Optima bank ειδικός διαπραγματευτής επί των μετοχών της AVE