• Business

    Δημητρακόπουλος (Softweb): Αυτοί είναι οι λόγοι που μπήκαμε στο Χρηματιστήριο

    Ο πρόεδρος και CEO της Softweb Χάρης Δημητρακόπουλος


    Μία ακόμα εταιρεία πληροφορικής κάνει σήμερα «ντεμπούτο» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον κλάδο, μετά από την έξοδο (δεν έχει γίνει ακόμα αλλά είναι θέμα χρόνου) των Entersoft και Epsilon Net.

    Όπως ανακοινώθηκε χθες, η εταιρεία του Χάρη Δημητρακόπουλου, από σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του συνόλου των 5.130.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της, ονομαστικής αξίας €0,12 εκάστης στη γενική κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς, ΕΝ.Α. PLUS, του Χρηματιστηρίου Αθηνών («ΕΝ.Α. PLUS»). Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι SOFTWEB με λατινική και ελληνική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας είναι €0,86 ανά μετοχή.

    Η αλήθεια είναι ότι η είδηση έσκασε ως βόμβα, καθώς η εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στο κλάδο, είχε κινήσει τις διαδικασίες κάτω από άκρα μυστικότητα, θέλοντας και αυτή προφανώς να εκμεταλλευθεί την ιδανική συγκυρία που επικρατεί τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων στην πληροφορική. Και η ανακοίνωση χθες ήρθε λίγο απροειδοποίητα για τους ανθρρημαώπους της αγοράς.

    Τι λέει ο κ. Δημητρακόπουλος στο mononews

    O πρόεδρος και CEO της εταιρείας Χάρης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο mononews.gr τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της SoftWeb ενώ επεσήμανε ότι «θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας και να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά».

    Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος είπε: 

    «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που η εταιρεία μας εντάσσεται στο χρηματιστήριο. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας και αντανακλά την επιτυχημένη δουλειά και την αφοσίωση της ομάδας μας.

    Οι προσδοκίες μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της εταιρείας μας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η ένταξη στο χρηματιστήριο.

    Ο βασικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας και να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά. Με την υποστήριξη των επενδυτών και της ευρύτερης κοινότητας, είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας.»

    Ποια είναι η Softweb

    Μετρώντας πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας, η Softweb, ηγέτης στην κατασκευή web & mobile εφαρμογών, αξιοποιώντας κάθε της γνώση, αναπτύσσει ένα σχέδιο πλήρους κλίμακας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό κάθε εταιρείας.

    Από τις θεμελιώδεις web υποδομές και την online εμπορική δραστηριότητα, έως εξειδικευμένα apps και integrations για κρίσιμες επιχειρησιακές διαδικασίες.

    Μάλιστα πριν λίγους μήνες εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, ενώ τον Ιανουάριο του 2024 ανακοίνωσε την σύσταση της θυγατρικής εταιρείας Digihart, η οποία εξειδικεύεται στο Digital Strategy, Marketing και Consulting.

    Ο πρόεδρος και CEO Χάρης Δημητρακόπουλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.

    Η Softweb, ξεκινώντας την πορεία της από το 2008 και όντας πλέον ηγέτης στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, είναι σε θέση να έχει στο ενεργητικό της μια ευρεία γκάμα προϊοντικών λύσεων με μία από αυτές να είναι το Softweb Business Suite (SBS). Το SBS αφορά μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση που χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες με Omnichannel πρακτική και προσφέρει στις επιχειρήσεις μια πλήρη προσέγγιση για τη διαχείριση των λειτουργιών τους σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια, Web και Mobile.

    Κάθε χρόνο οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υψηλοί περίπου κατά 20% ανά έτος.

    Τζίρος

    Το 2023 αποτέλεσε έτος προόδου για την Softweb, γεγονός που αντανακλάται σε 30% αύξηση στα οικονομικά της μεγέθη, από 1,1 εκατ. ευρώ το 2022.

    Ένα αξιοσημείωτο κεφάλαιο για τη χρονιά που πέρασε αποτελεί η ένταξη ενός νέου προϊόντος, στην φαρέτρα των λύσεων της εταιρείας, της Έξυπνης Τουριστικής Κάρτας. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουμε και ανακαλύπτουμε τον κόσμο, στηριζόμενη στην ασφάλεια της τεχνολογίας blockchain. Η Έξυπνη Τουριστική Κάρτα αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό έργο που προωθεί κάθε πόλη ως πρωτοπόρο τουριστικό προορισμό και προσφέρει στους ταξιδιώτες μια αξέχαστη εμπειρία.

    Εκτεταμένη αναβάθμιση σημείωσε η πιο σημαντική λύση της εταιρείας, το Softweb Business Suite, που ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες λειτουργικότητες μιας επιχείρησης σε ένα μόνο λογισμικό με Omnichannel λογική, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι εγκαταστάσεις της σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις.

    Σημαντικό μέρος της επιτυχημένης πορείας της Softweb, αποτέλεσε η διοργάνωση μιας εκτενούς περιοδείας σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, όπως η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος και το Ηράκλειο. Με εκδηλώσεις, σεμινάρια και προσωπικές συναντήσεις, η Softweb ενημέρωσε επιχειρηματίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον τρόπο ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους. Μια συναρπαστική εμπειρία, πλούσια σε πληροφορίες και καινοτόμες ιδέες, που ενίσχυσε τη σχέση της Softweb με τον επιχειρηματικό κόσμο και την τεχνολογική κοινότητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Vodafone: Πουλά επιπλέον μερίδιο της Vantage Towers ύψους 1,3 δισ. ευρώ

    Μπάμπης Βωβός: Η ζωή του «βασιλιά» του real estate, ο τάφος στο Μαρούσι, το «κάτσε Άρη, εγώ μιλάω», η κατάρρευση και ο αθόρυβος θάνατος

    Blackstone: Ο βραχίονας ακινήτων συρρίκνωσε τα κέρδη τριμήνου – Η πρόβλεψη του Jon Gray



    ΣΧΟΛΙΑ