Στην Ενναλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπαίνει η εταιρεία πληροφορικής Dotsoft, του Αναστάσιου Μάνου, όντας η 11η εισηγμένη στον κλάδο.

Η διαπραγμάτευση του συνόλου των 3.120.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας, ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ εκάστης, θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου με τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας να είναι στα 3,85 ευρώ ανά μετοχή.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη σύνθετων μηχανογραφικών διαδικτυακών εφαρμογών που σχετίζονται με τη λήψη, την επεξεργασία και την ανάλυση δεδομένων από αισθητήρες και ετερογενή συστήματα για δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς με στόχο την κάλυψη των επιχειρησιακών τους αναγκών.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Αναστάσιος Μάνος, ο οποίος είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 53,1%.

Εξελέγη Αντιπρόεδρος τον Μάρτιο 2010 και ανέλαβε χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου τον Σεπτέμβριου 2012, τα οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Business Development Manager στις εταιρείες TREDIT AE και Infotrip AE τα διαστήματα 2001-2007 και 2008-2010. Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) από το 2012.

Τομείς δραστηριότητας

Η Dotsoft αναλαμβάνει έργα ή/και την παροχή υπηρεσιών έναντι δημόσιων (εθνικών) και ευρωπαϊκών οργανισμών και λοιπών φορέων, είτε μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, είτε μέσω απευθείας ανάθεσης (σε έργα οι όροι των οποίων επιτρέπουν την απευθείας ανάθεση από τον αντίστοιχο οργανισμό, με βάση την εφαρμοζόμενη, κάθε φορά, νομοθεσία).

Δραστηριοποιείται κυρίως στον δημόσιο τομέα που περιλαμβάνει τα έργα και τις λύσεις που αφορούν οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου. Επίσης προσανατολίζεται στον τομέα Διεθνών Έργων που περιλαμβάνει τις συμβάσεις, τα έργα και τις λύσεις που απευθύνονται σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, στον τεχνολογικό τομέα που αφορά την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων αλλά και στον Τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης που περιλαμβάνει τα ερευνητικά έργα, τα οποία τροφοδοτούν την έρευνα και την εξέλιξη τεχνολογιών και προϊόντων.

Η εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει στις Cloud τεχνολογίες, ενώ σε αρκετά προϊόντα της έχει ενσωματώσει τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης κυρίως για αλγορίθμους πρόβλεψης καταστάσεων και δημιουργίας προτύπων.

Τα προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και έχει αναπτύξει είναι:

▪ SmartisCity Platform – Smart City Platform (Λογισμικό διαχείρισης δεδομένων και εφαρμογών έξυπνης πόλης για δημόσιους οργανισμούς)

▪ Easyparking – Smart Parking (Λογισμικό διαχείρισης παρόδιας στάθμευσης για δημοτική αστυνομία και ανοικτούς χώρους στάθμευσης)

▪ Easybin – Smart Waste (Λογισμικό διαχείρισης αποκομιδής απορριμμάτων και ζυγίσεων)

▪ Fleeto – Smart Mobility (Λογισμικό διαχείρισης στόλου οχημάτων και γραφείο κίνησης)

▪ Ianos Energy – Smart Energy (Λογισμικό διαχείρισης ενεργειακών καταναλώσεων οδοφωτισμού και δημόσιων κτιρίων

Η Εταιρεία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 20 ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη 42έργα έξυπνων πόλεων σε παραγωγική λειτουργία και έχει διασυνδέσει την πλατφόρμα της με την εμπορική ονομασία SmartisCity (www.smartiscity.gr) με πάνω από 25 διαφορετικούς κατασκευαστές αισθητήρων από την ΕΕ και την Ελλάδα.

Οικονομικά μεγέθη

Ο κύκλος εργασιών της Dotsoft το 2022 αυξήθηκε 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3.843.353 ευρώ έναντι 3.684.749 ευρώ το 2021. Τα EBITDA περιλαμβανομένων των αναλογουσών αποσβέσεων επιχορηγήσεων ανήλθαν σε 1.127.478 ευρώ αυξημένα κατά 22% σε σχέση με τα αντίστοιχα 920.525 ευρώ το 2021 ως απόρροια της αύξησης του κύκλου εργασιών και του συγκρατημένου κόστους στη χρήση.

Τα μικτά κέρδη κατά τη διάρκεια ανήλθαν σε 1.450.240,55 ευρώ έναντι 1.286.069 ευρώ το 2021 πραγματοποιώντας αντίστοιχα περιθώριο μικτού κέρδους 38% (2021: 35%). Τα μικτά κέρδη παρουσίασαν αυξητική τάση στη χρήση 2022 σε συνάρτηση με την αύξηση της δραστηριότητας της Εταιρείας και την ανάπτυξη η οποία επιτελέστηκε και η οποία επιτεύχθηκε με συγκρατημένα κόστη.

Βασικοί στόχοι το 2023

Με την εταιρεία να έχει αναλάβει να τρέξει σημαντικό όγκο έργων, βασικός στόχος είναι να συνεχίζει τις επενδύσεις ώστε να ενισχύσει τη θέσης της στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ανάπτυξης εφαρμογών για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη νέων έτοιμων προϊόντων λογισμικού, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός της οργανωτικής της δομής, αλλά και να προχωρήσει σε συμφωνίες και εξαγορές άλλων εταιρειών.

Η Dotsoft έχει ήδη συνάψει σημαντικές συμβάσεις συνολικού ποσού περίπου €2,1 εκατ., με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εν λόγω έργων την επόμενη τριετία. Παράλληλα, διεκδικεί μέσω προσφορών που έχει ήδη υποβάλει επιπρόσθετα έργα ψηφιοποίησης ποσού περίπου 10,1 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να επιφέρουν πολλαπλασιασμό του κύκλου εργασιών της τα επόμενα χρόνια.

Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη τριών (3) νέων προϊόντων με τη μορφή του SaaS που αφορούν:

α) πλατφόρμα απομακρυσμένης επιχειρησιακής λειτουργίας εφαρμογών έξυπνων πόλεων για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης,

β) πλατφόρμα αξιοποίησης των δεδομένων από αισθητήρες που συλλέγονται σήμερα σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης από την υλοποίηση έργων έξυπνων πόλεων, και

γ) πλατφόρμα διασύνδεσης εφαρμογών και δεδομένων από αισθητήρες με χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης για την πρόβλεψη των αναγκών και της ζήτησης.

Μέχρι σήμερα το πελατολόγιο της DostSoft περιλαμβάνει πάνω από 125 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στόχος είναι να συνεχίσει αυξητικά, μεγαλώνοντας το αποτύπωμά της στην αγορά.

Διαβάστε επίσης:

ΧΑ: Πράσινο φως στην εισαγωγή της DOTSOFT στην ΕΝ.Α. PLUS

Παχιές αγελάδες για τις εταιρείες τεχνολογίας το α’ εξάμηνο

Πυρετός εξαγορών από τις εισηγμένες τεχνολογίας το πρώτο πεντάμηνο του έτους