Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Philips: Γυναίκα αναλαμβάνει κορυφαία θέση για πρώτη φορά στα 133 χρόνια ιστορίας της εταιρείας

Charlotte Hanneman, CFO Philips

Charlotte Hanneman, CFO Philips

Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την οικονομική διεύθυνση στην ιστορία της εταιρείας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Royal Philips NV, ξεκινά τη θητεία της την Τρίτη.

Η Charlotte Hanneman, 45 ετών, αναλαμβάνει τη θέση της CFO της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού, διαδεχόμενη τον Abhijit Bhattacharya, ο οποίος κατείχε το ρόλο αυτό από το 2015. Η Hanneman προήλθε από την αμερικανική εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού Stryker Corp.

Η Philips προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μετόχων και των καταναλωτών αφού κατέβαλε λιγότερα από τα αναμενόμενα χρήματα για να διευθετήσει τις αξιώσεις που συνδέονται με ελαττωματικές συσκευές υπνικής άπνοιας.

Νωρίτερα φέτος, οι δύο μεγαλύτεροι επενδυτές της, η Exor NV και η Artisan Partners GP LLC, αύξησαν τα μερίδιά τους στην εταιρεία, καταδεικνύοντας τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Roy Jakobs, ανέλαβε τα ηνία τον Οκτώβριο του 2022 και ξεκίνησε τη θητεία του με την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Ο Jakobs αντικατέστησε επίσης περισσότερα από τα μισά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής από τότε που ανέλαβε, στο πλαίσιο της στρατηγικής του να στηριχθεί «στη σωστή ομάδα και τις σωστές ικανότητες».

«Η Charlotte είναι η κατάλληλη επικεφαλής για αυτόν τον ρόλο με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην ιατρική τεχνολογία και τη φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς και με εμπειρία σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη», ανέφερε ο Jakobs σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εταιρεία άρχισε να ανακαλεί ορισμένα προϊόντα υπνικής άπνοιας λόγω ανησυχιών για την υγεία που συνδέονται με τον αποσυντιθέμενο αφρό μείωσης θορύβου, τον Ιούνιο του 2021, με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να χαρακτηρίζει το σφάλμα ως ζήτημα Class 1, τον πιο σοβαρό τύπο.

Ανέστειλε τις πωλήσεις αυτών των συσκευών στις ΗΠΑ και η ανάκληση κόστισε στην εταιρεία περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

H μετοχή της Philips έχει κερδίσει ποσοστό άνω του 44% φέτος, αλλά εξακολουθεί να υποχωρεί περίπου 32% από την έναρξη της ανάκλησης.

Διαβάστε επίσης:

Novo Nordisk: Γιατί το Wegovy ρίχνει τις μετοχές της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας 

Aston Martin: Mειώνει τις προβλέψεις για τα ετήσια αποτελέσματα

Mark Zuckerberg: Κέρδισε το στοίχημα της Meta – Πάνω από τα 200 δισ. δολάρια η περιουσία του