• Business

    Philip Morris International: Απέκτησε το 22,61% της φαρμακoβιομηχανίας Vectura

    • Newsroom
    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International

    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International


    H καπνοβιομηχανία Philip Morris International ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 22,61% της βρετανικής εταιρείας παρασκευής φαρμάκων για το άσθμα Vectura, μέσω του χρηματιστηρίου.

    Η εταιρεία στο χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνονται οι μάρκες τσιγάρων Marlboro και Chesterfield δήλωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω αγορές μετοχών της Vectura στην τιμή των 165 πένων (2,27 δολάρια) ανά μετοχή.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η Philip Morris International έχει εισέλθει σε περίοδο υποβολής προσφορών στους μετόχους της φαρμακευτικής, μετά από την ομόφωνη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της τελευταίας.

    Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Vectura ανέφερε το ανώτερο τίμημα που προσέφερε στους μετόχους η Philip Morris International και επισήμανε ότι το όφελος για τους μετόχους από τους σημαντικούς οικονομικούς πόρους της καπνοβιομηχανίας, τη δέσμευση για ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης και την αυτονομία, αποτελούν παράγοντες για τη λήψη της απόφασης τους.

    “Η απόκτηση του Vectura από την PMI είναι μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας για τον μετασχηματισμό της PMI επενδύοντας στην επιστημονική αριστεία και αξιοποιώντας τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris, Jacek Olczak.

    «Η επένδυσή μας θα επιταχύνει την ανάπτυξη και παράδοση εισπνεόμενων θεραπειών για την αντιμετώπιση πολλών σημερινών ιατρικών αναγκών που δεν ικανοποιούνται. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους σπουδαίους ανθρώπους της Vectura καθώς ξεκινάμε στο επόμενο στάδιο του μετασχηματισμού μας”.

    Αν και το 75% των εσόδων της καπνοβιομηχανίας προέρχεται από προϊόντα καπνού, η πλειονότητα των επενδύσεών της είναι πλέον σε προϊόντα χωρίς καπνό και τα λεγόμενα προϊόντα πέραν της νικοτίνης.

    Ο Olczak τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να σταματήσει την πώληση τσιγάρων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε 10 χρόνια.

    Η Philip Morris με έδρα τη Γενεύη, η οποία αποσχίστηκε από την Altria Group στις ΗΠΑ πριν από μια δεκαετία, αναζητά αλλού έσοδα, ακόμη και σε συστήματα χορήγησης φαρμάκων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ