Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα ξεκινήσει η Sanofi την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρείας

Στόχος της εταιρείας είναι να παραδώσει περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Sanofi σήμερα το πρωί ανακοίνωσε επίσημα ότι θα δώσει στην κοινοπραξία Pfizer/BioNTech πρόσβαση στις γραμμές παραγωγής από το καλοκαίρι του 2021, για να διευκολύνουν την παραγωγή του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα, διαδικασία που συναντά δυσκολίες.

Ο επικεφαλής της εταιρείας στη Γαλλία, Ολιβιέ Μποζιγιό, δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL ότι η παραγωγή εμβολίου ανταγωνιστών γίνεται «για πρώτη φορά» στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Sanofi «θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής, ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ολιβιέ Μποζιγιό ανέφερε ότι «το διακύβευμα δεν είναι καθόλου οικονομικό, αλλά αφορά στη δυνατότητα διανομής τους το ταχύτερο δυνατό».

Ο Μποζιγιό υπεραμύνθηκε, επιπλέον, των στρατηγικών επιλογών της εταιρίας του, η οποία έχει επικριθεί έντονα για την καθυστέρηση στην παραγωγή του κυριότερου υποψήφιου εμβολίου της κατά του νέου κορονοϊού.

«Η Moderna και η BioNTech έκαναν αυτή την επιλογή (της καινοτόμας τεχνολογίας του αγγελιαφόρου RNA), επειδή επίσης ήταν η μοναδική τεχνολογία που είχαν. Εμείς είχαμε πολλές επιλογές. Επιλέξαμε κάτι το οποίο θα ελέγχαμε», είπε, αναφερόμενος στο εμβόλιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη βρετανική GSK.

Το εμβόλιο αυτό, ωστόσο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021, συνάντησε εμπόδια έπειτα από απογοητευτικές κλινικές δοκιμές. «Θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους. Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα», είπε ο Μποζιγιό.

«Θα διερευνήσουμε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού στα νέα στελέχη» του ιού, διευκρίνισε.

Διαβάστε ακόμη:

Μπιλ Γκέιτς: Εξαιρετικά δύσκολο το πρόβλημα κατανομής των εμβολίων κατά του κορονοϊού

«Πόλεμος» στην ΕΕ με τα εμβόλια: Προσέρχεται τελικά η AstraZeneca στις συνομιλίες με την Κομισιόν (upd)

Κορονοϊός: Δεκάδες φτωχές χώρες δεν θα έχουν εμβόλια πριν το 2023 αποκαλύπτει έρευνα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση