• Business

    Pfizer: Ολοκληρώνει την εξαγορά της Seagen έναντι 43 δισ. δολαρίων – Τι αλλάζει στην εταιρεία

    • NewsRoom
    Άλμπερτ Μπουρλά

    Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO Pfizer


    Στη δωρεάν παραχώρηση των δικαιωμάτων επί των πωλήσεων του αντικαρκινικού φαρμάκου Bavencio προχώρησε η Pfizer, προκειμένου να αρθούν οι ανησυχίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού των ΗΠΑ για την εξαγορά της Seagen, έναντι 43 δισ. δολαρίων.

    Το φάρμακο ανοσοθεραπείας έχει αποφέρει το 2022 στην Pfizer πωλήσεις ύψους 271 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως πλέον δωρίζει στην Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου το 15% των δικαιωμάτων επί των πωλήσεων του Bacencio.

    Πλέον, η εταιρεία με επικεφαλής τον Άλμπερτ Μπουρλά, έλαβε την έγκριση όλων των ρυθμιστικών αρχών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Seagen, έπτά μήνες μετά την ανακοίνωσή της.

    Σύμφωνα με τη Pfizer, το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μιας ξεχωριστής οντότητας  για την έρευνα για τον καρκίνο, ενώ οι υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες θα χωριστούν σε ένα τμήμα για την αγορά των ΗΠΑ και ένα για τις διεθνείς αγορές.

    Ο διαχωρισμός του τμήματος εμπορίου σε δύο θα οδηγήσει στην παραίτηση της σημερινής εμπορικής διευθύντριας της Pfizer. Angela Hwang. Επικεφαλής της νέας μονάδας για τις ΗΠΑ θα αναλάβει ο σημερινός επικεφαλής Επιχειρηματικής Καινοτομίας  Aamir Malik, ενώ εμπορικός διευθυντής στη μονάδα για τις διεθνείς αγορές θα αναλάβει ο Alexandre de Germay.

    Διαβάστε επίσης

    Trastor: Πώληση πενταώροφου κτηρίου στον Βόλο έναντι 2,9 εκατ. ευρώ

    Τουρκία: Δόθηκε η άδεια για την ανάθεση της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου

    Κώστας Αδαμόπουλος (Intrakat): Επενδύουμε 1 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ και ενέργεια



    ΣΧΟΛΙΑ