ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ταμειακά «δεινά» της Petroperu προέρχονται από την κατασκευή του ολοκαίνουργιου διυλιστηρίου Talara, το οποίο βρέθηκε εκτός προϋπολογισμού, αντιμετωπίζοντας πολυετή καθυστέρηση.
«Καθώς πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς η κυβέρνηση να κάνει κάποια δήλωση, οι επικεφαλής που διορίστηκαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων υποβάλαμε ομόφωνα την παραίτησή μας», αναφέρουν τα μέλη του ΔΣ σε ανακοίνωσή τους.
«Θεωρούμε ότι έχουμε εκπληρώσει την ευθύνη που μας έχει ανατεθεί και υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτό να συνεχίσουμε με την εντολή που λάβαμε», εξηγούν στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η παραίτηση ανακοινώθηκε αφού το διοικητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Όλιβερ Σταρκ, είχε επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση να αποφασίσει για το μέλλον της εταιρείας, η οποία κινδύνευε από έλλειψη ρευστότητας.
Μάλιστα, καλούσε την κυβέρνηση είτε να τη διασώσει, είτε να την αφήσει να χρεοκοπήσει.
Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την έλλειψη οικονομικής βιωσιμότητας που αντιμετώπιζε, ενώ επεσήμανε ότι δεν ευθύνεται για το εύρος ή τις οποιεσδήποτε νομικές συνέπειες που μπορεί να υποστεί.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η διοίκηση της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε έχει καθυστερήσει επί μήνες να λάβει μια απόφαση, περιοριζόμενη στη δήλωση ότι δεν θα άφηνε την εταιρεία να αποτύχει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο ναδίρ η δημοτικότητα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 61χρονη πρόεδρος του Περού, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με διάφορα σκάνδαλα κατά καιρούς, με τη δημοτικότητά της να πέφτει στο ναδίρ το τελευταίο διάστημα.
Η ίδια αντιμετώπισε τέσσερις διαδικασίες παύσης και απομάκρυνσής της από το αξίωμα, τρεις από μειοψηφική παράταξη της αριστεράς.
Καμιά τους πάντως δεν έφθασε να τεθεί σε συζήτηση στην ολομέλεια της περουβιανής εθνικής αντιπροσωπείας.
Σε βάρος της είναι επίσης γνωστό πως διενεργείται έρευνα με πολύ πιο βαριές κατηγορίες.
Κατηγορείται για «γενοκτονία», «ανθρωποκτονίες κατά συρροή με επιβαρυντικές περιστάσεις» και «πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών», εξαιτίας των θανάτων 50 και πλέον ανθρώπων και των τραυματισμών εκατοντάδων άλλων στις ταραχές που ξέσπασαν μετά την ορκωμοσία της τον Δεκέμβριο του 2022.
Υπενθυμίζεται ότι η Μπολουάρτε ορκίστηκε πρόεδρος του Περού μετά την παύση από το Κογκρέσο και τη σύλληψη από την αστυνομία εκείνο τον μήνα του προκατόχου της Πέδρο Καστίγιο, εκλεγμένου με κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, του οποίου ήταν αντιπρόεδρος.
Διαβάστε επίσης:
Σκάνδαλο των Rolex: Έφοδος στο σπίτι της προέδρου του Περού (Video)
Περού: Το Κογκρέσο απορρίπτει το αίτημα της προέδρου οι εκλογές να γίνουν φέτος
Φυσικό αέριο: Η ενεργειακή κρίση στην Αίγυπτο πιέζει την ευρωπαϊκή αγορά – Τι θα γίνει τον χειμώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμαζόνιος: Συμβολική επίσκεψη Μπάιντεν – Έντεκα δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή
- Χοληστερίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μειώσετε τους κινδύνους
- Τουρκία: Αρνήθηκε τη χρήση του εναέριου χώρου της στο αεροσκάφος του προέδρου του Ισραήλ
- Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»