Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πέθανε ο ιδρυτής της ALPINA, Burkard Bovensiepen

Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος του οποίου η ζωή ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην ALPINA.

Ο Burkard Bovensiepen, ο ιδρυτής της ALPINA, έφυγε χθες σε ηλικία 87 ετών.

Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές και επιδραστικές προσωπικότητες στην κοινότητα της BMW.

Ο Bovensiepen ήταν η επιτομή μιας δια βίου αφοσίωσης στην BMW.

Το ταξίδι του στην τροποποίηση των οχημάτων BMW ξεκίνησε ήδη από το 1962, μια εποχή που η BMW δεν είχε ακόμη καθιερωθεί ως η κινητήρια δύναμη της αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι σήμερα.

Η BMW είχε αποφύγει τη χρεοκοπία πολλές φορές πριν γίνει η εταιρεία που γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Burkard Bovensiepen με τους γιους του Andrea και ο Florian Bovensiepen

Η ιστορία της ALPINA

Για περισσότερο από μισό αιώνα, η πόλη Buchloe είναι συνώνυμη με εξαιρετικά κομψές, γρήγορες, επιθυμητές και κομψές BMW.

Η ALPINA ιδρύθηκε το 1965 από τον Burkard Bovensiepen και πέτυχε σταθερά την αυτοκινητιστική υπεροχή κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, όπως καμία άλλη.

Επιδίωξη του Bovensiepen ήταν πέρα από την ALPINA να επεκταθεί στους κινητήρες και σε άλλους τομείς, όπως η παραγωγή και επεξεργασία του αποκλειστικού δέρματος Lavalina στα εσωτερικά σελοποιία του και η δημιουργία δικής του κάβας κάβας κρασιών, η οποία τελικά έγινε ο δεύτερος πυλώνας της οικογένειας Bovensiepen.

Μέχρι το 1983, η ALPINA λειτουργούσε ως εταιρεία συντονισμού και αγώνων προτού εξελιχθεί σε κατασκευαστή.

Αυτός ο μετασχηματισμός σήμαινε ότι τα αυτοκίνητα ALPINA έλαβαν τους δικούς τους αριθμούς πλαισίου και επίσημες εγκρίσεις ελαστικών.

Τα αυτοκίνητα της ALPINA προσέφεραν στους πελάτες έναν αποκλειστικό συνδυασμό δυναμικής οδήγησης, ευχαρίστησης και πολυτέλειας από την αρχή.

Ένας εξαιρετικός κινητήρας ήταν αναπόσπαστο μέρος αυτού του ελκυστικού μείγματος, με τις αρχικές προσφορές της ALPINA, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων που σχεδιάστηκαν από τον Burkard Bovensiepen για να βελτιώσουν τις επιδόσεις της BMW 1500, με σύστημα πολλαπλών καρμπυρατέρ.

Τις επόμενες δεκαετίες, η εταιρεία πολλά αξέχαστα ρεκόρ, παράγοντας τα ταχύτερα και ισχυρότερα σεντάν παραγωγής στον κόσμο, αφήνοντας ένα διαρκές σημάδι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δυστυχώς, ο Burkard Bovensiepen δεν θα γίνει μάρτυρας της μελλοντικής εξέλιξης της μάρκας ALPINA υπό την ηγεσία του BMW Group από το 2025 .

Ωστόσο, ο Andreas και ο Florian Bovensiepen έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν τη συνεχή ανάπτυξη του έργου του πατέρα τους.

Διαβάστε επίσης

Πόσα χιλιόμετρα πιάνει η BMW Alpina B7 Biturbo