• Business

    petchef: Χρηματοδότηση ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ για το startup για κατοικίδια

    petchef

    Από αριστερά προς τα δεξιά:Τολης Πασχάλης, CEO & co-founder, Ολυμπία Γεώργογλου, Customer Care, Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος, Operations Manager, Λιάνα Νικολοπούλου, CPO & co-founder, Κωνσταντίνος Καράμπελας, Operations Director


    Το petchef, η πρωτοποριακή direct-to-consumer πλατφόρμα φρεσκομαγειρεμένου φαγητού για κατοικίδια, ολοκλήρωσε νέο γύρο χρηματοδότησης από το SPOROS Platform, το πρώτο circular economy impact fund στην Ελλάδα.

    Το petchef έχει προσφέρει ήδη πάνω από 350.000 εξατομικευμένα υγιεινά γεύματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των κατοικιδίων.

    Μέσα από τις εξατομικευμένες προτάσεις που δημιουργεί ο αλγόριθμος του petchef, οι κηδεμόνες των κατοικίδιων, βλέπουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αισθητή βελτίωση στην υγεία και την ευεξία των μικρών τους φίλων.

    Μέχρι σήμερα το petchef έχει αναπτύξει 5 συνταγές μαγειρευτού φαγητού για σκύλους και πέραν της online πλατφόρμας, έχει παρουσία και σε επιλεγμένα pet shops σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στο petchef να αναπτύξει τις δραστηριότητες του με μεγαλύτερη ταχύτητα, να προσφέρει ακόμα περισσότερες ποιοτικές λύσεις διατροφής με πράσινο αποτύπωμα, και τελικό στόχο να γίνει το σημείο αναφοράς για το pet-wellness στην Ελλάδα.

    Ο CEO του petchef, Τόλης Πασχάλης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή βλέπουμε πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται περισσότερο τα κατοικίδια σαν μέρος της οικογένειας του και ενημερώνεται ολοένα και περισσότερο για την υγεία του κατοικίδιου του καθώς και για τη σημασία της ποιοτικής διατροφής.

    Mε αυτήν τη χρηματοδότηση, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτά τα οφέλη σε ακόμη περισσότερα κατοικίδια, καθιστώντας την ποιοτική, human-grade τροφή μας προσιτή σε όλους.

    Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να ηγούμαστε στον τομέα της διατροφής αλλά και του pet-wellness, εξασφαλίζοντας ότι κάθε κατοικίδιο θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.»

    Η Chief Pet Officer και ιδρύτρια του petchef, Λιάνα Νικολοπούλου, πρόσθεσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτή τη συνεργασία, η οποία επισφραγίζει την προσπάθεια των τελευταίων δύο ετών να προσφέρουμε στα κατοικίδιά μας τη φροντίδα που τους αξίζει.

    Όλα ξεκίνησαν από τον σκύλο μου και τα γαστρεντερικά του προβλήματα. Νιώθω περήφανη που σήμερα το petchef, πέρα από τον δικό μου σκύλο, έχει βοηθήσει χιλιάδες άλλα κατοικίδια.

    Με τη στήριξη του SPOROS, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε μεγαλύτερη κλίμακα, με πιο μεθοδευμένη έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που στοχεύουν αποκλειστικά στην ευζωία και ευτυχία των κατοικιδίων μας.

    Στο τέλος της ημέρας αυτό που θέλουμε είναι περισσότερα χρόνια μαζί τους και αυτό ξεκινά από το τι βάζουμε στο πιάτο τους.»

    Ο Δημήτρης Σίμος, Managing Partner & CEO από τον SPOROS Platform δήλωσε:«Η επένδυση στο petchef αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε καινοτόμες εταιρείες που αλλάζουν την αγορά και ευνοούν την κοινωνία συνολικά με το μετρήσιμο θετικό τους αντίκτυπο, κοινωνικό και περιβαλλοντικό.

    Το petchef έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή στη διατροφή για κατοικίδια, βελτιώνοντας καταλυτικά την υγεία και την ποιότητα ζωής τους, ενώ παράλληλα προάγει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με καινοτόμες πρακτικές που μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων και το ανθρακικό αποτύπωμα.

    Είμαστε ενθουσιασμένοι που με αυτή τη στρατηγική συνεργασία συμβάλλουμε στην υλοποίηση του οράματος του petchef, την περαιτέρω αναβάθμιση του επιχειρηματικού της μοντέλου, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη βιώσιμη γεωγραφική της επέκταση, υποστηρίζοντας μια εξαιρετική ομάδα που αναπτύσσεται με εντυπωσιακή ταχύτητα.

    Η δέσμευσή της ομάδας για βιωσιμότητα, εξοικονόμηση και αειφορία με καινοτόμα μοντέλα κυκλικής οικονομίας ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας και αποτελεί την πυξίδα για τη διεθνή εξάπλωση, ώστε να χτίσουμε μαζί το circular success story του pet wellness, με ελληνική σφραγίδα».

    Σημαντικά στελέχη του ελληνικού startup οικοσυστήματος, όπως ο Αντώνης Σαμοθράκης (CEO και ιδρυτής του Instacar) και ο Χαρίλαος Τάκας (GM – Quick Commerce – efood), είναι μερικοί από τους αρχικούς μετόχους του petchef, δείχνοντας την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους στο όραμα και την αποστολή της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής – Εκκενώνεται κατασκήνωση (Upd)

    Κτηματολόγιο: Πάνω από 400 οι κυβερνοεπιθέσεις – Απέτυχε η εισβολή κακόβουλου χρήστη

    Προκλητική Τουρκία για την Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα»



    ΣΧΟΛΙΑ