• Business

    Pernod Ricard: Τέλος στη συμφωνία χορηγίας με την Παρί Σεν Ζερμέν λόγω «κόντρας» με την Μαρσέιγ

    • Bloomberg
    O CEO της Pernod Ricard, Alexandre Ricard

    O CEO της Pernod Ricard, Alexandre Ricard (Πηγή: pernod-ricard.com)


    Τέλος στην παγκόσμια συνεργασία της με την πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου της Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε με συνοπτικές διαδικασίες η Pernod Ricard, μετά από έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Γαλλία, λόγω των δεσμών της εταιρείας παρασκευής ποτών, με μια άλλη πόλη της Γαλλίας.

    Η εταιρεία που παρασκευάζει το κονιάκ Martell, ανέφερε ότι αποσύρθηκε από τη συμφωνία χορηγίας, η οποία συμφωνήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, λόγω αντιδράσεων κυρίως στην Μασσαλία, την πατρίδα του Paul Ricard, ενός από τους ιδρυτές της εταιρείας.

    Εκτός αυτού, το απεριτίφ Ricard Pastis της Pernod έχει επίσης μακροχρόνια σχέση με τη Μασσαλία, έδρα της Olympique de Marseille, της μεγάλης αντιπάλου της Παρί.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η διαφωνία για την συμφωνία ήταν τόσο έντονη, που οι απογοητευμένοι οπαδοί της Μαρσέιγ, ξεκίνησαν να μποϊκοτάρουν την εταιρεία και να ποστάρουν αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικαίωσης.

    Το θέμα οδήγησε τον δήμαρχο της Μασσαλίας σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, κατά την οποία δήλωσε ότι θα συναντήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pernod Ricard, Alexandre Ricard, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

    Καθώς το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, σε ανακοίνωσή του, ο Ricard ανέφερε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από την παγκόσμια συνεργασία, αφού άκουσε τους εργαζόμενους στη Γαλλία, τους πελάτες, τους μετόχους και την οικογένειά του.

    Σημειώνεται ότι η ομάδα της Παρί ανήκει κατά πλειοψηφία στο Κατάρ, που αγόρασε μια σειρά από κορυφαίους παίκτες, ενώ κατέκτησε 10 από τους τελευταίους δώδεκα τίτλους της Ligue 1.

    Η Παρί βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της Ligue 1, με τη Μαρσέιγ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

    Διαβάστε επίσης: 

    O Αλόνσο έχει μια Aston Martin F1 για το δρόμο!

    Ο Haider Ackermann είναι ο νέος διευθυντής δημιουργικού του Tom Ford

    Tiffany: Χάνει το στοίχημα στη Σαγκάη – Μειώνει στο μισό το κατάστημα ναυαρχίδα της Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ