Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Pepsico: Κοντά σε συμφωνία ύψους $1 δισ. για εξαγορά εταιρείας παραγωγής υγιεινών τορτίγια τσιπς

Ramon Laguarta, CEO της PepsiCo

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Siete Foods, εταιρείας παραγωγής τσιπς τορτίγιας, βρίσκεται η PepsiCo, για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Μια συμφωνία για τη στενά ελεγχόμενη επιχείρηση, θα μπορούσε να ανακοινωθεί σύντομα, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες θα ευδοκιμήσουν, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Siete είναι γνωστή για τα μεξικάνικης έμπνευσης προϊόντα της, εδρεύει στο Τέξας και ξεκίνησε από την οικογένεια Garza αφού η κατάσταση της υγείας ενός μέλους της οικογένειας απαιτούσε τη μετάβαση σε μια δίαιτα άνευ σιτηρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Πρόσφατα, η εταιρεία επεκτάθηκε με μια σειρά από νέων προϊόντων, όπως μπισκότα και πατατάκια.

Η διανομή των προϊόντων της περιλαμβάνει καταστήματα τροφίμων όπως τα Target και τα Kroger.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πώλησης της Siete υπήρξε ανταγωνιστική, με την εταιρεία να προσελκύει το ενδιαφέρον εξαγοράς από εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και άλλες εταιρείες τροφίμων.

Αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες

Γεγονός είναι ότι η τάση των Αμερικανών για σνακ δεν φαίνεται να επιβραδύνεται και συνεχίζει να οδηγεί σε συμφωνίες σε ολόκληρη τη βιομηχανία συσκευασμένων τροφίμων.

Ωστόσο, οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, έβαλαν την PepsiCo σε μια άλλη τροχιά από τη συνηθισμένη, ενώ η συμφωνία με την Siete θα βοηθούσε την αμερικανική εταιρεία να εναρμονιστεί με την τάση για πιο υγιεινά σνακ, καθώς η μεξικάνικη εταιρεία διαθέτει προϊόντα με μειωμένα νάτριο, κορεσμένα λιπαρά και σακχάρα.

Μάλιστα διαθέτει στην αγορά μια σειρά από διάφορες υγιεινές τροφές όπως τορτίγιας από αλεύρι αμυγδάλου.

Άλλες πρόσφατες εξαγορές της αμερικανικής πολυεθνικής που σχετίζονται με τα τσιπς περιλαμβάνουν την εταιρεία παραγωγής ψημένων σνακ φρούτων και λαχανικών Bare Foods και την BFY Brands, εταιρεία παραγωγής σνακ PopCorners λίγο αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει πρόσφατα σε συμφωνίες για πιο υγιεινά σνακ, καθώς αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τέτοιου είδους γεύματα.

Η Mars ανακοίνωσε μια συμφωνία ύψους σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Pringles και τον ιδιοκτήτη της Cheez-It Kellanova νωρίτερα φέτος.

Η J.M. Smucker δήλωσε ότι θα πληρώσει 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία παραγωγής Twinkie Hostess Brands πριν από περίπου ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης: 

Mulberry: Γιατί απέρριψε προσφορά εξαγοράς £83 εκατ. από την Frasers του μεγιστάνα Mike Ashley

Warren Buffett: Συνεχίζει τις κερδοφόρες κινήσεις στην Ιαπωνία – Νέα πώληση ομολόγων σε γιεν

PepsiCo Hellas: Ενισχυμένος τζίρος κατά 18% το 2023 – Διευρύνει το αποτύπωμα στην Ελλάδα