• Business

    Πασχαλάκης (Q&R): Τουλάχιστον μία εξαγορά μέσα στο 2024 – Κοιτάμε ευκαιρίες και στο εξωτερικό

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R


    Μπορεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Q&R που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή 31/5 να αναβλήθηκε λόγω χαμηλού ποσοστού προσέλευσης (45,58%), ωστόσο ο κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της εισηγμένης πληροφορικής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι οι εξαγορές και η ανάπτυξη του ΑΙ.

    Πρόσφατα η Q&R αποφάσισε να προχωρήσει σε ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να αποφασισθεί στις 13 Ιουνίου, όταν και θα γίνει η νέα ΕΓΣ. Ο κ. Πασχαλάκης επεσήμανε ότι από αυτά τα χρήματα, τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ θα προσανατολιστούν σε εξαγορές, ίσως και σε παραπάνω από μία, με στόχευση στην πληροφορική, την τεχνητή νοημοσύνη, το cyber security καθώς και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η πρώτη εξαγορά να γίνει μέσα στο έτος.

    «Οι εταιρείες που κοιτάμε δεν είναι μόνο εντός Ελλάδας αλλά κατευθυνόμαστε και σε εταιρείες του εξωτερικού. Αυτό που σίγουρα μας νοιάζει είναι οι εταιρείες που θα εξαγοράσουμε να είναι εξωστρεφείς, να έχουν δηλαδή δραστηριότητα σε πολλές αγορές. Και σίγουρα θα προχωρήσουμε σε αγορά πλειοψηφικού πακέτου», επεσήμανε ο κ. Πασχαλάκης.

    «Ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας είναι να επεκταθεί σε άλλες αγορές. Ο ένας τρόπος είναι η οργανική ανάπτυξη, η οποία όμως θέλει χρόνο και ο άλλος είναι short cut, βρίσκεις δηλαδή μια εταιρεία γόνιμη, που να έχει πελατολόγιο και προϊόντα και τεχνογνωσία στους κλάδους που μας ενδιαφέρουν».

    Έργα πληροφορικής

    Αναφερόμενος στα έργα πληροφορικής του δημοσίου τομέα που έχει αναλάβει ή διεκδικεί η εταιρεία, ο κ. Πασχαλάκης ανέφερε ότι στο νέο κύκλο έργων (υπόλοιπο RRF και ΕΣΠΑ) που έχει ήδη ξεκινήσει, η Q&R θα διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί.

    Ως προς τις καθυστερήσεις των έργων που συχνά-πυκνά γίνεται κουβέντα στους κύκλους της αγοράς, ο κ. Πασχαλάκης ανέφερε ότι η Q&R θα καταφέρει να ολοκληρώσει όλα τα έργα που έχει αναλάβει εντός χρονοδιαγραμμάτων, δηλαδή μέσα του 2026, με το ανεκτέλεστο να ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

    Στόχος της εταιρείας είναι να αναλάβει ακόμα όσα έργα μπορεί να υποστηρίξει αλλά και να επεκταθεί σε άλλους τομείς, όπως ο asset performance management, που συνδυάζει ΙΟΤ και ΑΙ.

    Μέσα στο 2023 η Q&R ανέλαβε να υλοποιήσει σημαντικά έργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου, ενώ πρόσφατα πήρε το εμβληματικό έργο στον τομέα του ΑΙ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ένα έργο του οποίου η σπουδαιότητα αποδίδεται και στην συνεργασία της εισηγμένης με την IBM, η οποία όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας θα έχει και συνέχεια.

    Επίσης έχει «μπει» στον mega διαγωνισμό συνολικού προϋπολογισμού 309,8 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση 630 εκατ. σελίδων έγχαρτων αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας σε 5 τμήματα, όσες και οι αντίστοιχες γεωγραφικές του ενότητες. Συγκεκριμένα, σε κοινοπραξία με τις Vodafone-Cosmos-Γεωανάλυση, η Q&R συμμετέχει σε ποσοστό 10% σε μια υποενότητα του διαγωνισμού, αξίας 48 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Q&R: Με εφοπλιστικό χρήμα η ΑΜΚ των €30 εκατ. – Εξαγορές και οργανική ανάπτυξη

    Q&R: Πού θα αξιοποιήσει τα €30,1 εκατ. της ΑΜΚ

    Παναγιώτης Πασχαλάκης (Q&R): Διπλασιασμός τζίρου το 2023 και εξαγορές – Τι είπε για την μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ