Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Παρέμβαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την εμπλοκή του Πάβελ Ντούροφ με τη γαλλική δικαιοσύνη

Σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν

Σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν, πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Άμπου Ντάμπι

Την παρέμβαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προκάλεσε η εμπλοκή του ιδιοκτήτη του Telegram με τη γαλλική δικαιοσύνη, δεδομένου ότι ο Πάβελ Ντούροφ είναι πολίτης και των ΗΑΕ.

Αξιωματούχος Αραβικών Εμιράταων δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις γαλλικές αρχές και με εκπροσώπους του διευθύνοντος συμβούλου του Telegram.

«Είμαστε σε επαφή με τις γαλλικές αρχές για αυτή την υπόθεση και με εκπροσώπους του Πάβελ Ντούροφ», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, πρσθέτοντας μάλιστα πως τα ΗΑΕ δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των πολιτών τους και πως η παροχή συνδρομής σε αυτούς είναι σημαντική προτεραιότητα.

Σημειώνεται πως η γαλλική δικαιοσύνη έθεσε τον Ντούροφ υπό επίσημη έρευνα στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα στην εφαρμογή μηνυμάτων και απαγόρευσε στον γεννημένο στη Ρωσία διευθύνοντα σύμβουλο του Telegram να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ζητά άρση των περιορισμών στη χρήση όπλων – Η ΕΕ να ασκήσει πιέσεις στις ΗΠΑ

Πάβελ Ντούροφ: Εντελώς παράλογοι οι ισχυρισμοί ότι ευθύνεται ο ιδιοκτήτης μιας πλατφόρμας για εγκληματικές πράξεις

Πάβελ Ντούροφ: Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους ο ιδρυτής του Telegram