Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Paramount: Ξεκίνησαν οι απολύσεις στις ΗΠΑ – Εκτός εταιρείας 2.000 εργαζόμενοι

Οι τρεις συν-CEO της Paramount, Brian Robbins, Chris McCarthy και George Cheeks

Οι τρεις συν-CEO της Paramount, Brian Robbins, Chris McCarthy και George Cheeks (Πηγή: Bloomberg)

Ξεκίνησε σήμερα τις περικοπές προσωπικού η Paramount Global, μετά από την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας για την πρόθεση της να περικόψει το 15% του εργατικού της δυναμικού στις ΗΠΑ, ήτοι περίπου 2.000 θέσεις.

Σε εσωτερικό σημείωμα που επικαλείται το Bloomberg, οι τρεις συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας, ενόψει της συγχώνευσης με την εταιρεία παραγωγών Skydance Media, αναφέρουν στο προσωπικό ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε τρεις φάσεις και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Δηλώνουν μάλιστα  ότι αναμένουν το 90% των απολύσεων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Ο κλάδος συνεχίζει να εξελίσσεται και η Paramount βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής όπου πρέπει να γίνουν αλλαγές για την ενίσχυση της επιχείρησής μας», αναφέρουν οι CEO στο σημείωμα.

Μετά από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου την περασμένη εβδομάδα, ο ένας από τους CEO, Chris McCarthy σημείωσε ότι οι μειώσεις προσωπικού θα επηρεάσουν το τμήμα μάρκετινγκ, το οικονομικό και άλλα τμήματα.

Η εταιρεία πήρε επίσης μια χρέωση απομείωσης για το δεύτερο τρίμηνο των 5,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα καλωδιακά της δίκτυα, ένα ακόμη σημάδι αδυναμίας στην παραδοσιακή βιομηχανία της τηλεόρασης.

Η μεγάλη συγχώνευση

Σημειώνεται ότι οι Paramount Global και Skydance Media ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους στις αρχές Ιουλίου, καθώς ο όμιλος, που συμπεριλαμβάνει τον κολοσσό του κινηματογράφου Paramount Pictures και τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CBS, βρισκόταν για καιρό σε αναζήτηση εταίρου.

Η συγχώνευση σημαίνει πως η Paramount Global εξαγοράζεται από την Skydance και οι μέτοχοι της τελευταίας θα πάρουν τον έλεγχο της νέας οντότητας.

Πρόκειται για μεγάλο βήμα για τη Skydance, σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό, αν και παρήγαγε ταινίες της σειράς Mission: Impossible και το Top Gun: Maverick, και δεν έχει χρέη, ούτε είναι εισηγμένη. Ιδρύθηκε το 2010 από τον Ντέιβιντ Έλισον, τον γιο του συνιδρυτή της Oracle Λάρι Έλισον.

Στα διακυβεύματα για το νέο σχήμα συγκαταλέγεται η αναδιοργάνωση της υπηρεσίας streaming (μετάδοσης βίντεο μέσω διαδικτύου) Paramount+.

Η πλατφόρμα είχε πάνω από 71 εκατ. συνδρομητές στα τέλη Μαρτίου, αλλά ο όμιλος υπέστη ζημίες σχεδόν 3,5 δισ. δολαρίων εξαιτίας της τα δυο τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 

Η Paramount απολύει το 15% των εργαζομένων της στις ΗΠΑ

Starbucks: Άλμα ρεκόρ στην τιμή της μετοχής μετά την αντικατάσταση του CEO

Financial Times: Ο «οικονομικός εθνικισμός» στις ΗΠΑ απειλεί την παγκόσμια ναυτιλία – Τι φοβούνται οι πλοιοκτήτες