Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Paramount Global: Ποιος βετεράνος των media έκανε προσφορά εξαγοράς ύψους $4,3 δισ.

Edgar Bronfman Jr. που θέλει να εξαγοράσει την Paramount (Πηγή: REUTERS/Mike Blake)

Edgar Bronfman Jr. (Πηγή: REUTERS/Mike Blake)

Ο βετεράνος των media Έντγκαρ Μπρόνφμαν Τζούνιορ (κληρονόμος του καναδικού πολυεθνικού ομίλου Seagram), υπέβαλε τη Δευτέρα μια προσφορά περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της National Amusements, της εταιρείας που ελέγχει τον κολοσσό της ψυχαγωγίας Paramount Global, δήλωσε στο Reuters άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η ανταγωνιστική προσφορά για το «σπίτι» της Paramount Pictures, το δίκτυο CBS και το MTV, αποτελεί ανατροπή σε μια διαδικασία πώλησης που χαρακτηρίζεται από μια σειρά από απροσδόκητες εκπλήξεις!

Η Skydance Media και οι συνεργάτες της κατέληξαν σε συμφωνία τον περασμένο μήνα για την εξαγορά της Paramount, ένα περίπλοκο deal, κατά το οποίο θα εξαγόραζε το μερίδιο ελέγχου της οικογένειας Redstone στην Paramount και στη συνέχεια θα συγχωνευόταν στη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία.

Αυτή η συμφωνία περιείχε μια περίοδο «go-shop» 45 ημερών, που επέτρεπε στην Paramount να ζητήσει και να αξιολογήσει άλλες προσφορές.

Αυτή η περίοδος λήγει αύριο, 21 Αυγούστου.

Εάν η Paramount επιλέξει άλλον «μνηστήρα», θα πρέπει να καταβάλει στην Skydance ένα πέναλτι ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, για τον τερματισμό μιας αντίπαλης συμφωνίας.

Ποιος είναι ο Έντγκαρ Μπρόνφμαν

Το 1995, ο Μπρόνφμαν προσπάθησε να διαφοροποιήσει την οικογενειακή επιχείρηση ποτών Seagram με την εξαγορά της MCA, όπου εδρεύει το Universal Music Group, τα Universal Studios και δύο θεματικά πάρκα.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 2000 από τη Vivendi, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Marie Messier απομακρύνθηκε δύο χρόνια αργότερα, αφού ξεκίνησε ένα όργιο δαπανών, το οποίο εξαφάνισε τους οικονομικούς πόρους της εταιρείας.

Ο Μπρόνφμαν ασχολήθηκε ξανά με τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας το 2003, με την εξαγορά της Warner Music Group.

Η εταιρεία πωλήθηκε το 2011 στην Access Industries, μια εταιρεία που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Len Blavatnik.

Ο βετεράνος των Media ηγήθηκε αργότερα μιας ανεπιτυχούς προσπάθειας εξαγοράς της Time Inc. το 2017, όταν η εταιρεία εξέδιδε τα περιοδικά Time, Sports Illustrated και People.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπρόνφμαν είχε διερευνήσει την αγορά της National Amusements πριν η Paramount καταλήξει σε συμφωνία με την Skydance, αλλά δεν υπέβαλε προσφορά.

Ωστόσο, δεν κατέστη άμεσα σαφές εάν ο Μπρόνφμαν είχε εταίρους στην προσφορά.

Διαβάστε επίσης: 

H Seacon Shipping πούλησε πλοίο με κέρδος 9 εκατ. δολάρια

Καμάλα Χάρις: Προτείνει αύξηση του εταιρικού φόρου στο 28% αν κερδίσει στις εκλογές

Reuters: Ο συγκατηγορούμενος του μεγιστάνα Μάικ Λιντς, που αγνοείται στη Σικελία, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο