Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Παραλίγο νέα «Τέμπη»: Τρένο του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας – Τι λέει ο ΟΣΕ

Mετρό

Mετρό

Εστειλαν συρμό του Προαστιακού στη γραμμή του Μετρό

Παραλίγο να έχουμε νέα Τέμπη αυτή τη φορά μέσα στο Μετρό των Αθηνών καθώς τρένο, από αυτά που κινούνται στις σιδηροδρομικές γραμμές του Προαστιακού, βρέθηκε μέσα σε σήραγγα του.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης επιβεβαίωσε, μιλώντας στον realfm ότι την περασμένη εβδομάδα συρμός του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Το περιστατικό έφερε στο φως η «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Το γεγονός συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τερεζάκης. Οπως επισήμανε, το περιστατικό έγινε 500 μέτρα πριν ξεκινήσει η σήραγγα.

Ο κ. Τερεζάκης είπε πως ήταν λάθος του σταθμάρχη, ο οποίος και έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας, ενώ ανέφερε ακόμα ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτοσήματα, τα οποία του έλεγαν ότι μπαίνει σε γραμμή του Μετρό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής ΓΓ της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού «’Ελξης», Χρήστος Ζηραϊδόνης, επιβεβαίωσε το περιστατικό εξηγώντας πως «υπήρξε λάθος χάραξη σε δρομολόγιο του προαστιακού. Ο μηχανοδηγός το αντιλήφθηκε έγκαιρα και δεν υπήρχε περίπτωση να μπει μέσα στη σήραγγα» ενώ συμπλήρωσε πως «δεν υπήρχε περίπτωση σε εκείνη τη γραμμή να έρθει συρμός του μετρό», σημειώνοντας πως, «οι γραμμές είναι τηλελεγχόμενες».

Η ανακοίνωση της Hellenic Train : Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό που εμπλέκεται – Διερευνούμε τα αίτια

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train για το περιστατικό με τον συρμό του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή μετρό. Όπως αναφέρει η εταιρεία, “διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του Προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας”.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι “η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών. Το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται”.

Διαβάστε επίσης

Θόδωρος Σκυλακάκης για επίδομα θέρμανσης: Μεγαλύτερη η επιδότηση φέτος σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα