• Business

    Να πως 410 άνεργοι βρήκαν εργασία μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Παπαστράτος

    Παπαστράτος

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος εταιρείας και η κα Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρείας


    Η Παπαστράτος έχει μακρά ιστορία και πλούσια παράδοση δράσεων κοινωνικής ευθύνης, που ξεκινούν από την ίδρυσή της το 1931. Ο κος Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και η κα Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας, πιστοί στη φιλοσοφία και στα “πιστεύω” τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν μεγάλης κλίμακας δράσεις ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα, στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της κρίσης. 

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος εταιρείας και η κα Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρείας
    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος και Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρείας

    Μια τέτοια δράση είναι και το «Προετοιμάσου για το αύριο», ένα πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων, που πραγματοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Παπαστράτος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ). 

    Από την αρχή της κρίσης, η Παπαστράτος βρίσκεται στο πλευρό των ανέργων, προσπαθώντας να προσφέρει εφόδια, που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας. Ξεκινώντας το 2013, η εν λόγω δράση έχει προσφέρει δωρεάν σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποίηση σε ανθρώπους που ήθελαν να αυξήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν νέες που να ταιριάζουν με τις σημερινές συνθήκες και ανάγκες της οικονομίας και της απασχόλησης, με σκοπό να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

    Σε αυτή την πρώτη φάση του προγράμματος, καταρτίστηκαν 1.000 άτομα σε περισσότερα από 15 διαφορετικά αντικείμενα τα οποία κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων από λογιστές, τεχνικούς ασφαλείας και πωλητές τουριστικών προϊόντων έως τεχνίτες φυσικού αερίου, ψυκτικών εγκαταστάσεων και συντήρησης καυστήρων αλλά και ενεργειακούς επιθεωρητές και σχεδιαστές.

    Μετά την τεράστια επιτυχία του 2013, το 2014 καταρτίστηκαν ακόμα 300 άνεργοι ή επαπειλούμενοι με ανεργία. Η μόνη διαφορά αυτή τη φορά ήταν πως το πρόγραμμα ήταν εστιασμένο σε άτομα άνω των 40 ετών. Η Παπαστράτος, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την κοινωνική της ευαισθησία, έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους, που όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας, να αποκτήσουν εξειδίκευση αλλά και αυτοπεποίθηση για το μέλλον.

    Από τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, ένα ποσοστό άνω του 30% ( 410 άτομα) έχει βρει εργασία, γεγονός που αποδεικνύει όχι μόνο την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά και την αξιοπιστία της εταιρείας. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Παπαστράτος έχει αναγνωριστεί ως εξαιρετικός χώρος εργασίας από το Great Place to Work®Institute Hellas για τρία συνεχόμενα χρόνια (2012-2014) και ως Κορυφαίος Εργοδότης από το Top Employer Institute (2015 και 2016), ενώ έχει λάβει δύο χρυσά βραβεία για προγράμματα ανάπτυξης εργαζομένων από τον θεσμό HR Awards.

    Η τρίτη φάση του προγράμματος απευθύνεται σε ανέργους, έως 30 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε 6 επαγγέλματα τα οποία σύμφωνα με έρευνες του ΣΕΒ έχουν τις μεγαλύτερες προοπτικές για εργασία σήμερα: Γραμματείς Διοίκησης, Λογιστικά, E-commerce, Web-designer, Receptionist ξενοδοχείων, Πωλήσεις*. 

    Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία της Παπαστράτος – εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες και έχει αναδειχθεί ως «Η πιο αξιοθαύμαστη εταιρία στην Ελλάδα» για το 2016 από το περιοδικό Fortuneδιαδραματίζουν φυσικά οι άνθρωποί της. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας επενδύουν στην επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων, στην ανάδειξη ταλέντων και στην αναζήτηση ικανών επαγγελματιών, με δυναμικά προγράμματα ανάπτυξης καριέρας, ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές, διεθνή σταδιοδρομία και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν.

    Η Παπαστράτος στα χρόνια της οικονομικής κρίσης 

    Christina AkouriΑπό την ίδρυσή της το 1931, η εταιρεία έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ σε υποδομές, εργοστάσιο, σήματα, ανθρώπινο δυναμικό, κοινωνικές ενέργειες, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Επενδύει, δηλαδή, στους ανθρώπους της Ελλάδας, απασχολώντας άμεσα και έμμεσα 800 άτομα. Φυσικά, ο κος Χρήστος Χαρπαντίδης και η κα Χριστίνα Ακουρή, στηρίζουν την ελληνική επιχειρηματικότητα, που έχει πληγεί όσο τίποτα άλλο τα τελευταία χρόνια, καθώς συνεργάζονται με πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων.

    Στα πολύ δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα, η Παπαστράτος στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει διαθέσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε κοινωνικές ενέργειες. Αξιοσημείωτες δράσεις είναι:

    • «Φροντίδα εν κινήσει», το 1ο στην Ευρώπη λεωφορείο υγιεινής για αστέγους με την ΜΚΟ PRAKSIS σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΑΣΑ (2016). Στόχος της τελευταίας κοινωνικής ενέργειας «Φροντίδα εν κινήσει» για αστέγους και του λεωφορείου ατομικής υγιεινής είναι να βρίσκει τους άστεγους εκεί που βρίσκονται και δεν θέλουν να φύγουν για να μην αφήσουν το πόστο τους και να τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν τα αυτονόητα, που όμως για εκείνους τώρα πια αποτελούν πολυτέλεια. Είναι το 1ο τέτοιο λεωφορείο που θα λειτουργεί στην Ευρώπη – υπάρχει ένα στο Σαν Φρανσίσκο και ένα στη Μελβούρνη. Το λεωφορείο θα παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας και πρώτων βοηθειών και θα μπορεί να εξυπηρετεί 1.000 – 1.500 άτομα τον μήνα
    • Στήριξη άστεγων μονογονεϊκών οικογενειών μέσω του Κέντρου Ημέρας της ΜΚΟ PRAKSIS (2015) – 80 άστεγες μητέρες και τα 145 παιδιά τους είχαν τη δυνατότητα να πλένουν τα ρούχα τους, να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης, να συμβουλεύονται ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και να έχουν βοήθεια στην εύρεση εργασίας (12 από αυτές βρήκαν δουλειά)
    • Προσφορά 100.000 γευμάτων στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (2015)
    • Πρόγραμμα κατάρτισης 400 καπνοκαλλιεργητών της Β. Ελλάδας (2014-2015).
    • Ανάπλαση υποβαθμισμένης γειτονιάς στο Μεταξουργείο (2013)
    • Κάλυψη εξόδων θέρμανσης σχολείων (2013). 47 σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, με συνολικά 2.409 μαθητές σε καπνοπαραγωγικές περιοχές των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Πιερίας, Ροδόπης και Σερρών, μπόρεσαν να έχουν ζεστές αίθουσες και να μην διακόψουν τη λειτουργία τους. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», το οποίο και επέκτεινε την πρωτοβουλία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα
    • Παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα και μετρητά) και της διοίκησης του Ιδρύματος Παπαστράτου στην πόλη του Αγρινίου (2013)
    • Έργα υδροδότησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου στους Δήμους Αβδήρων και Ξάνθης (2012)
    • Στήριξη της τοπικής κοινωνίας του Ασπροπύργου (κοινωνικό παντοπωλείο & φαρμακείο, παιδικές χαρές, αγορά αυτοκινήτου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι») (2009-2015)
    • Προσφορά εξοπλισμού και ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία και οργανισμούς (2009-2015)

    Ακουρη

    Η εταιρεία Παπαστράτος, που έχει ενταχθεί στον όμιλο της Philip Morris International (PMI) από το 2003, έχει συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, με συμφωνίες που θεωρούνται από τους καπνοπαραγωγούς και τα ΜΜΕ ως «φιλί της ζωής». Συγχρόνως, βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, που έχουν ανάγκη και με κάθε ευκαιρία, οι υπεύθυνοί της αποδεικνύουν ότι οι business και οι επιχειρήσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα λεφτά, αλλά και με τους ανθρώπους.

    *Τα μαθήματα θα γίνουν σε 4 πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Πάτρα και θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και οι θέσεις υπερκαλύφθηκαν αφού το ΙΒΕΠΕ έλαβε σχεδόν 1800 αιτήσεις για 1000 θέσεις! 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοδύναμη εντολή θα ζητήσει από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δ. Παπαγγελόπουλος σηκώνει την παντιέρα κατά της διαφθοράς

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ