Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Παπαστράτος: Αύξηση 10% στον μικτό τζίρο – Επενδύει δυναμικά στην εξωστρέφεια με μακροπρόθεσμο ορίζοντα

Γιώργος Μαργώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

Γιώργος Μαργώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

Η Παπαστράτος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια τόσο στο ανθρώπινο κεφάλαιο όσο και στις εγκαταστάσεις της, με στόχο την προαγωγή της βιωσιμότητας και την επέκταση του αποτυπώματός της στο διεθνές περιβάλλον.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 επιβεβαιώνουν τη σταθερά ανοδική πορεία, αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας.

Ακολουθούν οι βασικοί Δείκτες Οικονομικής Απόδοσης:

Σε επίπεδο ισολογισμού, η Παπαστράτος επένδυσε €119 εκατ. σε νέα πάγια το 2023, ενώ το 2022 είχε επενδύσει €100 εκατ., ενισχύοντας τις υποδομές της και βελτιώνοντας την παραγωγική της ικανότητα. Οι επενδύσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και την υποστήριξη της εξαγωγικής δυναμικής της εταιρείας.

Αναπτυξιακή Στρατηγική και Επενδύσεις

Η επενδυτική στρατηγική της Παπαστράτος εστιάζει κατά βάση στην ενίσχυση της διεθνούς της παρουσίας και την αύξηση των εξαγωγών, διευρύνοντας συνεχώς τον κύκλο εργασιών της.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει συστηματικά στη στήριξη  του ανθρώπινου δυναμικού της, προσφέροντας σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με τη συνεχή αύξηση του προσωπικού της να  οδηγεί σε αύξηση του μισθολογικού κόστους κατά 30% και συνακόλουθη αύξηση των εισφορών στο κράτος κατά 29%.

Ταυτόχρονα, οι αυξημένες επενδύσεις σε πάγια στοιχεία αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η εταιρεία υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, πιστοποιώντας και την αδιάκοπη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, η οποία συντελεί στην αναβάθμιση της συνολικής της αποδοτικότητας και στην περαιτέρω προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Διαβάστε επίσης: 

Randstad: Ποιοι είναι οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα

Παπαστράτος: Μεγάλη προσφορά στην Πολιτεία με τη δημιουργία 45 νέων Γραφείων Αντιμετώπισης Περιστατικών Ενδοοικογενειακής Βίας

Παπαστράτος: Από τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού το 70% των καθαρών εσόδων