ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε απόψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, μιλώντας στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit που διοργανώνει η εφημερίδα Καθημερινή.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε επίσης, ότι υπάρχουν ευκαιρίες και στον τεχνολογικό τομέα, καθώς οι μισές από τις τεχνολογίες που χρειαζόμαστε για να πάμε στο 2050 (οπότε σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό θα επιτευχθεί η απανθρακοποίηση της οικονομίας) δεν υπάρχουν ακόμη. “Θα αναδειχθούν καινούργιες τεχνολογίες που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μπούμε σε αγορές στις οποίες έως τώρα ήμασταν εκτός”, πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου τα τελευταία 20 χρόνια περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (29 έναντι 22%), ωστόσο η ενεργειακή μετάβαση συνεπάγεται και αρκετούς κινδύνους, ειδικά για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες. “Το κράτος μπορεί να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε οι επιχειρήσεις να πάνε μπροστά. Για παράδειγμα το κόστος της ενέργειας που πάντα ήταν αγκάθι, τώρα έχει γίνει οξύ πρόβλημα”, σημείωσε ο κ. Παπαλεξόπουλος.
Διαβάστε επίσης
ESG Innovation Challenge: Μεγάλο ενδιαφέρον από τις startups – Τα αποτελέσματα μετά τις 4 Νοεμβρίου
ΟΟΣΑ: Ευνοϊκή η μακροχρόνια τάση του ελληνικού χρέους παρά την πανδημία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ