• Business

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για εξαγορές – Άνοιγμα σε νέες αγορές στη Μ. Ανατολή

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος της Ideal Holdings


    Για ένα ακόμα πιο δυνατό 2024 έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ideal Λάμπρος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τονίζοντας ότι αυτή τη περίοδο η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση νέων επενδύσεων και εξαγορών, οι οποίες όμως είναι ακόμα υπό εξέταση, ενώ έβαλε χρονικό ορίζοντα για ανακοινώσεις τον  Σεπτέμβριο με το προσεχές καλοκαίρι να χαρακτηρίζεται «καυτό».

    Η Ideal βρίσκεται εντός στόχων και εντός business plan για το έτος, ενώ οι εταιρίες που έχουν μείνει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου μετά και την πώληση της Astir Vitogiannis διαγράφουν θετική πορεία, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το τρέχον έτος.

    Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,6 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά €0,20, από €0,40 σε €0,60. Παράλληλα, η διοίκηση θα προχωρήσει σε αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την επιστροφή του ποσού στους μετόχους.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι η συναλλαγή από την πώληση της Astir ενδέχεται να ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και εφόσον γίνει αυτό η εταιρεία θα έχει ταμειακά διαθέσιμα τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορές και επενδύσεις. «Θα έχουμε μετρητά, από Σεπτέμβριο θα αποφασίσουμε πως θα τα αξιοποιήσουμε» είπε ο π

    Για τα Attica η διοίκηση δεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά, ωστόσο ο CEO του ομίλου ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο ήταν καλό, οι πελάτες αυξάνονται σημαντικά, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2024.ρόεδρος του ομίλου.

    Στο επίκεντρο η πληροφορική

    Με τις εξαγορές να βρίσκονται στο επίκεντρο του business plan της Ideal, ο Διευθύνων Σύμβουλο του ομίλου Παναγιώτης Βασιλειάδης επεσήμανε ότι δεν κοιτούν κλάδους αλλά καλές εταιρείες.

    Βέβαια, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της πληροφορικής, με τον κ. Βασιλειάδη να επισημαίνει ότι οι κεραίες είναι ανοιχτές για επενδύσεις τόσο στην κυβερνοασφάλεια όσο και στο business software.

    Ο ίδιος απέφυγε να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο είπε ότι υπάρχουν εταιρείες με τις οποίες συζητούν, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα κάποια συμφωνία. Οι εταιρείες πληροφορικής μας ενδιαφέρουν, εξετάζουμε σοβαρά 1-2 περιπτώσεις και θα γίνουν οι ανακοινώσεις όταν υπάρχει κάτι πιο ώριμο. Οι εταιρείες που εξετάζονται είναι εντός συνόρων, είναι ελληνικές, καθώς μας ενδιαφέρει η εγχώρια αγορά αφού βλέπουμε σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης» είπε ο κ. Βασιλειάδης.

    Στόχος είναι να δημιουργηθεί στη πληροφορική ένα σχήμα το οποίο θα μπορούσε να δώσει στην ελληνική αγορά ένα σύνολο λύσεων, χωρίς όμως να εξετάζεται η ένωση των εταιρειών πληροφορικής σε μία ενιαία.

    Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε και στις «δουλειές» στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Μπαχρέιν με τις ψηφιακές ταυτότητες, ένα έργο το οποίο είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του, ενώ παράλληλα ο όμιλος κοιτά να «ανοιχτεί» στις αγορές της Σαουδική Αραβία, των ΗΑΕ και του Κατάρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Ετοιμη για νέες εξαγορές με δύναμη πυρός 130 εκατ. ευρώ

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Δύναμη πυρός πάνω από 130 εκατ. ευρώ – Κοιτάμε για νέες επενδύσεις και εξαγορές

    Ideal Holdings: Αύξηση κερδών 18% το α’ 3μηνο του 2024, συν 150% τα έσοδα – Κινήσεις για νέες εξαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ