• Business

    Πανταλάκης – Ρουμελιώτης χαράζουν τη γραμμή πλεύσης της Τράπεζας Αττικής – Στις 4 το κρίσιμο ΔΣ

    Attica Bank: Προχωρά σε αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου €120-240 εκατ.

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Τη γραμμή πλεύσης της Τράπεζας Αττικής ώστε να καταστεί συμβατή με τους τραπεζικούς κανόνες καθορίζει σήμερα στις 4 το μεσημέρι το ΔΣ.

    Το νέο ηγετικό δίδυμο της Αττικής –ο κ. Θόδωρος Πανταλάκης CEO και ο κ. Παν Ρουμελιώτης πρόεδρος- θα ενημερώσουν το ΔΣ για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

    Συγκεκριμένα τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Τα αποτελέσματα εξαμήνου –που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη μέρα-, το νέο οργανόγραμμα της τράπεζας που θα είναι περισσότερο συγκεντρωτικό και ευέλικτο ως σχήμα. Το ζήτημα της εθελούσιας εξόδου καθώς  θα αποχωρήσουν περίπου 60 με 70 εργαζόμενοι. Το κόστος της εθελούσιας θα είναι «πολύ συγκρατημένο» σύμφωνα με πληροφορίες.

    Επίσης θα γίνει απολογισμός της Επιτροπής Διαχείρισης  Κινδύνου. Όπως είναι γνωστό το πόρισμα της ΤτΕ έχει διαπιστώσει σωρεία παρατυπιών σε ότι αφορά την κοστολόγηση κινδύνου και στον υπολογισμό των ενεχύρων. Τον απολογισμό της θα καταθέσει και η Επιτροπή Εσωτερικού ελέγχου, ενώ θα συζητούν και τα μέτρα «θεραπείας» που θα ληφθούν  σε συνεργασία με την ΤτΕ.

    Την ίδια ώρα, έχει μπει στην τελική ευθεία η κάλυψη του ποσού των 70εκατ ευρώ, που εκκρεμεί από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες 16 ξέναfunds έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους να καλύψουν το ποσό που υπολείπεται για να καλυφθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο τουstress test.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το αντάλλαγμα που θα λάβει ο επενδυτής θα είναι η διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου δανείων, ποσού περίπου 1δις ευρώ- που είναι στο «κόκκινο» και έχουν εξασφαλίσεις. Η διαχείριση αυτού του χαρτοφυλακίου θα είναι για 6 -7 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/na-pos-kipros-tria-chronia-meta-kourema-katafere-na-proselkisi-ke-pali-kefalea/78124



    ΣΧΟΛΙΑ