• Business

    Πάνος Ξενοκώστας: Σε ισχύ η πρόταση της ONEX για την ΕΑΣ – Το εξώδικο στο mononews και η απάντησή μας

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας


    Εξώδικη διαμαρτυρία προς το mononews.gr απέστειλε ο επικεφαλής της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της πρότασης που έχει καταθέσει για την ΕΑΣ και σχετικά με δημοσίευματά μας εδώ και εδώ.

    Στην εξώδικη διαμαρτυρία του, ο κ. Ξενοκώστας αναφέρει σχετικά:

    «Όπως καλώς γνωρίζετε, στο από 06.Θ7.2024 δημοσίευμά σας στον ιστότοπο www.mononews.gr που αφορά το πρόσωπό μου και την εταιρεία μου ΟΝΕΧ με τίτλο «Ξενοκώστας σε Μητσοτάκη και 2 υπουργούς: Λεν σας είπα την αλήθεια. Ήταν fake η πρότασή μου», αναφέρεστε στην εταιρεία μου ΟΝΕΧ και σε δήθεν fake επενδυτική πρόταση που αυτή υπέβαλε αρμοδίως όσον αφορά τα ΕΑΣ.

    Μάλιστα κάνετε επιπλέον και σαφή αναφορά στο πρόσωπό μου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, υιοθετώντας με ιδιαίτερη ευκολία, άκριτα και χωρίς διασταύρωση απόψεις τρίτων που προσβάλλουν την αξιοπιστία μου και του Ομίλου μου.

    Με αφορμή τα ανωτέρω σάς γνωστοποιώ τα εξής:

    Τόσο η πρότασή μου για τα ΕΑΣ, όσο και η συμφωνία μου με την GO ήταν αληθινή αποτυπωμένη σε νομικά κείμενα με πλήρη αποδεικτική ισχύ και αφορούσαν την αμοιβαία βούληση των μερών για συνεργασία επί του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

    Αντιλαμβάνεστε ότι θα έπρεπε να ήμουν τουλάχιστον αφελής για να μην πω κάτι βαρύτερο για τον εαυτό μου για να προβώ σε μία τέτοια πρόταση και να αναφερθώ σε μία ύπαρξη συμφωνίας αν δεν στηριζόμουν σε ακλόνητα νομικά και πραγματικά έγγραφα και δεδομένα.

    Η επενδυτική πρότασή ήταν και είναι του Ομίλου ΟΝΕΧ και μόνον και παραμένει σε ισχύ. Είναι δε αξιόπιστη και ικανή να αναδιαρθρώσει και διασώσει την συγκεκριμένη βιομηχανία.

    Η πρόταση της εταιρείας μου για τα ΕΑΣ υπήρξε αληθής και ως προς τα αντικειμενικά της στοιχεία και ως προς τις αναφορές της για συνεργασίες. Στηρίχθηκε σε πραγματικά περιστατικά και δεδομένα των στελεχών του Ομίλου μου και ακλόνητα έγγραφα των αρμοδίων τμημάτων του.

    Η μέχρι σήμερα πορεία μου και του Ομίλου μου δεν χαρακτηρίζεται ούτε από αφέλεια, ούτε από ευήθεια.»

    Η απάντηση του mononews.gr

    Την 6/07/2024 αναρτήσαμε δημοσίευμα με τίτλο: «Ξενοκώστας  σε Μητσοτάκη και 2 υπουργούς: Δεν σας είπα την αλήθεια. Ήταν fake η πρότασή μου».

    Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος προκάλεσε την αντίδραση του Κου Παναγιώτη Ξενοκώστα με την επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας – δήλωσης – πρόσκλησης μεταξύ άλλων και προς το mononews.gr. (Δείτε εδώ την Εξώδικη Διαμαρτυρία – Πρόσκληση του κ. Ξενοκώστα προς το mononews.gr)

    Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάθε δημοσίευμα που αναρτούμε γίνεται στα πλαίσια του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού μας καθήκοντος για άμεση, πλήρη και ελεύθερη ενημέρωση  και πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού.

    Σε καμιά απολύτως περίπτωση το mononews, η διοίκησή του και ο συντάκτης των άρθρων δεν κινήθηκαν από πρόθεση να προσβάλλουν την τιμή, την υπόληψη, το ήθος και την φήμη  του ανωτέρω εξωδίκως δηλούντα, δεδομένου ότι δεν υφίσταται ουδείς προσωπικός ή άλλος λόγος προς τούτο.

    Αντιθέτως, το επίμαχο δημοσίευμα είναι απολύτως δημοσιογραφικό καθώς αφενός αναρτήσαμε επιστολές που ήρθαν στην κατοχή μας, με τις οποίες ο συντάκτης τους αρνείται την νομική εμπλοκή του στην επενδυτική πρόταση για τα ΕΑΣ και διαμαρτύρεται για την εν αγνοία του ανάμειξη και αφετέρου προβάλλαμε το σχετικό ρεπορτάζ όπως αυτό πηγάζει από  δημοσιογραφικές πηγές.

    Σε κάθε περίπτωση με μοναδικό στόχο την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινής γνώμης το mononews.gr απολαμβάνει την ελευθερία για δημοσίευση κάθε αξιόπιστης σχετικής είδησης χωρίς αποκλεισμούς.

    Ελπίζουμε ότι ο κύριος Ξενοκώστας να λάβει -όπως δηλώνει δια του εξωδίκου του- από τον αλλοδαπό αποστολέα αλλά και τους εγχώριους παραλήπτες της εν λόγω επιστολής τις απαραίτητες έγγραφες εξηγήσεις και αντευχόμαστε να τις αναρτήσουμε πρώτοι.



    ΣΧΟΛΙΑ