• Business

    Παναγιώτης Τσινάβος: Placement από την Κρι Κρι εντός του έτους

    • Άννα Διανά
    Τσινάβος Παναγιώτης, Πρόεδρος και CEO Κρι Κρι (Πηγή: krikri.gr)

    Τσινάβος Παναγιώτης, Πρόεδρος και CEO Κρι Κρι (Πηγή: krikri.gr)


    Αυξάνει το free float η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι. Η οικογένεια θα προχωρήσει στη μείωση του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία και το οποίο σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό 72% κάτι που επιδιώκεται να γίνει εντός του έτους, όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της κ. Παναγιώτης Τσινάβος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο, όπου και χτύπησε το καμπανάκι έναρξης.

    Η εταιρεία με αποτίμηση άνω των 400 εκατ. ευρώ έχει σημαντικές ευκαιρίες πρόσθεσε.

    Έτσι, μετοχές της οικογένειας Τσινάβου θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές με κύριο στόχο την αύξηση της εμπορευσιμότητας.

    Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας εξήγησε πως «στόχος μας είναι η αύξηση της εμπορευσιμότητας. Δουλεύουμε με market maker εδώ και δύο μήνες και είναι σαφές πως ήρθε η ώρα για μείωση ενός ποσοστού του μεριδίου της οικογένειας».

    Όπως είπε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ. «Έχουμε πιστούς πελάτες, μετά τη φωτιά διευρύνουν οι πελάτες τις συνεργασίες, έχουμε κερδίσει αναγνωρισιμότητα. Κλειδί όλων αυτών είναι η απόφασή μας να γίνουμε δυνατοί σε αυτό που κάνουμε καλά» σημείωσε ο κ. Τσινάβος.

    Σημειώνεται ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εξαμήνου. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 130,87 εκατ. ευρώ έναντι 112,97 εκατ. ευρώ το 2023 (αυξημένος +15,8%). Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 29,44 εκατ. ευρώ έναντι 28,72 εκατ. ευρώ το 2023. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 27,05 εκατ. ευρώ έναντι 26,18 εκατ. το 2023.

    Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 26,32 εκατ. ευρώ, έναντι 21,19 εκατ. ευρώ το 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Βόζεμπεργκ: Οι μονομερείς ενέργειες κλεισίματος των συνόρων υπονομεύουν τον ενιαίο χώρο Σένγκεν

    Eurobank – Ινδικό Επιμελητήριο: Υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για την ίδρυση του νέου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ινδίας – Ελλάδας – Κύπρου

    Η αγορά των ΗΠΑ το μεγάλο στοίχημα για την Κρι Κρι



    ΣΧΟΛΙΑ