• Business

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Ικανοποίηση για την αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του Θόδωρου Αγγελόπουλου – Επιβεβαίωση mononews

    • NewsRoom
    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος


    Την ικανοποίησή τους για την αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος επιδίωκε την είσπραξη υπέρογκών ποινικών ρητρών, εξέφρασαν με δήλωσή τους τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, επιβεβαιώνοντας έτσι το πρόσφατο αποκλειστικό ρεπορτάζ του mononews.gr για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Στην δήλωσή τους τα αδέλφια Αγγελόπουλοι αναφέρουν: 

    «Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τη βαθειά ικανοποίησή μας για την αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του Θόδωρου Αγγελόπουλου που άσκησε πριν 12 χρόνια εναντίον του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, επιδιώκοντας την είσπραξη υπέρογκων ποινικών ρητρών (περίπου 200 εκ. ευρώ) με την επίκληση παραβάσεων ενός συμφωνητικού συμβιβασμού από τον μακρινό Μάρτιο του 2000 μεταξύ του ίδιου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

    Η απώλεια του πατέρα μας τον Μάιο του 2021 δεν επηρέασε τις ορέξεις του Θ. Αγγελόπουλου. Αντίθετα, αφού παρέστη κανονικά στην κηδεία του μαζί με τη σύζυγό του Γιάννα, συνέχισε λίγες ημέρες μετά την επίθεσή του στρεφόμενος και εναντίον μας.

    Από την πλευρά μας, όταν κληθήκαμε ως κληρονόμοι και φορείς της μνήμης του πατέρα μας να υπερασπιστούμε ενώπιον του Αρείου Πάγου την κληρονομιά του από την δικαστηριακή επιδρομή του Θ. Αγγελόπουλου, θέλαμε να αναδείξουμε ότι η απαίτησή του όχι μόνο δεν είχε ηθικό έρεισμα αλλά στερούνταν και νομικής βάσης.

    Με την πρόσφατη υπ’ αρ. 582/2024 απόφασή του ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε την απόφαση του Εφετείου που είχε επιδικάσει, με μειοψηφία της Προέδρου του, κατά του πατέρα μας ποσό πάνω από 80 εκ. ευρώ και μάλιστα έντοκα. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και με καταλυτικό σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματικές οι συμφωνίες που παρεμποδίζουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ιδίως με την απειλή ποινικών ρητρών, καταλήγοντας ότι η αγωγή του Θ. Αγγελόπουλου δεν ήταν νόμιμη.

    Η ίδια απόφαση υποχρέωσε τον Θ. Αγγελόπουλο να επιστρέψει όσα ποσά είχε σπεύσει στο μεταξύ να εισπράξει μέσω πλειστηριασμών κληρονομιαίων ακινήτων, χωρίς καν να αναμένει την τελειωτική κρίση της Δικαιοσύνης.

    Τη σπουδαία αυτή νομική και ηθική δικαίωσή μας αφιερώνουμε στη μνήμη του πατέρα μας, δίπλα στον οποίο σταθήκαμε αταλάντευτα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του».

    Τι είχε αναφέρει το mononews

    Υπενθυμίζεται πως στις 29 Μαΐου το mononews με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ρεγγίνας Σπυράτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    «Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τους γιους του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτη και Γιώργο, αναιρώντας το βασικό σκέλος της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, βάσει της οποίας ο πατέρας τους υποχρεωνόταν να καταβάλει στον αδελφό του Θεόδωρο Αγγελόπουλο ποινικές ρήτρες 80,68 εκατομμύρια ευρώ για 8 παραβιάσεις του συμφωνητικού τους.

    Το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε άκυρη τη συμφωνία μεταξύ Κωνσταντίνου και Θεόδωρου για παραίτηση από το δικαίωμα μελλοντικής προσφυγής τους στη Δικαιοσύνη για την κληρονομιά του πατέρα τους και κατ’ επέκταση, έκρινε άκυρη την συμφωνία τους να πληρώνεται ποινική ρήτρα 10 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε παραβίαση του συμφωνητικού συμβιβασμού τους.

    Οριστικά και αμετάκλητα, οι δύο γιοι και κληρονόμοι του βιομηχάνου δεν έχουν πλέον καμία άλλη οικονομική υποχρέωση προς το θείο τους, παρά μόνο να του πληρώσουν 150.000 ευρώ για την ηθική του βλάβη.

    Ομόφωνα ο Αρειος Πάγος έκανε εν μέρει δεκτές τις αιτήσεις αναίρεσης τόσο του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου όσο και της κόρης της εκλιπούσας τελευταίας συζύγου του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής. Ετσι οι αρεοπαγίτες “εξαφάνισαν” την εφετειακή απόφαση για τις ποινικές ρήτρες λόγω παραβίασης συμφωνητικού και, ταυτόχρονα, “διέγραψαν” το χρέος των κληρονόμων του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

    Υποχρεώνουν, παράλληλα, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο να επιστρέψει στους 2 ανιψιούς του 6,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήδη έχει εισπράξει μετά από αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ακινήτων τους, κατά τη μερική εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

    Αντίθετα, με μία επίσης ομόφωνη κρίση, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αιτήσεις των 2 αδελφών και της κόρης της χήρας του βιομήχανου και δεν αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση, στο σκέλος που επιδικάστηκε αποζημίωση 150.000 ευρώ για ηθική βλάβη του Θεόδωρου από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

    Ήταν η τελευταία αντιδικία των 2 αδελφών σε μία πολυετή δικαστική διένεξη. Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών να δημοσιεύεται μόλις 2 εβδομάδες μετά το θάνατο του βιομήχανου και το “χρέος” έκτοτε να βαρύνει τους κληρονόμους του: τους 2 γιους του και την τότε εν ζωή σύζυγο του Ευανθία Παπαγιαννοπούλου.

    Με την υπ’ αριθμόν 582/2024 απόφαση του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που αποκαλύπτει σήμερα το mononews έκλεισε οριστικά η δικαστική αντιδικία και μεταξύ θείου και ανιψιών. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά την προσφυγή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη».

    Διαβάστε επίσης

    Αποκλειστικό – Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Δικαίωση στον Άρειο Πάγο που «εξαφάνισε» ποινικές ρήτρες 80,68 εκατ. υπέρ του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

    2 + 2 νεότευκτα πλοία για την Arcadia Shipmanagement του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

    Αγγελική Φράγκου: Αξιοποίηση των ταλέντων ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας



    ΣΧΟΛΙΑ