Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ηγετική θέση έχει η κινεζική αγορά χρυσού παγκοσμίως

χρυσός

Η κινεζική αγορά χρυσού έχει εξελιχθεί σε πολλούς τομείς, προωθώντας την καινοτομία στην παγκόσμια αγορά, στην οποία κατέχει ηγετική θέση, δήλωσε ο Ντέιβιντ Ταΐτ, εκτελεστικός διευθυντής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC).

Οι δηλώσεις του Ταΐτ έγιναν στη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης 2024 China Gold Congress που πραγματοποιήθηκε στη Σανγκάη στις 27-28 Ιουλίου.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η ζήτηση χρυσού στην Κίνα καταγράφει σταθερή αύξηση, ορόσημο για την οποία ήταν η ίδρυση του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης το 2002, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

«Επί τη βάσει της δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, η Κίνα εξασφάλισε ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά χρυσού. Για 10 συνεχόμενα χρόνια, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο, ενώ για 15 συνεχόμενα χρόνια είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο», τόνισε ο Ταΐτ.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση του δολαρίου, απώλειες στην Ασία, κέρδη για bitcoin και χρυσό με φόντο την αποχώρηση Μπάιντεν

Χρυσές λίρες βάρους 25,6 τόνων και αξίας 560 εκατ. ευρώ πούλησαν οι Έλληνες στα 23 χρόνια του ευρώ

Xρυσός: Παραμένει πάνω από τα 2.400 δολάρια – Κέρδη 17% από τις αρχές του έτους