• Business

    ΠΑΕ Ηρακλής: Εμπλοκή στη συμφωνία για την απόκτηση της ομάδας από τον Μονεμβασιώτη

    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, επικεφαλής Βενέτη

    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, επικεφαλής Βενέτη


    Εμπλοκή σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και του Στράτου Ευγενίου για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής από τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας Βενέτης.

    Οι δυο επιχειρηματίες είχαν προσυμφωνήσει να δώσει ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης 600 χιλιάδες ευρώ ως αντίτιμο στον Στράτο Ευγενίου για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ, με την προϋπόθεση ότι ο Ηρακλής θα παραμείνει στη Super League 2, να πάρει άδεια συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα και να παραλάβει ένα καθαρό ΑΦΜ.

    Σύμφωνα με την πλευρά του Μονεμβασιώτη, βρέθηκε άνοιγμα μετά από έλεγχο των ορκωτών λογιστών του ύψους 400-450.000 ευρώ. Έτσι φέρεται να πρότειναν στον νυν μεγαλομέτοχο του Ηρακλή να αφαιρεθούν από το αντίτιμο της αγοράς και να του καταβληθεί ένα ποσό κοντά στις 150.000 ευρώ.

    Από την πλευρά του κ. Ευγενίου, διαψεύδει πως βρέθηκε το συγκεκριμένο άνοιγμα στην ΠΑΕ, ενώ τονίζεται ότι αυτό που του πρότεινε η πλευρά Μονεμβασιώτη είναι να του καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς στις 31 Μαΐου του 2025.

    Ο Γ.Σ Ηρακλής πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας. Την ίδια ώρα φέρεται να σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ των οπαδών και του Στράτου Ευγενίου.

    Σε δήλωση του ο Στράτος Ευγενίου ανέφερε:

    «Οι ομάδες, είναι ιδέα και όχι εμπορικό προϊόν. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και της Μακεδονίας, δεν θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος μπροστά στον κίνδυνο του αφανισμού του ιστορικού Ηρακλή.

    Αυτός είναι και ο λόγος που πριν από τρία χρόνια ενέδωσα στις πιέσεις των ανθρώπων του Γ.Σ. Ηρακλής, για σύμπραξη με τον Π.Ο. Τρίγλιας.

    Είχα ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους του Ηρακλή, ότι στόχος μου δεν ήταν να ανοίξω έναν νέο διοικητικό κύκλο, αλλά να βρεθεί βιώσιμη διοικητική λύση ώστε να απεγκλωβιστώ το συντομότερο.

    Σε όσο διάστημα κατέχω τις τύχες της ομάδας, καθώς δεν βρέθηκε υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ, προσπάθησα αντιλαμβανόμενος την αγωνία του κόσμου για την ομάδα, και σε βάρος των επαγγελματικών και προσωπικών μου συμφερόντων, να κάνω το καλύτερο δυνατόν.

    Η διάθεση μου να αποχωρήσω, συνδράμοντας με τον καλύτερο τρόπο στην αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επιβεβαιώθηκε και από τη συμφωνία με τον Γυμναστικό Σύλλογο “Ηρακλής” στις 18/7/2024, να εξοφληθεί το χρέος που υπάρχει απέναντι μου, συνολικά 130.000 ευρώ, σε 18 μήνες!

    Έχω δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν (8/7/2024) ότι o Ηρακλής είναι ιδέα, έχει ιστορία, ο κόσμος του είναι ταλαιπωρημένος, και η αγάπη του για τον σύλλογο δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές και χειρισμούς που υποκρύπτουν ιδιοτέλεια.

    Σήμερα κατά τη συνάντηση μου με τον υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ Π.Ο. Τρίγλια Ηρακλής, διαπίστωσα ότι επιχειρείται η εξαγορά με καθαρά εμπορικούς όρους και κατά παράβαση των αρχικώς συμφωνηθέντων, τα οποία προκύπτουν και εξ εγγράφων.

    Επαναλαμβάνω ότι η πρόθεση μου είναι να αποχωρήσω από την ΠΑΕ Π.Ο. Τρίγλια- Ηρακλής, αλλά με τους συμφωνηθέντες όρους, παρότι αυτοί με βλάπτουν οικονομικά. Αυτό είναι εν γνώση μου, αλλά επιβάλλεται γιατί έχω κουραστεί και δεν επιθυμώ να συνεχίσω.

    Δεν πρόκειται όμως, σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο, να γίνω “θύμα” επικοινωνιακών μηχανισμών ή τυχών έμμεσων εκβιασμών».

    Από την πλευρά του ο Γ.Σ. Ηρακλής απάντησε:

    «Έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε τον κ. Στράτο Ευγενίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει ότι σφάλουν όσοι πιστεύουν πως έχει αποφασίσει να οδηγήσει στην διάλυση τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων.

    Δεν μπορούμε να διανοηθούμε καν, ότι ο άνθρωπος που πρόσφερε το φιλί της ζωής στον Σύλλογο πριν από τρία χρόνια, θα βάλει -ελαφρά την καρδία- την ταφόπλακα.

    Τον καλούμε να υπογράψει εντός της ημέρας το συμφωνητικό παραχώρησης των μετοχών της ΠΑΕ στον κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων.

    Τέλος, απαιτούμε από τους πολιτικούς και πολιτειακούς φορείς της πόλης, να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το θέμα, διότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και οι αντιδράσεις σε ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων θα είναι ανεξέλεγκτες.

    ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ».

    Η πλευρά Μονεμβασιώτη φέρεται να έχει θέση deadline στον Στράτο Ευγενίου έως σήμερα το μεσημέρι για την παραχώρηση των μετοχών. Άλλωστε ο κ. Μονεμβασιώτης έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τρίτης για να παρουσιάσει τα σχέδια του για την ομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Axia Research για Alpha Bank: Σταθερά στα 2,5 ευρώ η τιμή – στόχος, περιθώριο ανόδου 45%

    Πλαίσιο Computers: 8η πιο Αξιοθαύμαστη Επιχείρηση στην Ελλάδα το 2024

    Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Σφοδρή επίθεση κατά Δένδια – Τι είπε για την Κύπρο



    ΣΧΟΛΙΑ