• Business

    Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Θα απαλλάξουμε τις αεροπορικές από τις “πτήσεις φάντασμα”

    • NewsRoom
    ΕΕ: Ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 560 εκατ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


    Επιχειρώντας να δώσει ανάσα στις αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης που βάλλονται από την κρίση στις μεταφορές που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, η  Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να αναστείλει τον όρο που  απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους αλλιώς χάνουν τα slots  τις χρονοθυρίδες προσγείωσης, δήλωσε την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuteras, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλά Φον ντερ Λάιεν.

    Η απόφαση ήρθε καθώς παρά την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων, οι αεροπορικές συνεχίζουν να πετούν στους προορισμούς με άδεια αεροπλάνα πραγματοποιώντας “πτήσεις φάντασμα”.

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι η αναστολή του κανόνα θα εξαλείψει τις “πτήσεις φάντασμα”, όπου οι αεροπορικές εταιρείες πετούν σχεδόν άδειες μόνο για να  κρατήσουν  τις χρονοθυρίδες τους.

    “Η Επιτροπή θα υποβάλει, πολύ γρήγορα, νομοθεσία,” είπε. “Θέλουμε να διευκολύνουμε τις αεροπορικές εταιρείες να διατηρήσουν τις θέσεις τους στα αεροδρόμια ακόμη και αν δεν εκτελούν πτήσεις σε αυτά τα slots λόγω της φθίνουσας κυκλοφορίας.

    “Αυτό το προσωρινό μέτρο βοηθά τη βιομηχανία μας, αλλά βοηθά επίσης το περιβάλλον μας. Θα ανακουφίσει την πίεση που ασκείται στον κλάδο των αερομεταφορών και ειδικότερα στις μικρότερες αεροπορικές εταιρείες”, σημείωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ