Μετά από περίπου 7 μήνες ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του Στρατού, συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο, το οποίο χωρίζεται σε έξι Lots, κατέληξε σε έξι σχήματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι τρεις μεγάλοι πάροχοι, ΟΤΕ, Nova και Vodafone.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τμήμα κατέληξε στο σχήμα Vodafone – Universal – Tav, το δεύτερο σχήμα αποτελείται από τον ΟΤΕ, το Κέντρο Κατάρτισης Διαγόρας και την UCERT, η τρίτη κοινοπραξία είναι οι Nova – Άποψη – Vellum.

Το τέταρτο Lot αναλαμβάνει το σχήμα Uni Systems – Tuv Austria Hellas, το πέμπτο θα τρέξει το σχήμα Master Κέντρο – Unicert και το τελευταίο η Άκτιβ με την Eurocert.

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει διάρκεια 30 μήνες. Η αξία του έργου είναι στα 46 εκατ. ευρώ, ωστόσο με τα δικαιώματα προαίρεσης ο προϋπολογισμός προσεγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ.

Σε τι αφορά το έργο

Το έργο στοχεύει στην ενσωμάτωση ενός προγράμματος αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί καλύτερα η θητεία των στρατεύσιμων, να υποστηριχθούν οι στρατεύσιμοι στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας που είναι ενσωματωμένη στις ένοπλες δυνάμεις και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους ικανότητες για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μετά το τέλος της στρατιωτικής τους θητείας.

Αφορά την παροχή:

Υπηρεσίες Συμβουλευτικής: Παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής προς τους Στρατεύσιμους  μέσω εξειδικευμένης εφαρμογής κατά την επιλογή των διαδρομών μάθησης (learning paths).

Υπηρεσίες Κατάρτισης: Παροχή Υπηρεσιών Ασύγχρονης Κατάρτισης διάρκειας τριάντα (30) ωρών μελέτης το αντικείμενο των οποίων αφορά στις επιμέρους ενότητες του Πλαισίου Ψηφιακών Δεξιοτήτων Digi Comp 2.2 της ΕΕ.

Υπηρεσίες Πιστοποίησης: Παροχή Υπηρεσιών Πιστοποίησης των Δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν μέσω των Προγραμμάτων Κατάρτισης

Προμήθεια Φορητών Συσκευών : Προμήθεια έως πενήντα χιλιάδων (50.000) φορητών συσκευών (tablets) με δυνατότητα πρόσβασης σε κινητά δίκτυα δεδομένων, μέσω ενσωματωμένης κάρτας SIM χωρίς περιορισμό δεδομένων, που θα αξιοποιηθούν από τους στρατεύσιμους για την πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να υπάρξει:

-Λειτουργική Διασύνδεση της Στρατιωτικής Θητείας με τις Σύγχρονες Τεχνολογικές Εξελίξεις και την Αγορά Εργασίας.

-Ενίσχυση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των στρατεύσιμων.

-Ενίσχυση της επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης των στρατεύσιμων στην Ψηφιακή Εποχή.

-Παραγωγή Προστιθέμενης Αξίας για τους στρατεύσιμους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

-Δημιουργία νέας αντίληψης για το χρόνο της στρατιωτικής θητείας

-Αύξηση της ελκυστικότητας της στρατιωτικής θητείας

Διαβάστε επίσης:

NOVA: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 310 εκατ. ευρώ με μετοχοποίηση χρεών

Nova: Στα 580 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 2022 – 288 εκατ. ευρώ από τη κινητή

ΟΤΕ-Nova-Vodafone: Πώς τα έργα πληροφορικής γίνονται η νέα πηγή εσόδων