Πάνω από 5 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια την εβδομάδα που μας πέρασε στον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 , πραγματοποιώντας τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών για φέτος.

Όπως εξηγούν πηγές στην αγορά, αφενός πωλητές ήταν ξένα  funds που ρευστοποιούσαν θέσεις από όλο το φάσμα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης μετά το κραχ των πολιτειακών τραπεζών στις ΗΠΑ και το παρ’ ολίγον (αν και τίποτα δεν είναι βέβαιο για τη συνέχεια) της Credit Suisse, αφετέρου αγοραστές ήταν κάποια  funds που έβγαιναν από τις τραπεζικές μετοχές και αναζητούσαν μετοχές από τα  blue chips, που δεν έχουν τρέξει.

1

Το δέλεαρ μεγάλο, από τη στιγμή που η μετοχή έγραψε χαμηλά μέσα στην εβδομάδα τα 12,70 ευρώ, διορθώνοντας από την αρχή της χρονιάς κατά 13%.

Η ανησυχία της αγοράς είναι έκδηλη για την υποαπόδοση στη μετοχή του ΟΤΕ τον τελευταίο χρόνο που έχει δει την κεφαλαιοποίησή του να μειώνεται κατά 30,4% από τα 7,9 δις. ευρώ στα 5,5 δις (2,5 δις. ευρώ).

Παρ’ όλ’ αυτά παραμένει στη δεύτερη θέση των κεφαλαιοποιήσεων με πρώτη την Coca Cola ΕΕΕ 0,25% 32,40 με 9,08 δις. και τρίτο τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 με 5,35 δις.

Το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός, έχει βγει περισσότερο επιθετικά με φθηνότερα πακέτα για νέους συνδρομητές, προσθήκη συνδρομητικής τηλεόρασης, κατοχύρωση δικαιωμάτων για αθλητικές διοργανώσεις, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην αγορά για τα αποτελέσματα που θα εμφανίσει ο Οργανισμός φέτος στις επόμενες εταιρικές περιόδους που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά περίπου 16% από τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου και, διαπραγματευόμενη με λογιστική αξία / ΕΒΙTDA 2023 κάτω του 4,5, προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου ενώ η εταιρεία εμφανίζει σχετική «ανοσία» στις αυξήσεις επιτοκίων και είναι λιγότερο εκτεθειμένη στον ενεργειακό και μισθολογικό πληθωρισμό, τονίζει η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 .

Αυτό το  report ήταν ένας από τους λόγους που δικαιολόγησαν αγορές κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την μετοχή να γράφει υψηλό στα 13,15 ευρώ, αλλά λόγω του άσχημου κλίματος στις αγορές και το Χ.Α. να κλείσει πιο κάτω, στα 12,81 ευρώ με εντυπωσιακό όγκο 1,2 εκατ. τεμαχίων.

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των αναλυτών με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα η διοίκηση του ΟΤΕ υπό τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ ξεκαθάρισε ότι ο ΟΤE δίνει προσεκτικές απαντήσεις μέσα από προωθητικές ενέργειες ωστόσο δεν ανησυχούν για την μείωση του ποσοστού του ΟΤE στην ελληνική αγορά.

Επίσης, ο ανταγωνισμός δεν είναι κάτι καινούργιο ωστόσο ο ΟΤE έχει προχωρήσει σε επενδυτικές παρεμβάσεις με στόχο να κρατήσει το μερίδιο του.

Από τότε όμως κύλισε πολύ νερό στον μύλο της αγοράς με αποτέλεσμα η μετοχή να φτάσει σε χαμηλά 2ετίας, αφού δεν έλαβε – και δεν λαμβάνει ακόμα- σαφείς απαντήσεις για συγκεκριμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου ο ΟΤΕ να αποκτήσει ευέλικτη στρατηγική, η οποία ταυτόχρονα να είναι απτή και από τους μετόχους.

 Διαβάστε επίσης

Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Έκτακτη οικονομική ενίσχυση και νέες συμβάσεις – Τι προβλέπουν

Μιχάλης Τσαμάζ (OTE): Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους του Ομίλου