Στη σύναψη σύμβασης με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας & Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) προχώρησε ο ΟΤΕ,  έργο συνολικής αξίας 32 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών αρχικοποίησης, η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης για τουλάχιστον δεκαπέντε έτη και η συντήρηση για το ίδιο χρονικό διάστημα των συνδέσμων οπτικών ινών της υποδομής που είναι ήδη σε χρήση από την ΕΔΥΤΕ.

1

Φορέας χρηματοδότησης του εν λόγω έργου είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την δαπάνη να «μπαίνει» στον προϋπολογισμό των ετών 2021 έως και 2039 του Φορέα με τις σχετικές πιστώσεις.

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο έργο «Επιχορήγηση της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. για το έργο «Μίσθωση υποδομής οπτικών ινών της ΕΔΥΤΕ ΑΕ», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επί της σύμβασης περιλαμβάνεται επίσης δικαίωμα προαίρεσης ύψους κατά μέγιστο 30% επί του ποσού, με αντίστοιχη επέκταση του χρόνου παροχής των δικαιωμάτων χρήσης (μίσθωση) και των υπηρεσιών συντήρησης των συνδέσμων οπτικών ινών.

Δυναμικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο ΟΤΕ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον σε πληθώρα δημοσίων έργων το τελευταίο διάστημα, συνεχίζοντας να πρωτοστατεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Πρόσφατα ο ΟΤΕ ήταν ο μοναδικός πάροχος που κατέθεσε πρόταση το έργο CRM του Δημοσίου, ύψους 130 εκατ. ευρώ. Επιπλέον κατέθεσε πρόταση για το έργο του Cloud Services συνολικού προϋπολογισμού 176 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και στοχεύει στη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας της παραγωγικής λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων της ΓΓΠΣΔΔ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσίου Τομέα) και της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ο Όμιλος ανέλαβε να υλοποιήσει την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρόκειται για ένα σύνθετο και απαιτητικό έργο με οφέλη για τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις και την Πολιτεία, καθώς δημιουργεί το πλαίσιο για διαφανείς και αποτελεσματικούς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας για την τήρηση του ωραρίου, μειώνει το γραφειοκρατικό βάρος για τις επιχειρήσεις και κατοχυρώνει τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος από εισφορές.

Ήδη από τον Ιούνιο, παρά το ιδιαίτερα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, έχει ολοκληρωθεί από τον Όμιλο ΟΤΕ η πρώτη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που αφορούσε πάνω από 120.000 εργαζόμενους πλήρους πενθήμερης απασχόλησης σε 52 μεγάλες επιχειρήσεις από τους κλάδους των σουπερμάρκετ και των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα «Λοιπά έσοδα» απέφεραν στον ΟΤΕ έσοδα 279,4 εκατ. ευρώ επί συνολικού κύκλου εργασιών 1,52 δισ. ευρώ και στο πρώτο περσινό εξάμηνο 268,6 εκατ. ευρώ επί συνολικού κύκλου εργασιών 1,47 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 4%.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιοποίηση Υποθηκοφυλακείων: Εντός δύο μηνών οι τελικές υπογραφές για το έργο των 310 εκατ. ευρώ

Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Το Payzy θα μας φέρει στο μέλλον τόσα έσοδα όσα και οι τηλεπικοινωνίες