• Business

    ΟΣΕ: Δολιοφθορά σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή του ΣΚΑ

    • NewsRoom


    Μία ακόμη δολιοφθορά σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), σημειώθηκε τα ξημερώματα από δύο άτομα τα οποία και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που προχωρούσαν σε έκνομες ενέργειες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κύκλωμα (6107) στην περιοχή του ΣΚΑ.

    Άμεσα σηκώθηκε drone του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει τον τελευταίο καιρό ο ΟΣΕ, για σχετικό έλεγχο και κατόπιν ενημέρωσης από τον χειριστή εντοπίστηκαν δύο άτομα μέσα στην τροχιά, τα οποία είχαν προχωρήσει σε δολιοφθορές.

    Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ – Μηνύσεις από τον ΟΣΕ

    Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε συλλήψεις λίγα λεπτά πριν τις 2 π.μ. Ο ΟΣΕ σήμερα προχωρά σε μηνύσεις κατά των εμπλεκομένων.

    Σημειώνεται από τον ΟΣΕ ότι, οι αυξανόμενες κλοπές σιδηροδρομικών υλικών, όπως ράγες και καλώδια, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές.

    «Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως οι Αχαρνές και ο ΣΚΑ, λεηλατούν καλώδια τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, μπλοκάροντας τη λειτουργία των τρένων.

    Οι επιπτώσεις αυτών των ενεργειών είναι σημαντικές, καθώς οι πίνακες ελέγχου χάνουν εικόνα της ακριβούς θέσης των συρμών, δημιουργώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια και αναστάτωση στο επιβατικό κοινό» προσθέτει ο ΟΣΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 16χρονος που καταγγέλθηκε από 13χρονη για βιασμό

    Θήβα: Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα – Ανάμεσα σε καλλιέργειες με καλαμπόκι

    ΙΣΑ: Ζητά κατάργηση του clawback και διαγραφή των οφειλών – Κινητοποιήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ