• ΑΓΟΡΕΣ

    OΠΑΠ: Η ευαίσθητη ζώνη μεταξύ 14,40 – 14,60 ευρώ, ο πωλητής εκ Λονδίνου και η… απογείωση ενόψει Euro και Ολυμπιακών

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας


    Σε υπερπουλημένα επίπεδα βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ -1,01% 14,64 σύμφωνα με τους χρηματιστές και ιδιαίτερα ευαίσθητη την περιοχή των 14,40 – 14,60 ευρώ, με την μετοχή να κάνει χθες πράξεις κάτω και από τα 14,60.

    Πωλητές κυρίως ξένοι, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης θέσεων εκ μέρους των funds που αποεπενδύουν από τις αναδυόμενες αγορές, ενώ χθες, χρηματιστές έκαναν λόγο για πωλήσεις από συγκεκριμένη χρηματιστηριακή με έδρα το Λονδίνο.

    Η μετοχή έγραψε και τα 15,57 ευρώ ως υψηλό του τελευταίου μήνα, κινδυνεύοντας να διαπραγματευτεί σχεδόν ένα ευρώ χαμηλότερα!

    Μεγάλος όγκος, με πάνω από 677 χιλιάδες κομμάτια, ερχόμενος στη δεύτερη θέση από πλευράς μετοχών με τον μεγαλύτερο τζίρο χθες, μετά την Πειραιώς με περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας σχεδόν το 20% του ημερήσιου τζίρου στην αγορά την Τρίτη!

    Δεν υπάρχει εξήγηση αναφέρουν παράγοντες της αγοράς από τη στιγμή που η εταιρεία έχει μπροστά της το  euro τον Ιούνιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο, ενώ και το  EuroJackpot το οποίο, σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού, καταγράφει ένα δυνατό ξεκίνημα, σε αυτή τη συγκυρία, οδηγώντας σε επιπρόσθετο GGR και δίνοντας ώθηση και στο υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών που διεξάγονται μέσω κληρώσεων.

    Συνολικά, η έλευση του Eurojackpot και η επανατοποθέτηση του ΛΟΤΤΟ και του ΤΖΟΚΕΡ έχουν τύχει θερμής αποδοχής από υπάρχοντες και νέους πελάτες, με τη διοίκηση του ΟΠAΠ να εκφράζει την αισιοδοξία της για τις μελλοντικές επιδόσεις τους.

    Από τα αποτελέσματα του ά 3μήνου γίνεται λόγος για δυναμικές επιδόσεις και οργανική ανάπτυξη, με το online κανάλι να καταγράφει ισχυρή δραστηριότητα και το retail κανάλι να ενισχύει περαιτέρω τη θέση του.

    Ειδικότερα, για το α΄ τρίμηνο του 2024, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα €549,7 εκατομμύρια (+4,2% σε ετήσια βάση).

    Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €190,3 εκατομμύρια, ενώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα €113,3 εκατομμύρια.

    Όπως έχει τονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Jan Karas, κατά το α΄ τρίμηνο, η εταιρεία παρέμεινε εστιασμένη στη βελτίωση των προτάσεων της προς τους πελάτες και στην προώθηση καινοτομιών.

    Στο πλαίσιο αυτό, η αρχή του 2024 ήταν ενθαρρυντική, με ισχυρές επιδόσεις για τις online δραστηριότητες και τις retail δραστηριότητες να επιδεικνύουν ισχυρή ανθεκτικότητα.

    Στο πρώτο τρίμηνο το περιθώριο καθαρού κέρδους ήταν υψηλό και ανήλθε στο 21%, ενώ αύξηση 15,5% κατέγραψε η μισθοδοσία λόγω της απόφασης της διοίκησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους από το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

    Ο ΟΠΑΠ διατηρεί την εκτίμηση για EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, ενώ αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει και υλοποιεί, σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 61% και κατέχει 7,7 εκατ. ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,08% του συνόλου των μετοχών.

    Διαβάστε επίσης

    ΟΠΑΠ: Παραμένουν αγοραστές οι αναλυτές μετά το α’ τρίμηνο

    Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Δυναμικό το ξεκίνημα του 2024 με ισχυρές επιδόσεις και οργανική ανάπτυξη

    Αναλυτές για ΟΠΑΠ: Οι φετινοί στόχοι σε EBITDA θα επιτευχθούν



    ΣΧΟΛΙΑ