• Business

    Omega: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν “έσωσαν” τις τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών της εταιρείας

    • Bloomberg

    πηγή: Omega


    Οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών της ελβετικής μάρκας Omega υποχώρησαν τον περασμένο μήνα, παρά την προβολή υψηλού προφίλ που είχε η εταιρεία ως επίσημος χορηγός χρονομέτρησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

    Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τον δείκτη Bloomberg Subdial Watch Index δείχνουν ότι οι τιμές αγοράς για ένα καλάθι μοντέλων που κατασκευάζονται από την Omega, που περιλαμβάνεται στην Swatch Group AG, μειώθηκαν κατά σχεδόν 1% τις τελευταίες 30 ημέρες.

    Οι δείκτες που παρακολουθούν τις τιμές των μεταχειρισμένων μοντέλων από μάρκες όπως οι Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Cartier και Tudor αυξήθηκαν κατά την ίδια περίοδο. Οι τιμές στα μεταχειρισμένα ρολόγια Breitling παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Η πτώση των τιμών της Omega ήρθε παρά τη δημοσιότητα που συγκέντρωσε ως ο επίσημος χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Το brand ρολογιών με την 176χρονη ιστορία, είναι γνωστό για τα μοντέλα Speedmaster, Seamaster και Constellation.

    Το λογότυπο της Omega εμφανίστηκε σε περίοπτη θέση στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων και στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των διεθνών αθλητικών αγώνων, ίσως με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το φωτογραφικό φινάλε του τελικού των 100 μέτρων σπριντ ανδρών που κέρδισε ο Noah Lyles από τις ΗΠΑ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό, φορώντας κατά τη διάρκεια της κούρσας ένα ρολόι Omega Speedmaster Apollo 8 Dark Side of the Moon.

    Άλλοι πρεσβευτές της Omega που προώθησαν τη μάρκα στο Παρίσι ήταν ο Σουηδός Armand Duplantis, φαινόμενο του άλματος επί κοντώ, ο οποίος κέρδισε το χρυσό και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ φορώντας ένα ρολόι Omega Aqua Terra.

    Ο πρώην ηθοποιός του James Bond, Daniel Craig εντοπίστηκε επίσης να φοράει ένα νέο μοντέλο Omega Seamaster που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, ενώ βρισκόταν στη γαλλική πρωτεύουσα, προκαλώντας μικρή φρενίτιδα στους φαν των ρολογιών.

    Συνολικά, οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών αυξήθηκαν ελαφρώς τον περασμένο μήνα, κερδίζοντας λιγότερο από 1% σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των 50 πιο εμπορεύσιμων μοντέλων ρολογιών με βάση την αξία της συναλλαγής. Τα μικρά κέρδη σημειώθηκαν μετά από αρκετούς μήνες στάσιμων τιμών και πάνω από ένα έτος απότομων πτώσεων.

    Ο δείκτης έχει υποχωρήσει περίπου 1,3% σε έξι μήνες και περίπου 5,5% σε ένα έτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρέχει η Subdial, μια πλατφόρμα πώλησης ρολογιών, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Οι τιμές για τα πιο περιζήτητα μοντέλα μεταχειρισμένων ρολογιών εκτοξεύτηκαν μετά την πανδημία, καθώς τα χαμηλά επιτόκια, τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα και η διάθεση αγορών των καταναλωτών μετά από τα lockdowns, οδήγησαν στην εκτίναξη της ζήτησης για πολυτελή ρολόγια.

    Η φούσκα των ρολογιών έσκασε από τον Απρίλιο του 2022, καθώς το υψηλότερο κόστος δανεισμού, ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός και ο περιορισμός των δαπανών ορισμένων καταναλωτών για ταξίδια και δείπνα μείωσαν τη ζήτηση για μεταχειρισμένα ρολόγια.

    Διαβάστε επίσης:

    Johann Rupert: Ο επικεφαλής των Cartier και Vacheron Constantin προτείνει μείωση της παραγωγής πολυτελών ρολογιών

    Ποια είναι τα αγαπημένα πολυτελή ρολόγια των τραπεζιτών

    Η OMEGA παρουσιάζει το Paris 2024 Bronze Gold Edition



    ΣΧΟΛΙΑ