Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Όλοι προσπαθούν να μαντέψουν τι θα πει η Yellen για τα επιτόκια

Janet Yellen. Επικεφαλης FED

Με το βλέμμα στραμμένο στις σημερινές ανακοινώσεις που θα κάνει η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, την ομιλία της στο Economic Club of New York, είναι οι επενδυτές, περιμένοντας να δουν τι θα πει για τα επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Αν και δεν είναι σαφές αν η Yellen θα κάνει κάποια ευθεία αναφορά σε μελλοντική αύξηση των επιτοκίων της, είναι πιθανό από τα λεγόμενά της να αποκαλυφθούν οι προθέσεις της Fed, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ενδέχεται να επηρεάσει την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και επομένως να αναγκάσει τη Fed να υιοθετήσει πιο αργό ρυθμό στις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Επιπλέον, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα και δείχνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες και ο πληθωρισμός δεν αναπτύσσονται τόσο όσο αναμενόταν, και αυτό «βαραίνει» επίσης προς την κατεύθυνση της επιβράδυνσης των αυξήσεων στα επιτόκια.

Ωστόσο, οι δηλώσεις αρκετών στελεχών της Fed που κάνουν λόγο για επικείμενη αύξηση επιτοκίων έχουν δημιουργήσει κλίμα προσδοκιών, που μένει να δούμε αν η Yellen θα επιβεβαιώσει, θα διαψεύσει, ή απλά θα αφήσει να αιωρούνται.

Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Ο πιο χλιδάτος γάμος της χρονιάς: Το νυφικό ζύγιζε 25 κιλά από τα πετράδια, η J. Lopez πήρε 5 εκατ.!