Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Όλαφ Σολτς: Καταγγέλλει την «εχθρική» κίνηση της UniCredit για την Commerzbank

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς

Η προσπάθεια της UniCredit να συμμετάσχει στην Commerzbank χωρίς διαβούλευση είναι μια «μη φιλική» πράξη και δεν αρμόζει στην Ευρώπη και στη Γερμανία, δήλωσε αναφορικά τη Δευτέρα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Οι μη φιλικές επιθέσεις, οι εχθρικές εξαγορές δεν είναι καλό πράγμα για τις τράπεζες και γι’ αυτό η γερμανική κυβέρνηση έχει σαφώς τοποθετηθεί προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Σολτς στο περιθώριο επίσκεψης στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε την είδηση πως η ιταλική τράπεζα UniCredit αύξησε το ποσοστό της στη γερμανική Commerzbank στο 21%, αψηφώντας τη γερμανική κυβέρνηση που είχε δηλώσει πρόσφατα ότι αντιτίθεται στην εξαγορά του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Η UniCredit συνήψε χρηματοοικονομικά μέσα που σχετίζονται με ένα επιπλέον μερίδιο 11,5% στην Commerzbank, σύμφωνα με την κατάθεση ρυθμιστικών εγγράφων της ιταλικής τράπεζας, η οποία ήδη κατέχει περίπου το 9% της γερμανικής ανταγωνίστριάς της.

Ο φυσικός διακανονισμός δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις, πρόσθεσε η UniCredit.

Η μετοχή της Commerzbank αντέστρεψε πορεία από την προηγούμενη πτώση της και ενισχυόταν έως και κατά 0,8% μετά την ανακοίνωση της είδησης.

Το Βερολίνο αργά την Παρασκευή είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την προγραμματισμένη διάθεση του μεριδίου της γερμανικής κυβέρνησης στην Commerzbank, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή του στην εξαγορά της από τον ιταλικό τραπεζικό όμιλο.

Διαβάστε επίσης:

Η Mercedes οδηγεί για σας έως και τα 95 χλμ/ώρα!

ΗΠΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Παύλος Πολάκης απαντάει στον Στέφανο Κασσελάκη: Κι εγώ εδώ είμαι