• Business

    Εθνική Τράπεζα: Ποιοι φεύγουν & ποιοι έρχονται. Όλα τα ονόματα. Ακολουθεί και Εθελούσια

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας


    Σε αλλαγές δομών και προσώπων στην Εθνική Τράπεζα προχωρά ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για προσαρμογή του Ομίλου στα νέα δεδομένα. Το στρατηγικό πλάνο της τράπεζας δίνει έμφαση στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και στην κατεύθυνση αυτή, το επόμενο διάστημα η Εθνική θα αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αρχής γενομένης από την διοικητική της δομή, την οποία ο Φραγκιαδάκης θέλει να ελαφρύνει σημαντικά.

    Στο πλαίσιο αυτό και με εισήγηση της διοίκησης το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την μη ανανέωση των συμβάσεων έξι γενικών και βοηθών γενικών διευθυντών, δίνοντας ένα σήμα για τις ευρείες αλλαγές που ετοιμάζονται. Πρόκειται για τις συμβάσεις που είχαν λήξει στο τέλος του 2015 και πήραν μια τρίμηνη παράταση μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες και να κατασταλάξει η διοίκηση για το οργανόγραμμα, το οποίο θα είναι πολύ πιο ευέλικτο. Σημειώνεται ότι με τον ίδιο γνώμονα θα κριθούν και ακόμη δέκα συμβάσεις ανώτατων στελεχών που λήγουν τον Ιούνιο.

    Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, αφού οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν ακόμη γίνει, αποχωρούν, πέραν της Μαριάννας Πολιτοπούλου, η οποία παραιτήθηκε για να αναλάβει επικεφαλής της NN Hellas, ο γενικός Διευθυντής Τηλέμαχος Παλαιολόγος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος προμηθειών για την τράπεζα και τον Ομιλο και ενδεχομένως παραμείνει πρόεδρος στην Eθνική Leasing.

    H κυρία Πολιτοπούλου ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής, από όπου αποχωρεί και ο βοηθός γενικός διευθυντής Ανδρέας Εξαρχος και τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιώργος Μαλιγιάννης, ο οποίος ήταν βοηθός Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Ιδιωτών. Τον κ. Μαλιγιάννη αντικαθιστά ο Βασίλειος Σκιαδιώτης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των Νικόλαου Βουτυχτή, chief credit officer, Παναγιώτη Γεωργίου, βοηθού γενικού διευθυντή δικτύου και Δημήτριου Κολυμάνη, βοηθού γενικού διευθυντή διαχείρισης επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου. Τη θέση του τελευταίου αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μπράτος, ο οποίος ήταν βοηθός γενικός διευθυντής δραστηριοτήτων εξωτερικού ενώ βοηθός γενικός διευθυντής δικτύου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παυλινέρης.

    l fragkiadakns-louka katseln

    Εθελούσια Έξοδος

    Οι θέσεις των βοηθών γενικών διευθυντών έχουν ήδη περιοριστεί σε 17 από 20 προηγουμένως ενώ αλλαγές στον αριθμό και τη δομή των γενικών διευθύνσεων θα γίνουν και στη συνέχεια, με βάση τη μελέτη της McKinsey και της διεύθυνσης οργάνωσης και στρατηγικής της τράπεζας ενώ θα συνδυαστούν με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ετοιμάζει η τράπεζα και συνολικά θα αφορά περί τα 1.600 άτομα.

    Οπως τονίζει, απευθυνόμενος στους εργαζομένους του Ομίλου ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, αυτό που επιδιώκει είναι να  αυξήσει την αποδοτικότητα του λειτουργικού μοντέλου, να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να χαμηλώσει το κόστος.

    «Στόχος είναι να απλοποιήσουμε και να αποσυμφορήσουμε το οργανόγραμμά μας, σε όλα τα επίπεδα» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής προαναγγέλοντας τη στοχευμένη εθελούσια έξοδο με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της διαταραχής των λειτουργιών και με απόλυτη εστίαση στους ανθρώπους και στη διαφύλαξη της κουλτούρας της τράπεζας.



    ΣΧΟΛΙΑ