• Business

    Ο Warren Buffett είναι πιθανότατα ο ευφυέστερος άνθρωπος στον κόσμο, λέει CEO θυγατρικής της Berkshire Hathaway

    Warren Buffet

    Warren Buffet


    Η Karen Goracke, διευθύνουσα σύμβουλος του κοσμηματοπωλείου Borsheims, θυγατρικής της Berkshire Hathaway, μιλάει για τον Warren Buffett και πώς εμπνέει όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες του ομίλου Berkshire.

    Η Karen Goracke, CEO του κοσμηματοπωλείου Borsheims, θυγατρικής της Berkshire Hathaway, αναφέρεται στον Warren Buffett και τη σημαντική επιρροή του σε όλες τις εταιρείες του ομίλου. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο Business Insider, ο Warren Buffett, ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 144 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, είναι αναμφίβολα ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

    H καριέρα της Karen Goracke

    Η Goracke ξεκίνησε την καριέρα της ως πωλήτρια στο Borsheims το 1988, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο. Το 1989, η Berkshire Hathaway απέκτησε το Borsheims από την οικογένεια που το είχε στην ιδιοκτησία της. Λίγα χρόνια αργότερα, αφού επέστρεψε στην εργασία της μετά από ένα διάλειμμα που έκανε για να μεγαλώσει τα παιδιά της, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Buffett για τη θέση της διευθύντριας.

    Οι συναντήσεις με τον Warren Buffett

    Παρά τη νευρικότητα που είχε αρχικά, ο Buffett της προσέφερε δουλειά εκείνη τη στιγμή. Η Goracke περιγράφει τον Buffett ως γοητευτικό, αστείο και ενημερωμένο, προσθέτοντας ότι πλέον δεν νιώθει καθόλου νευρικότητα όταν είναι κοντά του. Ο Buffett επισκέπτεται το κατάστημα αρκετές φορές το χρόνο, πολλές φορές χωρίς προειδοποίηση. Κατά τις επισκέψεις του, κάνει πολλές ερωτήσεις και η Goracke αναφέρει: «Καθώς είμαι με τον εξυπνότερο ίσως άνθρωπο στον κόσμο, γιατί να μην τον ρωτήσω για όλα, από την επιχείρηση μέχρι την τοπική μας κοινότητα και τον αθλητισμό;».

    Warren Buffett: Ένας «στρατηγός» της επιχειρηματικότητας

    Ο Warren Buffett είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στον κόσμο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων. Γεννημένος στις 30 Αυγούστου 1930 στην Όμαχα της Νεμπράσκα, ο Buffett έδειξε από μικρή ηλικία μια φυσική κλίση προς τα οικονομικά.

    Η καριέρα του «Σοφού της Όμαχα» ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, όταν πωλούσε τσίχλες και αναψυκτικά στην γειτονιά του. Στη συνέχεια, επένδυσε σε μετοχές και το 1956 ίδρυσε την Buffett Partnership Ltd. Ωστόσο, η πραγματική επιτυχία ήρθε με την ίδρυση της Berkshire Hathaway, αρχικά μια εταιρεία υφαντουργίας που, υπό τη διεύθυνσή του, εξελίχθηκε σε μια πολυεθνική επιχείρηση που επενδύει σε πληθώρα τομέων, από τη διατροφή μέχρι τις ασφάλειες.

    Η στρατηγική του Buffett στις επενδύσεις έχει παίξει θεμελιώδη ρόλο στην επιτυχία του. Αυτή περιλαμβάνει την αγορά εταιρειών με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και τη διακράτησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Buffett προτιμά εταιρείες με συνεπή κερδοφορία που δραστηριοποιούνται σε τομείς που κατανοεί πλήρως. Αυτή η φιλοσοφία, γνωστή ως «αγόραζε και κράτα», έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στους επενδυτές της Berkshire Hathaway, αναδεικνύοντας τον Buffett σε επιτυχημένο επιχειρηματία, αλλά και σε στρατηγό του επιχειρείν.

    Η φιλοσοφία και η στήριξη του Buffett στους συνεργάτες του

    Ο Buffett είναι υποστηρικτικός και ευγενικός με τους συνεργάτες του. Αν και δεν επικοινωνεί μαζί του περισσότερες από δύο φορές τον χρόνο, καθώς είναι πλέον 94 ετών, η Goracke εκτιμά την καθοδήγηση και τη στήριξή του.

    Η κύρια συμβουλή του Warren Buffett προς τη Goracke είναι να εστιάζει σε αυτά που γνωρίζει να κάνει καλά. Για παράδειγμα, ως αγοραστής, είχε καλή αίσθηση του ποσού που έπρεπε να δαπανήσει, του στοκ που υπάρχει και του πώς αυτά οδηγούν την επιχείρηση.

    Warren Buffett
    Warren Buffett

    Η ηγεσία του Buffett

    Ο Buffett αναφέρεται σε όλους τους διευθυντές των επιχειρήσεων της Berkshire Hathaway ως μάνατζέρ του και η Goracke νιώθει ότι θέλει να ενδυναμώσει όλους τους διευθυντές ώστε να κάνουν ό,τι πιστεύουν πως είναι καλύτερο. Έχει ένα δίκτυο επιχειρήσεων της Berkshire Hathaway που μπορεί να καλέσει για συμβουλές, το οποίο θεωρεί ευλογία.

    Η σημασία της γνώσης

    Ένα από τα βασικά διδάγματα που η Goracke έχει πάρει από τον Buffett είναι η σημασία της γνώσης. Ο Buffett είναι γνωστό ότι αγαπά το διάβασμα και τη συνεχή εκπαίδευση. Η Goracke έχει υιοθετήσει αυτή την προσέγγιση, διαβάζοντας πολλές εκδόσεις και άρθρα για να διευρύνει τις γνώσεις της. Όπως λέει, «η γνώση είναι δύναμη» και πιστεύει ότι η συνεχής εκπαίδευση είναι θεμελιώδης για την επιτυχία.

    Ο Warren Buffett δεν είναι απλά ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά και ένας άνθρωπος που εμπνέει και ενδυναμώνει τους γύρω του. Η σχέση του με τη Goracke και άλλους διευθυντές στις επιχειρήσεις του ομίλου Berkshire Hathaway δείχνει τη σημασία της υποστήριξης και της καθοδήγησης στον επιχειρηματικό κόσμο. Μέσα από τις επισκέψεις και τις συμβουλές του, ο Buffett συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή και την καριέρα πολλών, διδάσκοντας ότι η γνώση και η εμπειρία είναι οι πιο ισχυρές πηγές επιτυχίας.

    Αυτή η προσέγγιση δεν είναι μόνο μια στρατηγική για επιχειρήσεις, αλλά και μια φιλοσοφία ζωής που ενσωματώνει τη διαρκή μάθηση και την υποστήριξη των άλλων. Και ο Warren Buffett παραμένει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς, αποδεικνύοντας πόσο αξίζει μια ηγεσία με όραμα και καλοσύνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Γίνε γείτονας του Πρίγκιπα William  της Πριγκίπισσας Kate Middleton με €23.800 την εβδομάδα

    Αυτοκρατορία Μέρντοχ: Μάχες και συνωμοσίες πίσω από τις κλειστές πόρτες του Fox

    Pavel Durov: Πώς ο δημιουργός του Telegram έγινε «βασιλιάς» του αμφιλεγόμενου και του περιθωρίου



    ΣΧΟΛΙΑ